Mural de Kers

cultureel
Kleur op de grijze kale muur van de Kers
 • Initiatiefnemer:
 • Ingediend:
  3 maart 2022
 • Weergaven:
  20785
 • Voorstanders:
  1

Sporthal De Kers heeft een grote kale muur aan de kant van het kinderspeelveld. Als inwoner van de Kersenboogerd fiets ik hier vaak langs en dacht, wat een troosteloze muur dit kan mooier! Ik zou het geweldig vinden als hier een grote vrolijke mural op komt. Dit straalt vrolijkheid uit voor iedereen, kunst inspireert jong en oud! Maar wat is nu een mural? Dit is een kunstwerk aangebracht op een muur. Met spuitverf worden de mooiste muurschilderingen gemaakt. Het effect hiervan creëert een kleurrijke inspirerende omgeving. Tijdens de Hoornse initiatievenmarkt heb ik, Ingrid de Boer, dit idee mogen pitchen en heb ik al vele stemmen en enthousiaste reacties mogen krijgen.

Stap voor stap

Enkele weken na de initiatievenmarkt liet het idee me niet los en wil ik gaan bekijken of dit mogelijk gerealiseerd zou kunnen worden. Maar hoe zie ik dit voor me? Stap 1 is het in contact komen met beginnende en ervaren kunstenaars / street artist. Met hen wil ik graag bespreken welke mogelijkheden zij zien op deze muur en welke kosten hierbij komen kijken.

En dan

Aan de hand van de aanmeldingen en informatie van de kunstenaars kan dit plan verder uitgewerkt worden. Dan zal er ook gekeken moeten worden naar bv: toestemming voor het ontwerp op de muur, de kosten bekostigen, het onderhoud en zo nog enkele zaken. Dan hebben we ook nog een ander heel belangrijk punt en dat is de wijk. Ik vind het enorm belangrijk dat dit een prachtige kleurrijke muur word van en voor de Kersenboogerd. De buurtbewoners willen we daarom extra betrekken zodra we meer informatie hebben.

Kleurrijke steun

Heb je wel genoeg ideeën maar kun je de muur zelf niet beschilderen? Ik ben benieuwd naar ieders ideeën! Door de krachten te bundelen hoop ik dat we dit initiatief tot een succes kunnen maken. Meld je dan ook hieronder aan en ik kom graag met je in contact.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Wat is er nodig om dit initiatief te realiseren?

Kunstenaars

Ben jij een beginnend of professioneel kunstenaar die een mooi idee heeft voor deze saaie muur? Meld je voor 31-3 aan en ik kom graag met je in contact.
Nieuwe bijdrage: Sven Bakker - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt