Veelgestelde vragen

question

Wie of wat is 'Voor Een Mooie Stad'?

De stichting 'Voor Een Mooie Stad' (VEMS) biedt een platform aan álle inwoners van Hoorn. VEMS is de verbindingsfactor tussen ondernemers, organisaties, stichtingen, de gemeente en de inwoners om zo samen ideeën tot leven te brengen. Om zo samen de stad nog mooier te maken. De stichting is actief sinds 2016.

Hoe kunnen jullie mij helpen om een idee te realiseren?

Een ingestuurd idee gaat door drie fasen: idee, verbinding, uitvoering.

Voorbeeld: je stuurt een idee in voor een gezellige buurtborrel. Het team van VEMS gaat samen met jou je idee vorm geven.

Fase 1: IDEE
In de startfase ga je je idee op papier zetten en bespreken met het team.

Fase 2: VERBINDING
Het team maakt een pagina voor je aan. Hier komt je idee te staan, zodat de stadscommunity met je kan meedenken of hulp aanbieden. In deze fase zoek je de samenwerking op met vrijwilligers, organisaties, ondernemers, de gemeente, etc. Het team helpt je aan de juiste partijen te koppelen.

Fase 3: UITVOERING
Je idee komt tot leven. In het voorbeeld van de buurtborrel, heb je op dit punt samen met ons team promotie gemaakt voor je event, en een oproep geplaatst voor deelnemers. Vanaf nu hoef je alleen nog te zorgen dat deze dag alles soepel verloopt.

Is dit platform van de gemeente Hoorn?

Voor Een Mooie Stad (VEMS) is een stichting met een eigen missie en staat los van de gemeente. Wel worden we gesteund door de gemeente Hoorn om ons platform mogelijk te maken. 
Heb je een vraag voor de gemeente? Stel die via de website hoorn.nl.

Hoelang duurt het voordat ik mijn idee kan uitvoeren?

We nemen je idee binnen een week in behandeling en nemen dan contact met je op. Zit er potentie in je idee, en gaan we over tot uitvoeren? Afhankelijk van de grootte van je idee, of wat er bijvoorbeeld logistiek nodig is, kun je vaak al binnen een maand gaan starten met je idee.

Is het uitvoeren van mijn idee gratis?

Jazeker! Als stichting hebben we dankzij de gemeente Hoorn de mogelijkheid om ideeën kosteloos te ondersteunen.

Wat kan ik doen als het idee al bestaat?

Geen probleem! Bestaande ideeën ondersteunen we ook met liefde. Of dat nu een idee is dat eerder via VEMS is ingestuurd, of als je ergens anders inspiratie hebt opgedaan. Zo hoeven we niet steeds het wiel uit te vinden. De stadswandeling van Wendy is bijvoorbeeld al 5 keer georganiseerd!

Kan ik een idee insturen als het niet in de gemeente Hoorn is?

Helaas! Voor Een Mooie Stad heeft niet de capaciteit om ideeën buiten de stad te realiseren.

Waar kan ik me aanmelden?

Leuk dat je je idee wilt aanmelden!