Nieuws

Voor Een Mooie Stad

2024
Vrijwilligers voor volière
Vrijwilligers voor volière

Wow! Wat hebben een hoop mensen zich aangemeld als vrijwilliger, ontzettend goed nieuws voor de vereniging. Er is nu overleg met de gemeente over de toekomst. Toch nog als (reserve)vrijwilliger opgeven? Meld je dan hier aan.

Kunstenaars gezocht kunstroute
Kunstenaars gezocht kunstroute

De eerste aanmeldingen voor de kunstroute zijn er! Wil jij jouw kunst etaleren voor buurtbewoners? Meld je dan gauw aan voor 23 april via vooreenmooiestad.nl/kunstroute

Eco Tuin Challenge van start
Eco Tuin Challenge van start

Heb jij al een milieuvriendelijke tuin, balkon of terras? Of wil je deze zomer stappen maken om deze duurzamer in te richten? Doe dan mee aan de Eco Tuin Challenge van Jan Olijve en maak kans op verschillende prijzen. Lees meer: vooreenmooiestad.nl/eco-tuin-challenge

Nieuw idee: meertalige minibieb
Nieuw idee: meertalige minibieb

Heb jij kinderboeken in een andere taal dan Nederlands, die niet meer gelezen worden? Geef ze dan een tweede leven en doneer je boek aan de minibieb! Lees hier verder.

Benno Ellerbroek is Stadsmaker van het Jaar
Benno Ellerbroek is Stadsmaker van het Jaar

Met 477 stemmen is stadsfotograaf Benno Ellerbroek door jullie gekozen tot Stadsmaker van het Jaar! Dank aan alle inwoners voor hun stem, en alle Stadsmakers voor hun bijzondere bijdrage aan Hoorn.

Nieuw idee: ja-ja sticker
Nieuw idee: ja-ja sticker

Ken je dat, weer een stapel folders in de brievenbus, die je voor een groot deel niet leest? Deze ontvang je standaard, tenzij je een Nee-Nee sticker op de brievenbus hebt geplakt. ❌ Een mogelijke oplossing? De Ja-Ja sticker. ✅ Lees gauw verder of geef je stem.

Red de stadsvolière
Red de stadsvolière

De volière op de Pakhuisstraat wordt al jaren bezocht door groot en klein om de vogels te bewonderen. Door een tekort aan vrijwilligers is het voortbestaan echter onzeker. Wil jij ook graag meehelpen zodat de volière kan blijven bestaan?

Beeldenroute op pauze
Beeldenroute op pauze

Helaas is het beeldenroute initiatief voorlopig stilgelegd. Organisator Ed Wagemaker heeft door ziekte zijn taken bij Stichting In Den Beginne neergelegd. Mochten er geïnteresseerden zijn om de stichting en de toekomst van de beeldenroute voort te zetten, of ken jij iemand die dit zou willen, stuur ons dan vooral een…Read More

Nomineer de Stadsmaker van het Jaar
Nomineer de Stadsmaker van het Jaar

We mogen weer een Stadsmaker van Hoorn blij maken met een mooi bedankje! Wil jij graag iemand uit Hoorn in het zonnetje zetten, die veel doet voor onze stad? Nomineer dan deze ‘stadsmaker’!

Nieuw idee: beeldenroute
Nieuw idee: beeldenroute

Rino vindt het een gemis dat er geen uitleg is van de bestaande beeldenroute langs de kust van Hoorn, of bijvoorbeeld een wandelroute op de informatiepunten van Hoorn. Zou dit een mooie toevoeging zijn voor de stad? Geef Rino dan je stem!