Meer burgerinitiatief voor groen op de stoep

 • Eigenaar idee:
  E. Pruis
 • Ingediend:
  1 november 2019
 • Weergaven:
  30737
 • Stemmen:
  27
Update: 11-11-2019

Een mooi initiatief met het oog op een groene gemeente en meer participatie. Op dit moment is het echter al mogelijk om groen te adopteren binnen de gemeente. U kunt, met uw buren of alleen, een stuk openbaar groen adopteren en onderhouden. Bijvoorbeeld een binnenhofje of een groenstrook bij u in de buurt. Als u een stuk grond adopteert, blijft het openbaar groen eigendom van de gemeente. Het adopteren van openbaar groen is gratis. Wel betaalt u zelf voor het onderhoud, de beplanting en wat u verder nodig heeft. Ook legt u afspraken vast in een adoptieovereenkomst. Als u wilt, kan de gemeente u adviseren over het onderhoud en welke planten het meest geschikt zijn. Voor een compleet overzicht van de voorwaarden en om groen te adopteren, kunt u kijken op https://www.hoorn.nl/adoptiegroen.

De burger kan behalve klagen, zelf ook iets aan de buurt of straat doen. Verzorg zelf bijvoorbeeld een plantenbak, wie weet krijg je de bak en aarde van de gemeente, wel zelf goed verzorgen natuurlijk.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Alle reacties

Paul

2022-12-23 12:24:55

Ik ben voor Ik ben voor
Het lijkt mij een heel Mooi idee bij ons in de straat de stoep ook met groen te versieren. Daar hebben we het reeds met de bewoners over gehad Voor bloemen en planten en onderhoud zullen we zelf zorgen.

Margreet

2019-11-09 14:28:36

Ik ben voor Ik ben voor
Altijd een goed idee om meer groen (en kleur) in de straat te krijgen. Helaas is het vaak moeilijk om buurtbewoners te vinden die de planten water willen geven. Hopelijk doet goed voorbeeld goed volgen.

Coby

2019-11-02 14:08:16

Ik ben voor Ik ben voor
Wonende in de binnenstad, met geen voortuin, heb ik voor mijn huis zelf ruimte gemaakt voor het planten van boompjes en struikjes waar ik elke dag blij mee ben. Er mag, wat mij betreft, nog veel meer groen bijkomen in de straat!

Deel dit initiatief