Maasweg aanpaķken in snelheid

 • Eigenaar idee:
  Roelie
 • Ingediend:
  16 september 2021
 • Weergaven:
  21077
 • Stemmen:
  0
Update 5-10-2021

De wens om de snelheid op de Maasweg aan te pakken is bij de gemeente bekend en er zijn ook plannen voor om dit te bewerkstelligen. In de mobiliteitsvisie is aangegeven dat de Maasweg wordt ingericht als een 30-kilometerweg. Vanwege de hoge kosten van deze herinrichting, vindt deze herinrichting plaats wanneer dit kan worden gecombineerd met groot onderhoud. Het aanbrengen van flitspalen valt niet binnen de bevoegheid van de gemeente, maar is belegd bij het Openbaar Ministerie. Daarom komt dit initiatief helaas niet in aanmerking voor presentatie op de initiatievenmarkt.

Wij wonen aan de Gerrit Achterberghof. De weg heet echter Maasweg. Verwarrend nog steeds voor velen. De Maasweg is in de 27 jaren dat wij hier wonen ver50tigd voudigd aan verkeer. De hele dag raast hier verkeer voorbij. Door de bouw aan wijken na 1994 is de weg een racebaan geworden. Er komen geen drempels want er rijdt af en toe een bus voorbij van connextion. Er staat ook geen bord van 30 ivm bebouwde kom 99% van de autos rijdt harder dan 50. Gemiddeld 80. Ze scheuren voorbij door extra gas te geven net voorbij het kruispunt. Om de hoek de Ed Hoornik weg is al meermalen aangepast voor snelheid. Hier niet. Menig dier is al doodgereden. Fietspad is ondoenlijk door krapte. Parkeerproblemen door nieuwe bewoners die 2 prive autos hebben en daarnaast een bedrijfswagen. Deze woningen zijn gebouwd en het verkeer was bestemmingsverkeer. De parkeerplaatsen waren voor de bewoners. Heel de buurt klaagt hierover.
Het zou tijd worden dat snelheid beperkt gaat worden. Camera’s? Drempels of de weg smaller en fietspad veiliger. De gehele weg is breed genoeg ivm de hondenpoepstrook in het midden van de weg.
Mensen klagen over dat men aan de andere kant van de straat parkeren aan hun zijde omdat zij over 3 wagens bezitten. Geef vergunningen af voor 1 auto per huishouden en verplicht een parkeerverbod savonds voor bedrijfwagens, bussen langer dan 6 mtr.
En dan, achter onze straat is een nikszeggend stukje gemeentegrond. Het was ooit bedoeld op de bouwtekeningen voor een kinderspeel atribute. Dit is er mede door de inspraak van de bewoners niet gekomen. Nu is het een stortplaats voor troep.
Mensen gooien daar wat neer als ze bezig zijn in huis en tuin. Prima, maar niet een maand lang.
Zet daae betonnen plantenbakken neer! Hartstikke leuk. Gezellig voor iedereen die er langs loopt, fietst, en t.o. woont.
Bewoners willen het best onderhouden.
Het maakt dat het storten van bouw afval e.d. moeilijker wordt en mensen hun troep wegbrengen.
Het maakt het wonen weer leuker.
Maar de verkeersoverlast van de maasweg is het allergrootste irritatiepunt. Menig vertrekt al en wij hebben die plannen ondertussen ook.

Hoe ben je op dit initiatief gekomen?

Door irritatie van het teveel aan verkeer en snelheidsoverlast wat weer geluidsoverlast veroorzaakt en zeer gevaarlijke situaties oplevert bij overstekende kinderen, vokwassenen. Meermalen ongelukken meegemaakt hier.

Wanneer is het initiatief geslaagd?

Dat het na 27 jaar een keer aangepakt wordt.

Wat wil je zelf doen om dit initiatief te realiseren?

Gesprekken voeren met desbetreffende instanties.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Deel dit initiatief