Recreatiepark de wielerbaan

 • Initiatiefnemer:
 • Ingediend:
  15 september 2021
 • Weergaven:
  27059
 • Stemmen:
  7
Update: 5-10-2021

Het initiatief is lastig uitvoerbaar en vrij complex. De wielerbaan is in gebruik door de wielerclub HRTC en wordt in de zomer gebruikt door Huttendorp. Daarnaast werkt de gemeente Hoorn momenteel aan plannen voor sportvoorzieningen op verschillende plekken in de stad. Zo komen er openbare fitnestoestellen op het stadsstrand (een initiatief uit de vorige initiatievenmarkt). Voor het skatepark uit het initiatief kan aansluiting gevonden worden bij het initiatief ‘Upgrade het skatepark’ dat doorgaat naar de initiatievenmarkt. Dit initiatief komt dus helaas niet in aanmerking voor presentatie op de initiatievenmarkt.

Op recreatiepark de wielerbaan zal de binnenbaan worden voorzien van een skatepark, dit parkje wordt met een hek omheind om overige sporters niet tot last te zijn. In de stukken groen komen obstakels zoals een monkeybar, swingover en triangles, er kan dan vanaf de buiten baan offroad gelopen worden waarbij obstakels als hindernis worden genomen voor een allround training. De baan wordt hindenuitlaat vrij, dit om poep en overlast van overenthousiaste honden te voorkomen, daar is een gelegenheid voor langs de stoomtrein spoorbaan. Het julianapark is reeds voor groot deel losloopgebied en wordt de skatebaan als hinderlijk ervaren. Op deze manier creëren we een allround sportief receatiegebied waarbij de sporters de omgeving niet tot last zijn.

Hoe ben je op dit initiatief gekomen?

Er is een te kort aan sportieve plekken om allround ongestoord te trainen. Het skatepark te hollandia wordt als hinderlijk ervaren en is incompleet. De wielerbaan is nu toegankelijk voor aangelijnde honden, de praktijk leert dat deze honden loslopen en vrij poepen wat hinderlijk is en niet samen gaat met sporters.

Wanneer is het initiatief geslaagd?

Een fijn complex waar jong en oud sportief ongestoord kan recreëren.

Wat wil je zelf doen om dit initiatief te realiseren?

Helpen bedenken van onderdelen en obstakels. Participeren in een werkgroep. In gesprek gaan met diverse partijen.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Deel dit initiatief