Forest City

 • Eigenaar idee:
  Bas
 • Ingediend:
  30 augustus 2021
 • Weergaven:
  19826
 • Stemmen:
  25
Update: 5-10-2021

Gevels en daken zijn over het algemeen particulier bezit. Bewoners kunnen subsidie aanvragen voor een groen dak via: https://www.hoorn.nl/energiesubsidie. Dat loopt via de subsidieregeling energiebesparende maatregelen. Het blijkt dat bestaande gevels en daken vaak niet geschikt zijn voor begroeiing. Om deze geschikt te maken, is vaak aanpassing van de constructie nodig. Wel kan de gemeente vanuit stedenbouwkundig beleid meer inzetten op groene daken en gevels bij nieuwbouw. Uiteindelijk is het aan de particuliere projectontwikkelaar om hier invulling aan te geven. Dit initiatief komt daarom helaas niet in aanmerking voor presentatie op de initiatievenmarkt. 

Wat is mooier dan een stad met een groene oase van muren en daken? Saaie volgespoten gravity elektra huisjes bedekken met onderhoudsvriendelijk klimplanten en of groene daken. Hoekhuizen met een rustgevende levendige planten wand! En niet te vergeten de groene daken op bushaltes! Al met al zorgt dit voor een mooier en gezonder Hoorn.

Hoe ben je op dit initiatief gekomen?

Door het reizen zijn we de wereld anders gaan zien. Grauwe/beton steden verliezen hun aantrekkings kracht, daar waar groen is meer uitzicht en zuiver lucht.

Wanneer is het initiatief geslaagd?

Voor mij is het een succes als Hoorn hierdoor aantrekkelijker en schoner wordt. Hoorn als groenste stad van Europa zou een mooie ambitie zijn!

Wat wil je zelf doen om dit initiatief te realiseren?

Helaas niet de middelen om dit in me eentje te realiseren. Een idee plaatsen en mensen er van overtuigen dat dit mogelijk is, is hopelijk een begin voor realisatie!

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Alle reacties

René

2021-10-09 11:59:21

Ik ben voor Ik ben voor
Goed initiatief om de stad te vergroenen. Daarmee onstaat weerbaarheid tegen de weersveranderingen. SLuit ook goed aan bij de ambitie van e gemeente in de Groenvisie.

Deel dit initiatief