Feestverlichting vesting

Inzending initiatievenmarkt 2019
 • Eigenaar idee:
  Cornelis Blok
 • Ingediend:
  5 november 2019
 • Weergaven:
  37186
 • Doel:
  Steun van de raad
 • Stemmen:
  9
Update: 11-11-2019

Dit initiatief wordt niet uitgenodigd voor de initiatievenmarkt, omdat de raad op zeer korte termijn kaders gaat vaststellen voor het aanlichten van erfgoed/monumenten Hoorn. De nota Aanlichten erfgoed Hoorn staat op de agenda van de algemene raadscommissie van 19 november as. (zie voor de nota: https://ris2.ibabs.eu/Agenda/Details/Hoorn/9e47c84e-4b85-4c52-b803-29f908391ba8 ). In de nota staat dat het aanlichten van erfgoed altijd gebeurt op basis van een lichtplan en met professionele en permanent aangebrachte lichtspots. Het aanbrengen van feestverlichting wordt niet gezien als een middel om erfgoed aan te lichten. Ook staan in de nota criteria voor de keuze van aan te lichten panden en/of objecten. De raad heeft al een besluit genomen om de Oosterpoort aan te lichten. Dit is niet het geval voor wat betreft de Mariatoren. De initiatiefnemer heeft de mogelijkheid om het aanlichten van de Mariatoren te bepleiten bij de verschillende politieke fracties. Het is ook mogelijk om op 19 november bij de behandeling van de nota in te spreken bij de commissie of om een brief naar de raad te sturen. De griffie kan u hier nader over informeren (griffie@hoorn.nl).

NB: de gemeente heeft de Mariatoren niet in eigendom. Dit betekent dat indien de wens bestaat om de Mariatoren aan te lichten, medewerking van de eigenaar nodig is.

Feestverlichting langs de vesting . Vanaf de oosterpoort tot achter de vest bij de Mariatoren, tijdens de donkere dagen. Waarbij de Maria toren en de oosterpoort uitgelicht worden.
Een geliefde wandel route en een mooi aanzicht voor de stad.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Alle reacties

Mike

2023-03-23 00:57:53

Ik ben nog niet voor Ik ben nog niet voor
Goed plan, alleen de vraag, gaat het niet voor overlast zorgen bij bewoners?

stans

2019-11-16 07:11:12

Ik ben nog niet voor Ik ben nog niet voor
Geen goed idee, Er is te veel licht en geluid. De avond en de nacht zijn er voor de rust, ook in de stad. Stroom, (wel of niet over nagedacht) komt ergens vandaan. Ik zou zeggen, tandje minder kan geen kwaad, we wennen er wel aan.

Marjan Jorritsma - Winter

2019-11-07 23:48:54

Ik ben voor Ik ben voor
Een geweldig idee, ik denk al jaren kom op met mooie verlichting in Hoorn, ook voor mooie gebouwen, de haven enz: Ben er zelf dol op, heb in mijn voortuin allerlei lichtjes en ook in een boom. Marjan Jorritsma_Winter.

Deel dit initiatief