Samenwerkplek / Ondernemerscentrum Hoorn

Inzending initiatievenmarkt 2019
 • Eigenaar idee:
  Paulette Kreuk en Caroline Beelen
 • Ingediend:
  4 november 2019
 • Weergaven:
  39362
 • Stemmen:
  72
Update: 11-11-2019

Dit initiatief wordt niet uitgenodigd voor de initiatievenmarkt. Er ligt geen directe taak voor de gemeente of de raad om werkplekken voor ondernemers te realiseren. Bij de ontwikkeling van de Poort van Hoorn wordt wel nagedacht over de toegevoegde waarde van een dergelijke functie in het stationsgebied, maar ook dan gaan we er vanuit dat dit initiatief vanuit de markt wordt opgepakt. Geadviseerd wordt om contact te zoeken met ondernemersverenigingen in Hoorn en de regio, om te peilen of er draagvlak is om samen tot een dergelijk initiatief te komen. Overigens bestaat in de regio al ‘Flexwerken bij BaanBereik’ in Zwaag en Heerhugowaard.

Veel jonge, innovatieve ondernemers werken vanaf hun keukentafel. Zo zijn wij, Paulette en Caroline, op dit moment ook bezig. Maar om groter te groeien met onze bedrijven, merken wij dat er behoefte is om met andere ondernemers te verbinden:
Sparren over je plannen, inspirerende ideeën opdoen en je netwerk uitbreiden. De verbindende gesprekken bij de koffieautomaat – die zo waardevol blijken te zijn – mis je als je alleen werkt.

Wat willen we doen?
Een broedplaats creëren voor innovatieve, duurzame en frisse ondernemers, samen onder één dak. Een plaats waar je kunt werken, (zakelijke) afspraken kunt hebben en waar je op de hoogte blijft van wat er binnen de regio gebeurt.
Een plek met inspirerende ondernemers, waar een enthousiaste sfeer hangt en waar je samen impact kunnen maken; op de wereld, op het milieu, op elkaar.
We willen netwerkbijeenkomsten organiseren waar ondernemers uit de regio elkaar kunnen leren kennen. Waar samenwerkingen kunnen ontstaan waar vooraf nog nooit bij stil werd gestaan. Ondernemen doe je samen. Wij willen dat stimuleren en er zelf onderdeel van zijn.

Wat hebben we nodig?
We zijn op zoek naar een plek waar wij deze samenwerkplek kunnen neerzetten en uitbouwen. Op een locatie die goed bereikbaar is met fiets, auto en OV. Daarnaast willen we graag ons netwerk uitbreiden met gelijkgestemde ondernemers in de regio, die ook alleen werken maar dit ook graag samen willen doen.

Wie zijn wij?
Paulette Kreuk: Spiritueel ondernemer bij Paulette Schrijft, maar vooral ook: verbinder en ontzorger. Door haar inlevingsvermogen weet zij wat je nodig hebt en moedigt je aan het te bereiken. Met haar daadkracht en enthousiasme geeft ze doelgericht geboorte aan ideeën. Haar motto: Met de kracht van samen bereik je méér.

Caroline Beelen: Eigenaresse van BambooBaby, één van de VIVA400 en Duurzame Jonge 100. Go-NH deelneemster én Duurzaam ondernemer 2018 van gemeente Medemblik.
Maar vooral verbinder, voortrekker en innovator op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie. Gelooft heel erg in de kracht van samen(werken).

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Alle reacties

Mike

2023-03-23 00:59:31

Ik ben voor Ik ben voor
👍

Barbara

2019-11-09 14:32:28

Ik ben voor Ik ben voor
Ik ben helemaal voor. Ik ben bezig met opleiding coach, workshops en trainingen aan het ontwikkelen. Ik zou het ook heel fijn vinden in een gebouw samen te kunnen werken met andere ondernemers.

De Keuken van Tante Cornelia

2019-11-07 14:49:00

Ik ben voor Ik ben voor
Hopelijk niet alleen voor jonge ondernemers...……..

Linda Veenstra

2019-11-04 15:45:58

Ik ben voor Ik ben voor
Eindelijk! Wat zou zo’n plek fijn zijn!!

Joost

2019-11-04 12:50:43

Ik ben voor Ik ben voor
Lijkt me een heel leuk idee! Als jong ondernemer voel ik iets voor het samenkomen met andere 'ondernemende' ondernemers, de bewuste groep die onderneemt vanuit zijn/haar ontwikkelde ik. In SCC de Schoof in Wervershoof zijn veel mogelijkheden voor het samenbrengen van mensen. Ik zou zeggen, totsnel

Deel dit initiatief