Op Berenjacht in Hoorn

Heel Hoorn Helpt
Maak een wandeling nog leuker door op Berenjacht te gaan

Berenjacht

Het idee is simpel. Inwoners zetten een knuffelbeer voor het raam van het huis, zodat kinderen tijdens een wandeltocht de beren kunnen spotten en dus op berenjacht gaan. Het is idee is over komen waaien uit Australië en is geïnspireerd op het boek ‘We gaan op berenjacht’ van Michael Rosen en Helen Oxenbury. Joyce Kamphorst zag dit initiatief voorbij komen in Weert en bedacht samen met oud klasgenoot Linda Leeninga om in West-Friesland de jacht te starten. Zo gezegd, zo gedaan. Binnen enkele dagen zat de Facebookgroep ‘Berenjacht – van Enkhuizen tot Hoorn en Medemblik’ op ruim 2.000 leden. Inmiddels staat de teller op bijna 2500 leden. De eerste dagen hielden ze handmatig een lijst bij, maar dit was snel geen doen meer. Een lid uit de groep maakte een speciale Google MyMaps kaart aan, waarop iedereen kan aangeven waar de beren te vinden zijn.

Het initiatief is bedoeld voor kinderen waarbij de verveling soms toeslaat, maar Joyce merkt dat de ouders minstens zo enthousiast en fanatiek zijn als de kinderen zelf. “De reacties zijn overweldigend, het is geweldig om te zien dat iedereen meedoet. Gelukkig houden mensen zich ook aan de richtlijnen van het RIVM.”

Zo doe je mee

Je kunt op twee manieren meedoen. Of je plaatst een knuffelbeer en laat weten waar die te vinden is. Of je gaat zelf op jacht. Ga naar de Facebook groep voor de kaart en de instructies. Er zijn ook allerlei uitdagingen en ‘stempelkaarten’ te vinden, waarop je kunt bijhouden hoeveel beren je gespot hebt.

 

Lees meer
  • idee
  • verbinden
  • gerealiseerd

Deel dit initiatief