Meer bankjes, zodat ouderen langer de straat op kunnen.

Deelnemer initiatievenmarkt 2019
Ik heb ouderen in mijn omgeving wonen,...
 • Initiatiefnemer:
 • Eigenaar idee:
  Marian Putter
 • Ingediend:
  27 oktober 2019
 • Weergaven:
  38295
 • Stemmen:
  67
Update: 19-12-2019

Dit initiatief is niet gekozen door de raad op de initiatievenmarkt van 4 december, maar dat hoeft niet het einde van het initiatief te betekenen. De afgelopen periode is gekeken naar een mogelijk alternatieve route voor het initiatief. De afdeling wijkzaken neemt contact op met de initiatiefnemer voor het plaatsen van het bankje op de route Huesmolen – Schoener. Die gaan samen met de initiatiefneemster kijken naar een goede oplossing voor het plaatsen van een extra bankje. Wat betreft het onderdeel van het initiatief waarbij een plan wordt opgesteld wil Voor Een Mooie Stad graag samen met de initiatiefneemster en de stad gaan inventariseren wat nog meer geschikte plekken zouden zijn voor (extra) bankjes. Op die manier willen zij samen kijken naar waar bankjes hard nodig zijn.

Update: 28-11-2019

Om de raad goed voor te bereiden met de juiste informatie over regelgeving, bestaand beleid en financiën zijn er voor elk initiatief factsheets opgesteld. Deze zijn vandaag met de raadsleden gedeeld. Klik hier om de factsheet van dit initiatief te bekijken.

Update: 11-11-2019

Dit initiatief komt in aanmerking voor de initiatievenmarkt, omdat het op verschillende manieren een bijdrage levert aan de Hoornse samenleving en ambities van de gemeente op het gebied van beweging, sociale cohesie en eenzaamheid. Daarnaast is de raad nodig voor realisatie van het initiatief. In de aanloop naar de initiatievenmarkt zal de precieze vraag aan de raad geconcretiseerd moeten worden.

Ik heb ouderen in mijn omgeving wonen, mensen van zeer hoge leeftijd. Maar doordat ze onderweg niet even kunnen gaan zitten tijdens een dagelijkse wandeling blijven zij binnen. Dus wandelen wat voor een ieder goed is blijft helaas achterwege. Met gevolg van stijfheid gewrichten, minder sociale contacten en eenzaamheid.

Een mooi begin zou zijn langs de route Schoener – Huesmolen. De bankjes moeten geschikt zijn voor senioren met een rugleuning. Daarnaast moeten ze hufterproef zijn in deze tijd.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Alle reacties

Mike

2023-03-23 01:11:04

Ik ben voor Ik ben voor
👍 niet alleen voor ouderen

Piet Lakeman

2019-11-15 16:43:51

Ik ben voor Ik ben voor
In Blokker staan te kort bankjes.

Piet Lakeman

2019-11-15 16:40:13

Ik ben voor Ik ben voor
In Blokker staan veel te weinig bankjes

simon schagen

2019-11-11 20:06:11

Ik ben voor Ik ben voor
Meer bankjes is een goed idee.

Jan Kollen

2019-10-27 22:29:29

Ik ben voor Ik ben voor
Leuk idee, mijn dochter heeft een bankje voor haar huis gezet. Ouderen gaven aan daar blij mee te zijn.

Deel dit initiatief