Kerstschatten

Theatraal project de Kerstschatten van Hoorn: een theatrale Decemberkalender en Kerst in de nacht. 
 • Initiatiefnemer:
 • Eigenaar idee:
  Stichting Karakteristiek
 • Ingediend:
  21 oktober 2020
 • Weergaven:
  37057
Update: 20-11-2020

Met pijn in ons culturele hart hebben we moeten besluiten ons project “Kerstschatten” te annuleren. De maatregelen als gevolg van COVID-19 zijn voor projecten als het onze niet of nauwelijks versoepeld. Ondanks de verschillende, door ons uitgedachte scenario’s kunnen we hierdoor “Kerstschatten” niet maken zoals beoogd. Rond Kerst 2021 hopen we “Kerstschatten” alsnog te produceren. Stichting Karakteristiek bedankt iedereen die interesse heeft getoond in ons project en/of op enige manier een steentje heeft bijgedragen aan de opstartperiode. Onze toekomstige projecten zijn te volgen op Facebook, Instagram en via www.karakteristiek.org

Het idee

Het idee, de Kerstschatten bestaat uit twee onderdelen; de Theatrale Decemberkalender op 13 december en Kerst in de nacht. Uitvoering van dit idee is uiteraard onder voorbehoud van alle corona maatregelen.

Theatrale decemberkalender

Ons idee is het vormen van een decemberkalender in de binnenstad van Hoorn op zondag 13 december. Het publiek zal langs 31 ‘kalendervakjes’ wandelen. Elk half uur gaan de ‘vakjes’ open en kunnen de toeschouwers genieten van een act van ongeveer vijf minuten op het gebied van theater, zang, dans, rap en poëzie. Het publiek kan de vakjes gratis en in willekeurige volgorde bewonderen. De acts worden uitgevoerd door amateurs, dus ook jij kan meedoen! Als deelnemer/talent is een ‘kleine’ vergoeding verbonden van € 45,00 per act. Hiervoor volg je 4 individuele workshops om je te ontwikkelen en te werken aan je performance en zijn er één of twee uitvoeringsmomenten in professionele setting. De workshops worden gegeven door professioneel theatercoach en docent Sophie van Hecke.

Kerst in de nacht

‘Kerst in de nacht’ is de sfeervolle slotavond van het project. Op deze avond komen alle acts uit de Theatrale Decemberkalender samen in een sfeervol en avondvullend programma. Een avond die in het teken zal staan van samenkomen, samen zijn, samen beleven, samen delen en samen verwonderen. Een voorstelling die op maat aangepast wordt voor de dan geldende maatregelen omtrent theaterbezoek. Dat kan dus voor een maximum van 30 live bezoekers of grotere aantallen. Om de live cultuurbeleving en de kerstsfeer voor cultuurliefhebbers die liever thuis blijven over te brengen, denken we aan een betaalde live stream van deze avond die thuis te volgen is en een week is terug te kijken.

Ontmoet de stadsmaker achter dit idee

Mijn naam is Peter Groenendijk (cultureel ondernemer en eigenaar van Karakter Theaterproducties), oprichter van Stichting Karakteristiek. Samen met een team van professionals en andere vrijwilligers heb ik het format Schatten van Hoorn bedacht. Ons eerste project is “Kerstschatten” en zal worden gerealiseerd in de weken voor kerst. Een deel van Kerstschatten vindt plaats in de binnenstad van Hoorn, tijdens de jaarlijkse kerstmarkt. Het hele project zal in het teken staan van kerst, verwondering en samen zijn. Vanzelfsprekend horen ook het opvolgen van maatregelen rondom COVID-19 bij het uitvoeren van dit project. Daarom hebben we de plannen voor dit project daar volledig op ingericht. WANT Kerst vier en deel je toch samen?

 

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • geprobeerd

Deel dit initiatief