Glouwe bai de Buren 2017

Ontmoet elkaar aan een gedekte tafel in Hoorn
 • Initiatiefnemer:
 • Eigenaar idee:
  Herberg Hoorn - Vera Truijens
 • Ingediend:
  22 juni 2017
 • Weergaven:
  50441
 • Voorstanders:
  113

Het idee

Stadsgenoten ontmoeten tijdens een ongedwongen kosteloos etentje in de week voor kerst van 18 december t/m 22 december? Dat kan! Tijdens Glouwe bai de Buren serveren gastvrije Hoornaars en Horinezen een maaltijd in hun huiskamer voor tafelgenoten (uit de buurt) die houden van gezelligheid. 

Eten verbindt, zeker als het bij mensen thuis gebeurt, in je eigen buurt. Glouwe bai de Buren is daarom bij uitstek het initiatief dat mensen samenbrengt. Wat is er nou leuker dan mensen uit de buurt te ontmoeten rond een gezellig gedekte tafel? Samen genieten van eten dat met liefde is bereid door een gastvrije stadsgenoot?

Glouwe bai de Buren is één van de activiteiten die georganiseerd wordt vanuit stichting Herberg Hoorn via de stadscommunity ‘Voor een mooie stad’. In december organiseert en bundelt de stichting allerlei activiteiten in de stad, die samen bijdragen aan een gevoel van verbondenheid rond het thema Stad van Ontmoeting.

Zo doe je mee met Glouwe bai de Buren

Glouwe bai de Buren vindt plaats van maandag 18 december tot en met vrijdag 22 december 2017. Hoe fantastisch is het als in elke wijk van de gemeente Hoorn wordt gekookt? Iedereen is welkom! Je bepaalt zelf wat je bereidt, voor hoeveel personen en hoe laat. Wie weet heb je nog allerlei ideeën om jouw etentje nog beter te laten slagen.

Vind jij het leuk om te koken voor mensen die elkaar willen ontmoeten? Meld je dan aan! Of draag jij dit initiatief op een andere manier een warm hart toe? Bekijk dan hieronder de afvinklijst en kijk waar jij kunt bijdragen.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond

Donatie Hospice

Glouwe Bai de Buren zet zich in voor Hospice Dignitas in Hoorn. Hospice Dignitas biedt een gastvrij verblijf en de juiste zorg voor iedereen in de laatste levensfase. De hospices in Nederland ontvangen steeds minder overheidssubsidies en zijn daardoor meer aangewezen op giften en donaties. Steun daarom Hospice Dignitas met een vrijwillige donatie!

 

afgevinkt

Wijkrestaurant Kersenboogerd

Buurten worden leuker, gezelliger en socialer als bewoners elkaar leren kennen. Tijdens een feestelijke brunch op 27 december van 11:00 tot 13:00 kunnen bewoners elkaar ontmoeten en kennismaken met professionals van Stichting Netwerk en 1.Hoorn. 

Nieuwe aanmelding: 96 extra personen aangemeld via Stichting Netwerk - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant Weegschaal - Risdam Noord - Kamille

Graag nodig ik jullie uit om bij mij te komen eten. Mijn thema is: Hollands met een blik op de buurlanden. Ik heb plek voor 5 personen en ik zie jullie graag: woensdag 20 december om 18.00 uur.

Nieuwe aanmelding: Regina Bouwmeester - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant De Bewaarder - Binnenstad - Achter op 't zand

Vrijdag 22 december presenteert Restaurant "De Bewaarder" een Westfriese maaltijd. Meer dan alleen water en brood, maar wel vegetarisch. Laat je verrassen door Els en Rein!
Aanschuiven vanaf 18.00 uur.

Nieuwe aanmelding: Kitty Karsten - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Le Bistrot de Pauline - Grote Waal - Gangwerk

Graag wil ik 6 mensen ontvangen om samen een Franse maaltijd te verorberen. Wie weet wat er zoal langs komt aan gesprek… Er staat een vleugel in de eetkamer, dus wie weet voelt één van de gasten zich geroepen. Op vrijdag 22 december zijn jullie van harte welkom vanaf 18.00 uur

Nieuwe aanmelding: Carla Root - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant MealToday - Kersenboogerd - Lijster

Francine van MealToday kookt een heerlijk diner met toetje voor u. Het is een verrassingsdiner gemaakt van ingrediënten van het seizoen! De naam MealToday zegt het al: de ingrediënten zijn speciaal en worden het liefst zo snel mogelijk opgegeten! De kok, want dat ben ik, kookt graag voor maximaal vier personen. Op 18 december bent u welkom vanaf 18.30 uur. Wilt u bepaalde producten liever niet eten, hoor ik dat graag. Ik pas het diner in dat geval voor u aan.

Nieuwe aanmelding: Zohre Rezazadeh Shanjani - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Pizzaria Paaldijk - Bangert en Oosterpolder - Paaldijk

buona giornata, graag open ik mijn deuren op dinsdag 19 december om 18.30 uur. Wij zullen genieten van echt overheerlijk italiaans eten (mede mogelijk gemaakt door Pronto). 

Nieuwe aanmelding: Lenie van der Laan - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant Lia Koockt - Kersenboogerd - Watersnip

Ik ben Lia en kook graag apart, ook voor gasten.
Dus als je zin hebt in een niet alledaags en niet hedendaags verrassings-maal, ben je welkom op woensdag 20 december vanaf 17:30. Ik heb plek voor 4 personen, dus wees er snel bij! Tot dan!

Nieuwe aanmelding: Sebastiaan - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant De Watermolen - Grote Waal - Watermolen

Mijn naam is Marjan en het lijkt mij heel leuk om voor 6 bekende en onbekende buurtjes te koken maar omdat het de eerste keer is dat ik zoiets doe, houd ik het simpel: een gezellige Hollandse pot.
Dus kom je ook op maandag 18 december om 18:00?

Nieuwe aanmelding: Laura coffeng - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant bij Afra - Hoorn Noord - Drieboomlaan

Thuisrestaurant Bij Afra aan de Drieboomlaan is geopend op vrijdag 22 december om 19.00 uur. 
Er is plaats aan tafel voor 4 personen. Het menu is nog een grote verrassing, het is niet vegetarisch. We serveren een lekker wijntje en hopen met elkaar een genoeglijke avond te hebben. 
We zien ernaar uit, tot dan, Rob & Afra

Nieuwe aanmelding: erwin kuiper - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant Espagnol - Binnenstad - Bierkade

Wij zijn Margriet, Henk en Stevie. Wij wonen op een van de mooie locaties in de binnenstad van Hoorn, op de Bierkade.
Jarenlang hebben we een Spaans restaurant naast ons gehad, waar we hele goede herinneringen aan hebben. Wij gaan  daarom voor jullie een spaanse 3 gangen menu bereiden. Tevens proberen we een gitarist uit te nodigen die spaanse flamenco kan spelen.
We nodigen jullie graag uit op dinsdag 19 december om 17.00

Nieuwe aanmelding: luuk - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant Ghenet en Trhas - Zwaag - Klokkentuin

Wij zijn Ghenet en Trhas en komen uit  Eritrea. Wij willen graag een Afrikaans gerecht voor 6 personen maken. Wij vinden het leuk om Nederlandse mensen te ontmoeten. Wij willen vooral veel Nederlands praten.
Maandag 18 december  om 18:30 bent u van harte welkom.

Nieuwe aanmelding: froukje van wigcheren - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant Lida - Hoorn Noord - Drieboomlaan

Mijn naam is Lida en ik vind het leuk om maandag 18 december om 18:00 voor 3 personen te koken. Ik maak een gerecht met vis hoe of wat ? Weet niet. Wat ik verwacht? Niets ik laat het open … Ik zorg voor een ongedwongen sfeer en een warm onthaal.

Nieuwe aanmelding: Christine Ravenhorst - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant Homs - Kersenboogerd - Lijster

Mijn naam is Ayat en ik kom uit Homs (Syrië). Ik vind het heel leuk om te koken en maak graag een Syrische maaltijd. Ik ben bezig om een koksopleiding te volgen. Ik vind het leuk om mensen te ontmoeten en wil zo mijn Nederlandse taal verder ontwikkelen. Kom je ook gezellig bij mij eten op woensdag 20 december om 18:30

Nieuwe aanmelding: George freijsen - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant Oriental Haven - Binnenstad

Kom gezellig bij mij eten! ik ga voor jullie een Ottomaanse tafel bereiden. Je kunt dan denken aan verschillende mezzes, geroosterd kip uit oven, bulgur, granaatappel, groene salade.Woensdag 20 december van 18.30 uur tot 20.30 uur.
(Vegetarisch en halal mogelijk)

Nieuwe aanmelding: Erwin Andrioli - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Place du Guillaume - Binnenstad - Willemsweg

Bij thuisrestaurant Place du Gaillaume serveren wij op maandagavond 18 december om 18.30 uur een mooi Frans menu. Het is mogelijk om vegetarisch of halal bij ons mee te eten, geef dit wel van tevoren aan zodat wij daar rekening mee kunnen houden. Wij wonen tussen het Centrum en Venenlaankwartier in en vinden het extra leuk om mensen uit die buurten te ontvangen.

Nieuwe aanmelding: Nancy Spijkstra - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant Noorderlicht - Risdam-Noord - Weegbree

Risdam-Noord saai? Luister, vertel, ontmoet en laat je verrassen in ons gezellige familiehuis aan de rand van Hoorn. Wij zijn Peter, Coraline, Roel en Jonna en wij ontvangen u graag op maandag 18 december om 18.00 uur voor een 4 gangen diner. Er is plaats voor max 6 personen.(Vegetarische maaltijd mogelijk)

Nieuwe aanmelding: Gerard Zoet - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

"De oude Boddaert" - Hoorn Noord - Drieboomlaan

Wij van de "De oude Boddaert" stellen ons voor: Wij zijn Casper en Ciska en samen met onze twee zoontjes willen wij jullie uitnodigen in ons huis in het oude Boddaertcentrum aan de Drieboomlaan. Wat wij serveren is een verrassing, (kleine) kinderen zijn ook welkom. Wij verwachten er een gezellige avond van te maken en schroom niet om je gitaar mee te nemen. Wees welkom op vrijdag 22 december om 18.00 uur.

Nieuwe aanmelding: Anneke Ploeger - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Taverna Weeshuistuin - Binnenstad - Weeshuistuinen

Kom je onthaasten bij kaarslicht in Taverna Weeshuistuin? Gastheer Hans en hondje Ziggy heten je van harte welkom. We hebben zes stoelen beschikbaar. Veel groenten en één vleesgerecht, dus ook geschikt voor vegetariërs. Schuif je aan op maandag 18 december, rond 19:00 uur?

Nieuwe aanmelding: buren Muntstraat - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Resto d'Astro - Grote Waal - Astronautenweg

Ik wil jullie van harte welkom heten bij mijn Resto d'Astro. Graag kook ik voor jullie op donderdag 21 december. Vanaf een uur of 17.00 uur zijn jullie van harte welkom. Dan proosten we eerst op een heerlijke avond. Wat ik ga koken is nog een verrassing. Ik kijk erg naar jullie uit !! Kom jij ook ?
Warme groet,Regina

Nieuwe aanmelding: ingrid tillema - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant a la Arlette - Hoorn Noord - Drieboomlaan

Tijdelijk open "restaurant a la Arlette" in Hoorn Noord.  Woon tussen de Drieboomlaan en Johannes Poststraat en lijkt mij leuk als er “buurtjes”komen eten! Wat er op tafel komt weet ik nog niet. Verandert per dag dus blijft even spannend. Alleen op maandag 18 december vanaf 18.00 uur en maximaal 4 personen. Vind je het leuk om iets over jezelf te vertellen en mensen te leren kennen en ben je een gemakkelijk met eten? Dan ben je van harte welkom op de maandag de 18e 

Nieuwe aanmelding: Astrid Kaarsemaker - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant Chez Veerle – Zwaag - Dorpstraat

Chefkok Veerle van de foodblog yourinspirationworld.nl kookt voor zes personen een verrassingsmenu en dat op 22 december om 19:00. Wees welkom in onze stolp en we hebben er ontzettend veel zin in!

 

Nieuwe aanmelding: Carla Bot - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant Eenhuis - Hoorn Noord - Eenhuizenstraat

Goeiedag Horinezen! Mijn naam is Gurie. En Elly, mijn vriendin, helpt met koken!
Willen jullie bij ons komen eten? Gezellig! Althans, dát is vooral de bedoeling. Ik ga koken voor 6 personen. Volgens anderen kook ik lekker, maar wát? Dat is voor jou een vraag, voor mij een weet ;-). Laat je verrassen! Maar ik beloof je een 4-gangen-diner! Vegetarisch is mogelijk! Geef je snel op!
Jullie zijn welkom op vrijdag 22 december om 18.00

Nieuwe aanmelding: Petra Koomen - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant Veggie Feest - Binnenstad - Schoutenstraat

Op 21 december om 19.00 staat er een feestelijke vegetarische maaltijd voor je klaar in Huize Ravenhorst aan de Schoutenstraat. Sinds dochter Susanne vegetarisch is geworden iets meer dan een jaar geleden, is mijn kookkunst verrijkt met allerlei soorten en maten vleesvervangers, noten en kazen. Een kerstdiner in vega stijl moet ik nog ontwikkelen. Dat experiment krijgen jullie voorgeschoteld als je aan komt schuiven....  

 

Nieuwe aanmelding: Ans Bolster - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant Pietertje Selie - Binnenstad - Pieterseliesteeg

Even voorstellen: ik heet Mini en woon in de binnenstad van Hoorn. Je bent van harte welkom in restaurant “Pietertje Selie” op vrijdag 22 december om 19.30 uur. Ik heb plek voor 4 personen. Het is een driegangen verrassingsmenu, niet vegetarisch. Ik vind het leuk om te koken, maar vind het vooral interessant nieuwe binnenstadbewoners te leren kennen. Het lijkt me hierbij een goed idee gebruik te maken van het spel wat hiervoor is ontwikkeld. Tot vrijdag

Nieuwe aanmelding: Erna Hageman - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant 'T 2de plan - Binnenstad - Gerritsland

Wij van ‘t 2de Plan nodigen jullie uit op vrijdag 22 december van 16.30 uur tot 18.00 uur voor een hapje en een drankje. Wij willen graag onze buren laten zien wat wij hier, op het Gerritsland, voor onze deelnemers doen.

Nieuwe aanmelding: Buur1 - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant Van Beijer - Venenlaankwartier - Van Beijerenstraat

Op 20 december 17:00 ben je welkom in de eerste uitbreiding van Hoorn, het Venenlaankwartier. Restaurant Van Beijer is weliswaar rond 1980 gebouwd, maar de wijk bestaat al sinds 1910. De eigenaar houdt van koken en samen met zijn gezin nodigen zij u uit om te komen genieten van een heerlijke lasagne. Als de lasagne in de oven staat, komt de wijn op tafel!

 

 

Nieuwe aanmelding: Vera Truijens - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Thuiskoks

Voor elke wijk zoeken we vijf thuiskoks. Vind jij het leuk om te koken in de week van 18 t/m 22 december? 

Je bepaalt zelf hoeveel plaatsen er aan tafel beschikbaar zijn en op welke avond je mee doet. 

Dankzij onze sponsoren ontvangen de eerste 25 thuiskoks een voucher t.w.v €25,- voor de boodschappen plus het speciale 'GBDB' pakket.

Natuurlijk kunnen nog meer thuiskoks zich aanmelden, dit kan nog tot 1 december!

Nieuwe aanmelding: Pizzeria Paaldijk - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Goodies GBDB pakket

Heb je leuke goodies, specialiteiten of andere items voor de thuiskoks en hun gasten? Denk aan bonbons, een buurtspel, kerstversiering, etc.

Als dank mag natuurlijk een visitekaartje mee in het pakket.

Nieuwe bijdrage: Zuster Evie Hoorn - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

Logistiek GBDB pakketten

Voor de verspreiding van de boodschappen en het speciale 'Glouwe Bai de Buren' pakket, zijn we op zoek naar een logistieke partner. 

 

Nieuwe bijdrage: Deen supermarkten - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

Fotografen / Filmers

We zijn op zoek naar minimaal 5 (hobby)fotografen en filmers die een sfeerimpressie maken van de verschillende eettafels. Je kunt gebruik maken van een chauffeur of je rijdt met eigen vervoer.

Nieuwe aanmelding: Hans Albers - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Bedrukte placemats

Welke drukker helpt ons om 200 papieren placemats te bedrukken? Als dank mag uw logo meegenomen worden. Voor het ontwerp zorgen wij.

Nieuwe bijdrage: Sprintprint - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

V-borden

Het is wel zo leuk als de eettafel in de straat zichtbaar is. Welke drukker, makelaar of ondernemer helpt ons met 50 bedrukte v-borden? Als dank mag uw logo meegenomen worden. Voor het ontwerp zorgen wij.

Nieuwe bijdrage: MooiHuys Makelaars & Taxateurs - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

Flyers & posters

Welke drukker of welk bedrijf wilt de flyers en posters sponsoren? Als tegenprestatie worden naam en logo natuurlijk zichtbaar op de flyer.

Nieuwe bijdrage: Sprintprint - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt