Klimaatalarm Hoorn

Wij zijn ervan overtuigd dat de tijd is gekomen om samen het roer om te gooien.
 • Eigenaar idee:
  Kirstin Buis
 • Ingediend:
  21 januari 2021
 • Weergaven:
  2005

Hoorns Klimaatalarm 2021

Op 14 maart wordt er in 40 steden in Nederland een Klimaatalarm gehouden. Ook Hoorn doet mee. Van 14:00 tot 15:00 staan we aan de Westerdijk samen stil bij het klimaat . Letterlijk! Want lopen is nu helaas niet mogelijk vanwege de Coronamaatregelen.

Ook roepen we iedereen op om 15.00 hun wekker, telefoon o.i.d. te luiden. We hopen dat ook kerken mee willen doen door hun klokken te luiden, dat scholen hun zoemer gebruiken en schepen hun scheepshoorn zullen laten horen.

Sluit jij aan?

Mijn naam is Kirstin Buis. In het dagelijks leven ben ik verpleegkundige op een Spoedeisende Hulp en in mijn vrije tijd ben ik actief als vrijwilliger voor Milieudefensie. Ik geef hier invulling aan door me in te zetten voor Operatie Klimaat Westfriesland. Ik ben bezig met verschillende acties waarmee ik onze stad en regio mooier en schoner hoop te maken. Mijn motivatie komt voort uit mijn zorgen om de wereld en de toekomst van mijn kinderen. Ik hoop op deze manier mijn steentje bij te kunnen dragen aan een betere wereld. Ondertussen heb ik al een club mensen om mij heen mogen verzamelen die mij helpen met de organisatie en op de dag zelf. Deze groep breiden we graag uit.

Waarom ‘het klimaatalarm?’

Wij zijn ervan overtuigd dat de tijd is gekomen om samen het roer om te gooien. Wij willen graag de aarde voor onszelf en de toekomstige generaties leefbaar houden. Hiervoor is het nodig dat de landelijke en lokale politiek grote stappen zetten, wij roepen ze daartoe op. Onze eis is een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. Samen zorgen wij dat iedereen kiest voor het klimaat! Kom je ook?

Het Klimaatalarm wordt vanuit een landelijke coalitie van onder andere Milieudefensie, Greenpeace, Grootouders voor het Klimaat, Oxfam Novib en FNV georganiseerd. Uiteraard zullen wij de corona maatregelen nauwkeurig opvolgen.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Wat is er nodig om dit initiatief te realiseren?

Extra handje

Je kunt meehelpen op de dag van de Klimaatmars. Er zijn verschillende taken te vervullen. Bijvoorbeeld: spullen klaarzetten, deelnemers registreren, toezicht houden etc.
Nieuwe aanmelding: Mila - Bekijk alle aanmeldingen
nog 8 te gaan
2/10 aangemeld

Megafoon

Voor wat extra geluid kunnen we dit goed gebruiken.

Geluidmakers

We willen graag door heel Hoorn te horen zijn. Doe jij mee door om 15:00 lawaai te produceren? (auto toeters, luiden van kerken, sirenes, scheepshoorns)
nog 20 te gaan
0/20 aangemeld

Meedenkers

Je kunt meedenken over de invulling van de Klimaatmars in Hoorn in de aanloop naar 14 maart. Vanuit de landelijke coalitie worden structuur, handleidingen en begeleiding geboden. Daarnaast is er volop ruimte voor eigen inbreng en ideeën.
Nieuwe aanmelding: Esther de Graaff - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Veiligheidshesjes

Deze zouden we graag willen lenen, veiligheid voor alles.
Nieuwe bijdrage: Gesponsord door de klimaatcoalitie - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt