Wilma Anthonisse

Het gezicht achter het initiatief: Hondenpoep: samen opgeruimd staat netjes.

Even voorstellen:
“Ik ben Wilma Anthonisse, een inwoner uit Hoorn die graag haar steentje bijdraagt.
Mijn motto is dan ook: kijk wat je zelf kunt doen in plaats van mopperen. Het is heel vervelend als je in de hondenpoep stapt of kinderen die tussen de hondenpoep moeten spelen. Met een aantal buurtbewoners hebben we daarom het initiatief genomen om iets te doen aan hondenpoep in de wijk Hoorn-Noord / Venenlaankwartier.”

Het mooiste plekje van Hoorn:
“Het uitzicht over het water!”

Hoe zijn jullie op dit initiatief gekomen?
“Met een aantal buren hebben we zelf een straatplan geschreven over hoe de inrichting van onze straat kan worden verbeterd. Naast het groen, de verharding en verlichting was één van de onderwerpen de hondenpoep op het grasveld. Hondenbezitters hebben de schone taak om ervoor te zorgen dat de hondenpoep in bepaalde gebieden netjes wordt opgeruimd, maar dit is niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk geen bakken om de hondenpoep in te doen. Ook is niet altijd duidelijk in welke gebieden een opruimplicht geldt.”

Welk doel willen jullie bereiken met jullie initiatief?
“We willen graag betere voorzieningen in Hoorn voor het uitlaten van honden, zodat het makkelijker wordt om de hondenpoep op te ruimen. De speciale afvalbakken met zakjes op strategische plaatsen is de eerste actie. Ik word heel enthousiast van alle stadsmakers die zich hebben aangemeld om mee te helpen, door het doen van meldingen en het bijvullen van zakjes. Samen houden we de wijk schoon, want een schone leefomgeving is fijn voor iedereen!”

Het initiatief van Wilma en haar buurtgenoten is gelanceerd. We blikken terug met Wilma en stelde haar een paar vragen.

Waar ben je het meeste trots op?
"Ik ben er het meest trots op dat de afvalbakken voor hondenpoep er nu staan en de hondenbezitters minder hoeven rond te lopen met een vol zakje. De samenwerking met iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt is bijzonder."

Wat viel je mee?
"Het viel mee om enthousiaste bewoners en ondernemers te krijgen die mee wilden doen."

Wat vond je lastig?
Het ziet er zo simpel uit, een paar afvalbakken plaatsen. Maar het vergt nog veel geregeld, voorbereidingswerk én communicatie. De hulp vanuit Voor een mooie stad en de gemeente Hoorn was erg welkom!"

Hoe heeft het initiatief de stad mooier gemaakt?
"Ik hoor nu al van hondenbezitters dat er minder poep ligt op het gras of op de stoep. "