Richt een stichting o.i.d. op voor het Stadsstrand

 • Eigenaar idee:
  Jan Kollen
 • Ingediend:
  20 september 2020
 • Weergaven:
  27322
 • Stemmen:
  6

Stichting ”Place to Beach”

Die wordt (mede)verantwoordelijk voor realisatie en beheer van de bijzondere ingebrachte ideeën.

Ik zie dat er al zeer veel aansprekende ideeën zijn binnengekomen. Daar kun je nog vele ideeën zoals een kabelbaan vanaf de dijk, een waterspeeltuin, een creatieve hot-spot, een open kinderboerderij (dieren lopen gewoon los), een beleidsvrije vrijplaats, een oriëntatie-tafel, uniforme inrichtingsrandvoorwaarden (alles bijv. van corten staal), bijzondere toegangen, inbreng kunstenaars, knotwilgen langs de oude dijk en verschillende winteractiviteiten aan toevoegen en vast nog veel meer (zie bijgaande figuren). Essentie voor mij is echter, wie gaat het organiseren, wie gaat het doen en wie gaat het beheren? Wie houdt het voor iedereen leuk en wie zorgt voor de toekomstige dynamiek?
In Nederland ontstaan her en der vele bewonersinitiatieven die ook door de bewoners worden beheerd. Dat heeft als groot voordeel dat deze direct betrokken zijn. Ik zou de gemeente willen vragen om een dergelijke bewonersinitiatief te gaan steunen en waar nodig te helpen om het op te zetten. Wat zo’n initiatief in ieder geval nodig heeft zijn de randvoorwaarden van de gemeente (inclusief beheer budget).

Voorbeelden:
https://blijburg.nl/ (was voor mij in 2008 een inspiratiebron toen het initiatief stadsstrand werd ingebracht)

OVER PLLEK

Waterspeeltuin


https://hofvancartesius.nl/ (inspiratie voor organisatievorm)

Ik vraag twee dingen: je stem en of je eventueel deel wilt nemen in de op te richten stichting

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Alle reacties

José Linders

2020-09-29 19:42:50

Ik ben voor Ik ben voor
Ik vindt t idee op zich top, maar dan meer in ondernemers gedacht, ik heb dit ook geopperd tijdens de bijeenkomst op t strand, maak er een coöperatie van zodat het van en door de ondernemers is. Veel goed ideeën zijn er al.

Deel dit initiatief