GLOUWE BAI DE BUREN 2018

Ontmoet elkaar aan een gedekte tafel in Hoorn
 • Initiatiefnemer:
 • Eigenaar idee:
  Herberg Hoorn
 • Ingediend:
  18 november 2018
 • Weergaven:
  47998
update: 01-01-2019

De tweede editie van Glouwe Bai de Buren was weer om te smullen! De vele leuke reacties, ontmoetingen en het heerlijke eten dat alle 24 thuiskoks met liefde hebben bereid voor de in totaal 124 gasten. Wij zijn blij dat ook het tweede jaar wederom een groot succes was en wie weet tot volgend jaar!

Wat begon als een idee van Vera Truijens vanuit Herberg Hoorn werd eind 2017 een groot succes! Dit jaar komt er natuurlijk een vervolg. Van 17 t/m 31 december verzorgen gastvrije Hoornaars en Horinezen weer een diner in hun huiskamer voor tafelgenoten (uit de buurt) die houden van gezelligheid. Doe je mee? Meld je dan snel aan als thuiskok. Het resultaat van ‘Glouwe Bai de Buren 2017’:

👩‍🍳 25 thuiskoks die hun thuisrestaurant openden
💺 153 stoelen gereserveerd
🤝 Vele prachtige ontmoetingen van buurtgenoten

Het idee

Stadsgenoten ontmoeten tijdens een ongedwongen kosteloos etentje in de kerstperiode. Eten verbindt, zeker als het bij mensen thuis gebeurt, in je eigen buurt. Glouwe bai de Buren is daarom bij uitstek het initiatief dat mensen samenbrengt. Wat is er nou leuker dan mensen uit de buurt te ontmoeten rond een gezellig gedekte tafel? Samen genieten van eten dat met liefde is bereid door een gastvrije stadsgenoot? Wanneer je je aanmeldt als thuiskok word je uitgenodigd voor een bijeenkomst met de andere thuiskoks. Hier wordt alles uitgelegd en ontvang je alle tips en benodigdheden om van jouw huis een tijdelijk thuisrestaurant te maken. Zo krijg je bijvoorbeeld ook een speciaal makelaarsbord zodat jouw buurtgenoten weten van jouw restaurant en een stoel kunnen reserveren.

Meld je aan als thuiskok

Zonder thuiskoks geen thuisrestaurants. Vind jij het leuk om te koken en om nieuwe buurtgenoten te leren kennen? Meld je dan aan! Of draag jij dit initiatief op een andere manier een warm hart toe? Bekijk dan hieronder hoe jij nog meer kunt bijdragen.

Herberg Hoorn

Glouwe bai de Buren is één van de activiteiten die georganiseerd wordt vanuit stichting Herberg Hoorn via de stadscommunity ‘Voor een mooie stad’. Dit jaar zorgen Monique en Regina (thuiskoks van vorig jaar) voor de organisatie. Zij hebben er enorm veel zin in. In december organiseert en bundelt de stichting allerlei activiteiten in de stad, die samen bijdragen aan een gevoel van verbondenheid rond het thema ‘Stad van Ontmoeting’. Meer activiteiten van Herberg Hoorn kun je hier vinden.

 

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond

Restaurant De Bewaarder - binnenstad - achter op 't zand

Op vrijdag 21 december vanaf 18.00 presenteert Restaurant De Bewaarder een Westfriese maaltijd. Meer dan alleen water en brood, maar wel vegetarisch.Laat je verrassen door Rein en Els.
Nieuwe aanmelding: Vera Truijens - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Brasserie Eva - hoorn noord- Drieboomlaan

Wees welkom voor een heerlijke lunch / brunch bij Brasserie Eva. Wij zijn Henk en Sjerstin, samen met onze hond Eva wonen wij aan de Drieboomlaan.  Wij willen een variatie in warm en koud eten serveren. Kom gezellig aanschuiven, alleen of samen aan onze ruime tafel. Geef je op en tot vrijdag 21 december 12.30uur.
Nieuwe aanmelding: Co van Iersel - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Robert Stolz - Kersenboogerd - Robert Stolzhof

Moet je vaak alleen eten en heb je zin in wat gezelligheid, kom dat bij Robert Stolz eten. Samen met twee vrienden ga ik op vrijdag 21 december iets voor je klaarmaken en wat dat wordt is nog een verrassing. Het belangrijkste vind ik dat we een gezellige avond met elkaar krijgen. Je bent deze dag welkom om 18.30, tot dan!
Nieuwe aanmelding: Els Benrath - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant de Weegschaal - risdam noord - kamille

Kom gezellig eten op woensdag 26 decemeber om 18.00. Ik kook Hollands met een twist en kan desgewenst ook koolhydraatarm koken.
Nieuwe aanmelding: Nour Mardini - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Thuisrestaurantje Christie en Steef - Kersenboogerd - Cees Buddinghhof

Wij heten jullie op dinsdag 18 december om 18.30 graag welkom in ons thuisrestaurantje van Christie en Steef waar u werkelijk kan gaan genieten van een oer-Hollandse snert zoals mijn oma deze maakte gevolgd door een vingerlikkende appeltaart!
Nieuwe aanmelding: Dolly van Velzen en Joke Hendriks - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Toko Mart - Risdam - Boerenwagen

Op donderdag 20 december open ik mijn toko. Ik kan 4 personen ontvangen en vanaf vijf uur staat er een aperitiefje klaar. Rond zes a zeven uur zullen wij aan tafel gaan en kunnen jullie rekenen op een heerlijke Roti. Hopelijk tot dan!
Nieuwe aanmelding: Alice Eenhoorn - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Herberg 88 - Hoorn noord - Drieboomlaan

In de Drieboomlaan open ik vrijdag 21 december hét visrestaurant van Hoorn. Koken en dan gezamenlijk genieten van een heerlijke mediterrane vismaaltijd! Tussen half zes en zes uur ben je/zijn jullie welkom voor een drankje vooraf om daarna aan tafel te gaan. Ben je alleen of met zijn tweeën, schrijf je vooral in, van harte welkom.
Nieuwe aanmelding: wil groot - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

RESTAURANT MEALTODAY - KERSENBOOGERD - LIJSTER

Francine van MealToday kookt een heerlijk diner met toetje voor u. Het is een verrassingsdiner gemaakt van ingrediënten van het seizoen! De naam MealToday zegt het al: de ingrediënten zijn speciaal en worden het liefst zo snel mogelijk opgegeten! De kok, want dat ben ik, kookt graag voor maximaal vijf personen.Wilt u bepaalde producten liever niet eten, hoor ik dat graag. Ik pas het diner in dat geval voor u aan. Ik open mijn deuren op woensdag 19 december om 18.30uur.
Nieuwe aanmelding: Vera Truijens - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Resto d'Astro - Grote Waal - Astronautenweg

Op woensdag 26 december (tweede kerstdag) ben je harte uitgenodigd op mijn 'Kerstinloop'. Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom! Ik zorg voor een hapje en een drankje. Kom je alleen voor ff een kopje koffie prima. Wil je gezellig een poosje kletsen met je buurtgenoten, het is allemaal oke. Doe vooral waar jij je goed bij voelt.
Nieuwe aanmelding: Harry Schouten - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Bij Vera - Binnenstad - Trommelstraat

Bij Vera in de binnenstad gaat het om de ontmoeting, met elkaar in gesprek gaan en verder zien wat er gebeurt. Het menu is een verrassing. Er is een piano. Voel je vrij om te spelen! Je bent van harte welkom op dinsdag 25 december om 19:00.
Nieuwe aanmelding: Klaas Bisschop - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Chez Veerle - Zwaag - Dorpsstraat

Kom gezellig aanschuiven bij restaurant Chez Veerle, waar chef-kok Veerle van 16 haar culinaire talenten laat zien. Wat op tafel komt is nog een verrassing! Misschien wel iets van Veerles blog, yourinspirationworld.nl. We ontvangen je graag op zaterdag 22 december om 19.00.
Nieuwe aanmelding: Sineke van der Sluis - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Een indonesisch tintje en indorock - Kersenboogerd - van Goghhof

Ruud (muziekliefhebber) vindt dat Jolita lekker kan koken. Zij leerde van oma een paar Indische gerechtjes met producten van de nederlandse markt. Kom zondag 30 december om 18.00 aanschuiven voor een simpele maar toch smaakvolle maaltijd bij Thuiskok Jolita en DJ-Ruud (thema indorock)
Nieuwe aanmelding: Wilma Roge - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

WTFfffflensjes - hoorn noord - van beijerenstraat

Ken je Brad Jolly uit Australië? Die gast kan 140 keer een pannenkoek 'flippen' in slechts 60 sec. Nu wonen wij in pitoresk Hoorn en houden wij meer van opeten, dan bakken. Dus je begrijpt 'pancakeflipping' is niet onze core-business. ;) Om zowel onze kinderen, als de rest van Hoorn niet tot het einde van het jaar te laten wachten op de flensjes hebben we zaterdag 22 december vanaf 18.00 slechts plek voor 3. Dus reserveer snel jouw stoel, want vol = vol. Very Important Stuff: De
Nieuwe aanmelding: Liesbeth Ellenbroek - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Taverne des voisins - Hoorn noord - Drieboomlaan

Wij vinden het leuk om buren van de Drieboomlaan bij ons thuis uit te nodigen op woensdag 19 december en hen te verrassen met een heerlijke maaltijd onder het genot van een goed gesprek en een glaasje wijn. De deuren zijn vanaf 18.30 geopend.
Nieuwe aanmelding: Rob de Granada - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Huiskamerresto Il Faro - Binnenstad - Visserseiland

Verwarmend, gastvrij en bourgondisch. Vooraf een proeverij van Italiaans lekkers, hoofd = stoof en toet is gulzig en zoet. En aan het einde van een mooie avond? Waaien we uit naar Il Faro. Vega geen probleem. Margriet & Co opent haar deuren op woensdag 19 december om 18.00 uur. Ben jij erbij? Zie je heel graag, alleen of met z’n twee😊
Nieuwe aanmelding: Hanneke kraayenveld en netty van rijsse - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

EETCAFÉ HET GROENE LICHT - BINNENSTAD - VEERMANSKADE

Kom je gezellig met ons borrelen? Wij zorgen voor drinks & bites, jij voor de gezelligheid? Overdag zijn wij Devani Creative, de communicatiepartner van Hoorn. Op woensdag 19 december om 19.00 uur openen wij de deuren van Eetcafé Het Groene Licht. Onze medewerkers zijn de gastheren en dames van de avond. We hebben nog een tafel leeg met 8 stoelen voor onze buren. Reserveer jij er 1 of 2? Tot dan!
Nieuwe aanmelding: Ruurd Dijkstra - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant Rue des Ferblantiers - Risdam - Tinnegieter

Restaurant Rue des Ferblantiers is geopend op donderdag 20 december om 18.45 uur. Er is plaats aan tafel voor 5 personen. Volgens anderen kookt George lekker, maar wát? Dat is voor jou en ook ons nog een vraag. Laat je verrassen! We serveren een lekker wijntje en hopen met elkaar een genoeglijke avond te hebben. Tot dan, George en Joke.
Nieuwe aanmelding: Froukje Van Wigcheren - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

De eenhuis - hoorn noord - Eenhuizenstraat

We hopen dat het net als vorig jaar weer bar gezellig wordt.We hebben een keyboard staan waar je evt.je muzikale aspiraties kan laten horen.En als je je eigen muziekinstrument wilt meenemen en iets ten gehore wilt brengen:WELKOM .We hebben nog niet paraat wat we op tafel gaan zetten, maar op woensdag 19 december vanaf 17.30 wordt het iig een feestmaaltje : Elly en Gurie
Nieuwe aanmelding: Theo Kuipers - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Mmm vega lekker - Risdam - Schoener

Laat je verrassen door een gezonde en lekkere vegetarische maaltijd. Ik kook graag met seizoensgebonden en vergeten groenten en laat me inspireren door recepten van Yotam Ottolenghi. Ik ben Ingrid en ontvang je graag op dinsdag 18 december om 18.00 voor een gezellige avond, er zijn 2 katten, verder is het nog een ? wie er aanwezig zijn van mijn gezin. Muziekinstrumenten welkom.
Nieuwe aanmelding: JOOP groenwoud - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

'T Zand - Binnenstad - Achter op 't zand

Guus en ik nodigen je uit om bij ons aan te schuiven. We gaan zaterdagavond 22 december een vegetarische maaltijd voor je klaarmaken en er een fijne avond van maken samen. Kom je aanschuiven om 19.00?
Nieuwe aanmelding: Margriet Wierenga - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Restaurant Noorderlicht - Risdam - Weegbree

Risdam-Noord saai? Luister, vertel, ontmoet en laat je verrassen in ons gezellige familiehuis aan de noordkaap van Hoorn. Wij zijn Peter, Coraline, Roel en Jonna en we ontvangen u graag op maandag 17 december om 18.00 uur. Wij koken vegetarisch voor max. 6 personen. Wedden dat dat niet saai is?
Nieuwe aanmelding: Toos Schouten - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Bistro Inge - Binnenstad - Nieuwendam

Welkom bij Bistro Inge in de mooie haven van Hoorn. Uw gastheer is Kees en uw gastvrouw is Inge, ook hond Bob staat voor u klaar om te assisteren. Wij ontvangen u graag op maandag 17 december om 18:30 op de Nieuwendam 21 in de haven van Hoorn. Geef ons van te voren even door waar u allergisch voor bent, of iets echt niet lust! Max 6 personen.
Nieuwe aanmelding: Evelien dudink - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Het Atelier - Grote Waal - Melkweg

Wij, Gerko en Willy, willen gezellig samen met onze buren in ons kunstatelier een culinaire avond houden. Dit willen wij graag zondag 23 december om 18.00 gaan verzorgen. We zorgen voor een drankje en een vegetarische maaltijd, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld.
Nieuwe aanmelding: RemmeZ van Wijk - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

De oude Boddaert - Hoorn Noord - Drieboomlaan

Wij van de "De oude Boddaert" stellen ons voor: Wij zijn Casper en Ciska en samen met onze twee zoontjes willen wij jullie uitnodigen in ons huis in het oude Boddaertcentrum aan de Drieboomlaan. Wat wij serveren is een verrassing, (kleine) kinderen zijn ook welkom. Wij verwachten er een gezellige avond van te maken en schroom niet om je gitaar mee te nemen. Wees welkom op dinsdag 18 december om 17.30 uur.
Nieuwe aanmelding: Betty Hoekstra - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Thuiskoks

Iedereen is welkom! Je bepaalt zelf welke avond je mee wilt doen en voor hoeveel personen je een stoel beschikbaar hebt. Je houdt zelf de regie over de reserveringen. 

Aanmelden is mogelijk tot 17 november 2018!

Nieuwe aanmelding: Sjer - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt