Bewaar het karakter van de oude stad.

 • Eigenaar idee:
  Rimmer Stumpel, Agnes Speijk, Sjaak Paree, Reinoud de Boer
 • Ingediend:
  7 april 2021
 • Weergaven:
  26101
 • Stemmen:
  83

Inzending Rimmer Stumpel

Het meest belangrijke is dat de uitstraling van de oude stad bewaard blijft. Het zijn de nieuwe wijken om de stad heen (grote waal, Kersenboogerd etc), waar je kan experimenteren met gebouwen. In de stadskern mag dit niet. Met de plannen zoals deze er nu zijn, wordt de stad verkwanseld. Hoorn is bekend om zijn oude stadskern. Dit moet behouden blijven. Neem een voorbeeld aan Enkhuizen, waar binnen de stadswal mooie nieuwbouw gerealiseerd wordt. Hier harmonieert de nieuwbouw met de oude gebouwen in de stad. Erg goed gedaan. Graag neem ik een deel van de gemeenteraad mee om dit te laten zien. Verder wil ik graag benadrukken dat de hoogbouw rondom het stationsgebied verboden moet worden. Er is al een regel dat de goothoogte niet hoger mag zijn dan 8 meter (corrigeer mij als ik het niet juist heb). Deze regel is bedoeld om het aangezicht van Hoorn in ere te houden.

 

Inzending: Agnes Speijk

Het oude centrum, De prachtige oude kastanjebomen bij het missiehuis

 

Inzending: Sjaak Paree

De oude binnenstad meer naar oude glorie van weleer. De oude panden met hun geschiedenis de kleine smalle straatjes weer de sfeer geven van vroeger. Winkels verdwijnen steeds meer . Maak van deze panden woonhuizen en geef ze hun oude pui terug. Hoorn is een toeristenstad waar veel meer uit te halen is. Graaf alle oude grachten weer open, maak de stad autoluw (loos). Winkels moeten blijven voor de leefbaarheid maar winkels zoal meubelwinkels enz kunnen een plek vinden buiten het centrum. Zorg voor kleinschalig elektrisch vervoer in de stad en van de parkeerterreinen buiten de stad naar het centrum.
Zo wordt Hoorn weer een heerlijke leefbare stad voor bewoners en met zijn geschiedenis en nieuwe uitstraling een heel interessante stad voor toeristen

 

Inzending: Reinoud de Boer

Ik vind het van groot belang dat de oude stadskern, haven en parken behouden blijven voor de toekomst, goed onderhouden en met name de VOC geschiedenis van de stad, dit dient ongerept te blijven. Verder dient het gedeelte bij Oranje Buiten verder uitgebreid te worden ten gunste van vertier en recreatie.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Alle reacties

Mike

2023-03-23 00:30:21

Ik ben voor Ik ben voor
ūüĎć

B.Nijdam

2021-05-01 09:48:27

Ik ben voor Ik ben voor
De voorgenomen hoogbouw zoals is bedoeld in de kadernotitie ic hoogbouwvisie is reeds door de gemeente aangenomen. De trein is op gang gebracht . Als het voorstel echt doorgaat brengt dat een onherstelbare verwoesting aan, aan het karakter van Hoorn. Hoorn is een provinciestadje, niet groter dan dat

Mathijs Zwaaij

2021-04-25 07:43:35

Ik ben voor Ik ben voor
Hoorn is hard op weg om de mooie VOC stad op te sluiten met hoogbouw. De kadernotitie intensiverings- en hoogbouwvisie die onlangs door de gemeenteraad is goedgekeurd, geeft hier een duidelijke richting in aan. Hoe is deze trein te stoppen ? Is hoogbouwvisie hier een tunnelvisie ?

Sylvia

2021-04-16 19:27:37

Ik ben voor Ik ben voor
Ik ben zeker voor!! Hoorn is zo'n mooie historische stad. Ik ben ook voor om de oude grachten weer open te gooien. Oude panden te restaureren. Hoorn moet Hoorn blijven!

Peter

2021-04-09 12:37:16

Ik ben voor Ik ben voor
Ik ben voor

Axel Scheuer

2021-04-08 13:17:14

Ik ben voor Ik ben voor
Volledig mee eens.

Deel dit initiatief