Maak jij de Kersenboogerd duurzaam?

Aan de slag met duurzame ideeën in de wijk Kersenboogerd

Update: 5-3-2021

Er zijn vele mooie ideeën ingezonden en de jury heeft naar alles gekeken en hieruit zijn 3 ideeën gekozen. Deze ideeën hebben een budget gekregen van 1000 euro voor de uitvoering van het idee. De winnaars zijn geworden:
Kirstin Buis – Groen en divers
Margreet Aartsen – Schoon met een sjabloon 
Arnold Bakker – Energie detailscan

Update: 18-2-2021

De jury is vandaag digitaal bijeen gekomen en heeft drie mooie ideeën uitgekozen om te ondersteunen in de uitvoering. Komende week wordt er contact opgenomen met de winnaars. De bekendmaking vindt plaats op vrijdag 5 maart 2021. Het is dus nog even afwachten in spanning!

Update: 1-2-2021

Ideeën konden tot 1 februari 2021 ingediend worden, op dit moment is het aanmelden van nieuwe ideeën niet meer mogelijk. De jury bepaald op donderdag 18 februari 2021 welke ideeën gekozen worden om te ondersteunen bij de uitvoering.

Heb jij een duurzaam idee voor de Kersenboogerd? Dan kun je met (financiële) steun van Puur Hoorn jouw wijk mooier én duurzamer maken.


De grootste wijk van Hoorn

De Kersenboogerd is de grootste wijk van de gemeente Hoorn en is begin jaren 80 in zeer rap tempo gebouwd. Inmiddels is de wijk al bijna 40 jaar oud terwijl de wereld om ons heen flink veranderd is. Hoog tijd voor vernieuwing toch? Met elkaar willen we aan de slag om de wijk groen, schoon en duurzaam te maken.

Wat is jouw idee?
… voor het besparen van heel veel energie en grondstoffen?
… voor een groenere wijk?
… voor minder afval op straat of meer hergebruik van afval?

Laat het ons weten en doe mee!

Zo doe je mee:

  • Stuur je idee voor 1 februari 2021 in.
  • Vertel over je idee en laat je buurtgenoten op je idee stemmen via de website.
  • De jury beoordeelt jouw idee, mogelijk nemen ze nog contact met je op wanneer een extra toelichting gewenst is.

Begin februari 2021 hoor je of jouw idee is gekozen en kun je aan de slag!

Duurzaamheidsplatform Puur Hoorn gaat uit elke categorie één idee ondersteunen in de uitvoering. Daarbij telt het aantal stemmen voor 50% mee naast het oordeel van de jury die onder andere bekijkt of het idee uitvoerbaar is. In de jury zitten leden van CleanUp Hoorn, HVC en Puur Hoorn.