De toekomst van Hoorn

Als jij het voor het zeggen hebt, hoe zou onze leefomgeving in Hoorn er dan uit moeten zien?

De gemeente Hoorn is begonnen met het werken aan de omgevingsvisie. Dat betekent dat er voor de lange termijn een koers voor de leefomgeving van de stad wordt bepaald. Deze koers wilt de gemeente graag samen met inwoners bepalen. Iedereen kan meedenken!


Droom je mee?
Stel je voor, we maken een sprong naar de toekomst. Hoorn in het jaar 2040. Als jij het voor het zeggen hebt, hoe zou onze leefomgeving in Hoorn er dan uit moeten zien? Om dit te bepalen is het handig om te weten wat nu waardevol is en moet blijven, en wat er juist nog ontbreekt.

Dit is waardevol
Welke plekken waardeer je het meest in Hoorn? Wat maakt onze huidige leefomgeving zo fijn en waardevol? 

Hier is behoefte aan
Wat ontbreekt er juist in onze huidige leefomgeving? In welke behoefte voor de stad wordt nu dus niet goed voorzien?

Deel jouw inzending(en) of steun inzendingen van anderen met een stem of reactie onderaan deze pagina. Doe dit voor 26 april 2021.

 

 

Andere mogelijkheden
Naast deze pagina kun je ook op de volgende twee andere manieren input leveren voor de omgevingsvisie:

  1. Vul de vragenlijst van de gemeente Hoorn in
  2. Neem deel aan één van de online gesprekken


Wat gebeurt er met de omgevingsvisie?
De opbrengsten verwerkt de gemeente in de omgevingsvisie. Hierin staat de gewenste toekomst van de fysieke leefomgeving in Hoorn, dus de omgeving waarin we wonen, werken en onze vrije tijd doorbrengen. Nieuwe ontwikkelingen in Hoorn moeten in beginsel bijdragen aan deze visie. Voordat de gemeenteraad de omgevingsvisie vaststelt, legt de gemeente het ontwerp van de omgevingsvisie ter inzage. Inwoners en andere belanghebbenden kunnen dan een reactie indienen. Naar verwachting stelt de gemeenteraad de omgevingsvisie voor het eind van dit jaar vast.