Stadsstrand Hoorn

Hoe ziet de ideale invulling van het stadsstrand er volgens jou uit?

Update: 9-12-2020

Unanieme steun raad voor benodigde investeringen stadsstrand. Klik hier om alles erover te lezen.

Update: 20-11-2020
Na het verzamelen van alle ideeën was de volgende stap, presenteren aan het college. Dit is nu gedaan en gemeente Hoorn heeft een tussentijdse update welke we graag met je delen: Klik hier.
Update: 1-10-2020

Hartelijk dank voor uw ideeën voor het stadsstrand! Het helpt ons om het stadsstrand te maken tot een plek waar inwoners en bezoekers vele dagen van het jaar plezier van kunnen hebben.

Selectie ideeën
In juni dit jaar heeft de gemeenteraad het ontwerp voor het Hoornse stadsstrand gekozen. Zie voor het ontwerp www.hoorn.nl/stadsstrand. Dit najaar werken we het ontwerp verder uit tot een definitief ontwerp. We bekijken daarbij ook alle ideeën die voor het stadsstrand zijn ingebracht. Ideeën verwerken we waar mogelijk en wenselijk in het definitieve ontwerp. Een deel zullen we kunnen meenemen en een
deel niet. We verwachten in november daar meer duidelijkheid over te kunnen geven. Ook starten we dit jaar met de eerste gesprekken met ondernemers om te komen tot een goede invulling van de horecavoorzieningen op het strand. Ook daarbij bekijken we de wensen die zijn ingebracht.

Besluit definitieve ontwerp stadsstrand
Naar verwachting neemt de gemeenteraad in december dit jaar een besluit over het definitieve ontwerp en het bijbehorende budget voor de aanleg en het beheer van het stadsstrand. We houden u op de hoogte!

Met vriendelijke groet,
Wethouder Arthur Helling

 

Jouw inspiratie gevraagd

Het stadsstrand van Hoorn krijgt steeds duidelijker vorm en wordt ongeveer 130 meter breed en een kilometer lang. De grote lijnen voor het ontwerp zijn bepaald, de gemeenteraad heeft unaniem gekozen voor dit ontwerp met lichte glooiingen. Hoe deze oppervlakte verder ingevuld gaat worden, staat nog open. Daarom vraagt de gemeente Hoorn nu om jouw inspiratie op het gebied van sport, spel en horeca.

Van 1 september 2020 t/m 30 september 2020 kan iedereen zijn of haar ideeën hier op deze pagina plaatsen. Aan de gemeente Hoorn de taak om met de opgehaalde inspiratie en inzichten te zorgen voor een mooie invulling van het stadsstrand. Alle ideeën worden door de gemeente bekeken en beoordeeld. Ideeën zullen niet expliciet verkozen worden tot ‘winnaar’.

 

Wat is jouw idee?

  1. Heb jij een idee voor sport en spelmogelijkheden op het strand? Deel ter inspiratie voorbeelden die je elders hebt gezien en geef aan waarom je daar enthousiast over bent.
  2. Heb jij een idee voor de horeca? Op het strand ter hoogte van de Galgenbocht komt plek voor een strandpaviljoen. Halverwege het strand is plek voor een kleine horecavoorziening. De gemeente beoordeelt welk plan het beste past. Daarbij kijkt de gemeente ook naar de wensen van inwoners. Deel daarom jouw idee over de ideale horecavoorzieningen. (Ben jij ondernemer en wil je een plan voor de horeca indienen bij de gemeente? Meld je dan hier aan.)
  3. Kinderen kunnen ook meedenken met een speciale kleurplaat. Download de kleurplaat print deze uit en upload de foto.

Planning

  • 2020 / 2022  – aanleggen oeverdijk
  • 2022 / 2023 –  inrichten stadsstrand
  • 2023 – Stadsstrand klaar voor gebruik

Wil je meer weten over het stadsstrand of over de bijeenkomsten en gesprekken in september over het stadsstrand: hoorn.nl/stadsstrand
Heb je vragen over het stadsstrand? Neem dan contact op met de gemeente via dit e-mailadres.

Wil je meer weten over hoe de oeverdijk wordt aangelegd? Bekijk dan de video van de Alliantie Markermeerdijken.