Stadsstrand Hoorn

Hoe ziet de ideale invulling van het stadsstrand er volgens jou uit?

Jouw inspiratie gevraagd

Het stadsstrand van Hoorn krijgt steeds duidelijker vorm en wordt ongeveer 130 meter breed en een kilometer lang. De grote lijnen voor het ontwerp zijn bepaald, de gemeenteraad heeft unaniem gekozen voor dit ontwerp met lichte glooiingen. Hoe deze oppervlakte verder ingevuld gaat worden, staat nog open. Daarom vraagt de gemeente Hoorn nu om jouw inspiratie op het gebied van sport, spel en horeca.

Van 1 september 2020 t/m 30 september 2020 kan iedereen zijn of haar ideeën hier op deze pagina plaatsen. Aan de gemeente Hoorn de taak om met de opgehaalde inspiratie en inzichten te zorgen voor een mooie invulling van het stadsstrand. Alle ideeën worden door de gemeente bekeken en beoordeeld. Ideeën zullen niet expliciet verkozen worden tot ‘winnaar’.

 

Wat is jouw idee?

  1. Heb jij een idee voor sport en spelmogelijkheden op het strand? Deel ter inspiratie voorbeelden die je elders hebt gezien en geef aan waarom je daar enthousiast over bent.
  2. Heb jij een idee voor de horeca? Op het strand ter hoogte van de Galgenbocht komt plek voor een strandpaviljoen. Halverwege het strand is plek voor een kleine horecavoorziening. De gemeente beoordeelt welk plan het beste past. Daarbij kijkt de gemeente ook naar de wensen van inwoners. Deel daarom jouw idee over de ideale horecavoorzieningen. (Ben jij ondernemer en wil je een plan voor de horeca indienen bij de gemeente? Meld je dan hier aan.)
  3. Kinderen kunnen ook meedenken met een speciale kleurplaat. Download de kleurplaat print deze uit en upload de foto.

 

Idee of kleurplaat insturen

Wie weet is jouw idee al ingestuurd. Bekijk onderaan de pagina alle ingestuurde ideeën van anderen en stem op de ideeën die jou aanspreken. Staat jouw idee er nog niet tussen? Stuur deze dan in.

Idee insturen
Kleurplaat uploaden

 

Planning

  • 2020 / 2022  – aanleggen oeverdijk
  • 2022 / 2023 –  inrichten stadsstrand
  • 2023 – Stadsstrand klaar voor gebruik

Wil je meer weten over het stadsstrand of over de bijeenkomsten en gesprekken in september over het stadsstrand: hoorn.nl/stadsstrand
Heb je vragen over het stadsstrand? Neem dan contact op met de gemeente via dit e-mailadres.

Wil je meer weten over hoe de oeverdijk wordt aangelegd? Bekijk dan de video van de Alliantie Markermeerdijken.