Wilma Anthonisse

Mijn initiatieven

Initiatieven ondersteund

  Stadsmaker sinds 2018

Het gezicht achter het initiatief: Hondenpoep: samen opgeruimd staat netjes

Even voorstellen:
“Ik ben Wilma Anthonisse, een inwoner uit Hoorn die graag haar steentje bijdraagt.
Mijn motto is dan ook: kijk wat je zelf kunt doen in plaats van mopperen. Het is heel vervelend als je in de hondenpoep stapt of kinderen die tussen de hondenpoep moeten spelen. Met een aantal buurtbewoners hebben we daarom het initiatief genomen om iets te doen aan hondenpoep in de wijk Hoorn-Noord / Venenlaankwartier.”

Het mooiste plekje van Hoorn:
“Het uitzicht over het water!”

Hoe zijn jullie op dit initiatief gekomen?
“Met een aantal buren hebben we zelf een straatplan geschreven over hoe de inrichting van onze straat kan worden verbeterd. Naast het groen, de verharding en verlichting was één van de onderwerpen de hondenpoep op het grasveld. Hondenbezitters hebben de schone taak om ervoor te zorgen dat de hondenpoep in bepaalde gebieden netjes wordt opgeruimd, maar dit is niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk geen bakken om de hondenpoep in te doen. Ook is niet altijd duidelijk in welke gebieden een opruimplicht geldt.”

Welk doel willen jullie bereiken met jullie initiatief?
“We willen graag betere voorzieningen in Hoorn voor het uitlaten van honden, zodat het makkelijker wordt om de hondenpoep op te ruimen. De speciale afvalbakken met zakjes op strategische plaatsen is de eerste actie. Ik word heel enthousiast van alle stadsmakers die zich hebben aangemeld om mee te helpen, door het doen van meldingen en het bijvullen van zakjes. Samen houden we de wijk schoon, want een schone leefomgeving is fijn voor iedereen!”