Marion Landheer en Johan Entius

Mijn initiatieven

  Stadsmaker sinds: 19 juni 2019

Website

Even voorstellen

Marion: “Ik was werkzaam als verpleegkundige in het VUMC, maar ben nu sinds anderhalf jaar met pensioen. Mijn hobby is het maken van bronzen beelden, met name figuratief. In 2001 ben ik gestart in het creatief centrum “de Blauwe schuit” Vanaf 2006 werk ik zelfstandig in mijn eigen atelier. Wij bezoeken veel atelier routes en kunstmarkten overal in het land. Ik woon samen met Johan en onze hond Jopper in de Kersenboogerd.”

Johan: “Tot mijn pensionering was ik intern begeleider bij het Montessori Onderwijs te Purmerend. Daarna paste ik als opa op onze kleinkinderen. Ook heb ik mij toen aangemeld als vrijwilliger bij de huisarts om als chauffeur mensen naar het  Dijklanderziekenhuis te brengen, die zelf niet over vervoer beschikken. Daarnaast ben ik “manager” van Marion om van alles te regelen met betrekking tot haar website.”

Het mooiste plekje van Hoorn

Marion: “Er zijn veel mooie plekjes, maar het Oostereiland vind ik prachtig. Het uitzicht op het water en ook de renovatie van de oude gevangenis (Krententuin) is een fijne plek om te zijn. Mooie bioscoop, met restaurant en museum.”

Johan: “Dat zijn er vele , maar  het allermooiste plekje vind ik mijn tuin, waar ik volop geniet van de bomen, de struiken en de planten die er in staan en waar dikwijls het mooiste vogelgezang te horen is.”

Hoe zijn we op dit initiatief gekomen?

Marion: “De Kersenboogerd is een grote wijk. Wij realiseerden ons dat er heel veel buurten zijn die wij niet kennen, waar wij nooit komen. Het leek ons leuk om met een kunst route door de wijk deze beter te leren kennen. Met de komst van het Wijklab is het mogelijk geweest om dit idee in te dienen.”

Johan: “Enige tijd geleden vroeg het wijklab of mensen ideeën hadden voor de Kersenboogerd. Marion en ik zijn toen gaan brainstormen en hadden vrij snel een lijstje samengesteld met leuke plannen voor de Kersenboogerd. Nu vind ik al jaren dat de leukste evenementen zich in de binnenstad afspelen. Een grote afwisselende kunstroute door de Kersenboogerd, lijkt mij een prachtig plan.”

Het doel van ons initiatief is

Marion: “Om de wijk én de bewoners beter te leren kennen. Wie weet wat voor leuke contacten het oplevert.”

Johan: “Ik hoop dat door dit initiatief de Kersenboogerd aantrekkelijker wordt en positiever in het Hoornse nieuws gaat komen.”