fbpx

Edwin & Liesbeth ter Velde

Mijn initiatieven

  Stadsmaker sinds: 15 augustus 2019

Even voorstellen

Wij, Edwin en Liesbeth, hebben drie volwassen kinderen. Twee van hen wonen nog thuis. Edwin was zelfstandig ondernemer en Liesbeth werkte als leidinggevende in de ziekenhuisfarmacie. We zijn allebei onze betaalde baan gestopt om ons volledig op de projecten te kunnen storten.

Waar in Hoorn wonen jullie?

Op dit moment wonen wij niet in Hoorn. Wel hebben we al meer dan 30 jaar een zeilschip in Hoorn liggen. Hierdoor zijn we bijna elk weekend in Hoorn te vinden. We beschouwen Hoorn daarom ook een beetje als onze tweede woonplaats. We willen heel graag ook echt in Hoorn gaan wonen. Niet in een huis maar op een historisch woonschip. We zijn al een beetje aan het kijken naar woonschepen maar doordat we het nieuwe project aan het opstarten zijn is die stap door tijdsgebrek niet echt haalbaar. We pendelen op dit moment heen en weer tussen onze woonplaats en Hoorn.

Het mooiste plekje van Hoorn

Het mooiste plekje is het houten hoofd en de Hoofdtoren. Als je daar staat heb je aan de ene kant een weids uitzicht over het IJsselmeer en aan de andere kant zie je de “veilige” haven met al zijn karakteristieke panden. Altijd als we in Hoorn zijn lopen we er even naartoe. Ook natuurlijk om bootjes te kijken in de haven.

Hoe zijn we op dit initiatief gekomen?

Liesbeth en Edwin waren aan het koken toen ze de zoveelste plastic verpakking weggooiden. Het was de druppel die de emmer deed overlopen. Ze keerden hun afvalbak om en hun manier van denken. Hoezo is plastic waardeloos? Waarom geven we de overheid of de supermarkt de schuld? Na het avontuur naar Antartica is nu hun doel om het plastic fluitschip te maken!

Het doel van ons initiatief is

Met dit project hopen we zoveel mogelijk inwoners te inspireren om mee te helpen. Wanneer je zelf afvalplastic verzamelt, sorteert en in stukjes knipt, gebeurt er iets magisch! Je ervaart dan hoe het is om van afval een waardevolle grondstof te maken.