‘Twee Graden’ Openlucht videoshow

Wanneer de zon onder gaat, komt de geschiedenis tot leven in hartje Hoorn. Help jij mee als gastheer/-vrouw?
 • Initiatiefnemer:
 • Eigenaar idee:
  Het verhaal van Hoorn
 • Ingediend:
  8 augustus 2019
 • Weergaven:
  38627
Update: 11-11-2019

Wist je dat er meer dan 16.000 bezoekers de openlucht videovoorstelling hebben bekeken? Jong en oud was aanwezig en sommige zelfs meerdere keren. De ambitie is om het volgend jaar weer te organiseren, dus wie weet!

Twee graden: het verhaal van Hoorn

Tussen 23 augustus en 22 september wordt er iedere avond wanneer de zon onder gaat, een fantastische licht en geluidshow afgespeeld op de Roode Steen. Het centrale stadsplein wordt omgetoverd tot een waar openluchttheater waar de geschiedenis van Hoorn tot leven komt. Het monumentale West-Fries Museum verandert in een projectiewand, waarop een videoshow geprojecteerd wordt met oogstrelende beelden, ondersteund door al even spectaculaire muziek. De show laat u kennismaken met een nieuw en verrassend verhaal uit de geschiedenis van de voor Hoorn zo belangrijke gouden eeuw.

Stadsmakers gezocht

We verwachten per avond (30 avonden) ongeveer 100 bezoekers en zijn op zoek naar gastheren en gastvrouwen die het publiek op de Roode Steen welkom heten. Een gastheer of gastvrouw zorgt ervoor dat mensen die wat ouder of slecht ter been zijn een goede plek hebben, deelt wat folders uit en beantwoord vragen als die er zijn. Wil jij komen helpen? Meld je dan hieronder aan.

Stichting ‘Het verhaal van Hoorn’

De lichtshows zijn een initiatief van de Stichting Herberg Hoorn, het Westfries Museum en Avontuur Vormgevers. Zij hebben hun krachten gebundeld in de Stichting ‘Het verhaal van Hoorn’. Het Westfries Museum is verantwoordelijk voor de inhoud van de lichtshow. De ambitie van de Stichting ‘Het verhaal van Hoorn’ is om het Gouden Eeuw verleden van Hoorn op een onderscheidende manier tot leven te brengen. Door inzet van de modernste projectietechnieken, oogstrelende beelden ondersteund door spectaculaire muziek wil de Stichting een impuls geven aan de levendigheid van de stad en het cultuur toeristisch aanbod.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond

Gastvrouw en/of gastheer

De show start volautomatisch dus daar hoef je niets aan te doen. Het is fijn als je om 20.30 op het plein bent en de eventuele vragen van mensen kunt beantwoorden en/of hun kunt wijzen naar een goede plek. Het gastheerschap duurt tot ongeveer 22.00 uur, de show draait 1x in het Engels en 1x in het Nederlands. We vragen je om in overleg 3 keer een avond tussen 23 aug en 22 sept het gastheerschap op je te nemen.  Nieuwe aanmelding: Dick van der Pijl - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Gerelateerde initiatieven