Rondleiding Hoorn voor nieuwe inwoners

Leer deze prachtige stad beter kennen in anderhalf uur

Even voorstellen

Wij zijn Alette Dirkse en Angelique Hendrikx, beide woonachtig in Hoorn en wij verzorgen regelmatig rondleidingen in deze mooie stad. Ooit zijn wij zelf als nieuwe inwoner in deze stad komen wonen.

Inmiddels zijn wij beide meer dan 7 jaar stadsgids, en laten we ieder jaar buitenlandse én Nederlandse gasten kennis maken met de stad en haar verhalen. Op Hoorn raak je nooit uitgekeken; keer op keer laten wij ons weer verrassen door de manier waarop anderen naar de stad kijken. Door de reacties van andere mensen ga je nog meer van de stad houden.

Als je de stad goed kent, dan ga je je er snel thuisvoelen. Daarom willen wij nieuwe inwoners van Hoorn een gratis rondleiding aanbieden.

Hoorn leren kennen

Hoorn is een prachtige stad met een rijke historie en 369 rijksmonumenten. Als vestigingsplaats wordt Hoorn steeds aantrekkelijker voor mensen die de drukte van o.a. Amsterdam willen ontvluchten. Speciaal voor alle nieuwkomers in Hoorn organiseren wij een gratis rondleiding door de historische binnenstad. Hoe meer je weet over Hoorn, hoe meer je de stad gaat waarderen! Meer informatie over onze rondleiding kun je vinden op: https://localguidehoorn.com

Wil je mee? Meld je aan!

Voorlopig staat er één rondleiding gepland. Op zondag 1 september om 10.30 uur. We starten op de Roode Steen bij het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur. We bezoeken de mooiste plekken van de stad, we vertellen over de historie en delen de verhalen die Hoorn rijk is. Tips over leuke plaatsen om te eten, te drinken en te winkelen zullen in deze rondleiding niet ontbreken.

Woon je zelf al langer in Hoorn en ken je deze stad op je duimpje? Tip dan iemand die je kent die hier nieuw is komen wonen!

Rondleiding 1 September 2019, 10.30- 12.00 uur

We hebben plaats voor 30 personen (2 groepen van maximaal 15 personen). Meld je aan want Vol = vol! Mocht er behoefte zijn aan een Engelstalige tour, dan kan één van de gidsen de tour in het Engels geven.

Lees meer
  • idee
  • verbinden
  • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Meld je aan voor de gratis rondleiding

Rondleiding 1 Sept. 2019 10.30-12.00 uur

De maximale groepsgrootte bedraagt 15 personen. Vol = vol! Woon je zelf al langer in Hoorn en ken je deze stad op je duimpje? Tip dan iemand die je kent die hier nieuw is komen wonen!

Nieuwe deelnemer: Nadia van het hoff - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt