HONDENPOEP: SAMEN OPGERUIMD STAAT NETJES

sociaal
Samen houden we de hondenpoep van de stoep.
 • Initiatiefnemer:
 • Ingediend:
  2 februari 2022
 • Weergaven:
  20792
 • Voorstanders:
  2
Update: 21-2-2022

Iedereen bedankt voor het als Stadsmaker en de locaties. We gaan alle informatie verzamelen en de mogelijkheden bespreken. Zodra hier meer nieuws over is zullen we dit natuurlijk aan jullie weten.

Een schonere buurt

In 2019 is inwoonster Wilma Anthonisse een initiatief gestart om hondenpoep afvalbakken in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier te realiseren. Door de hoeveelheid hondenpoep kwam ze op het idee om het weggooien van hondenpoep makkelijker te maken. “Ik wilde dit graag samen aanpakken met mijn buren.” Van een plan indienen bij de gemeente naar meetings met de buurtbewoners, hebben we samen het prachtige resultaat bereikt van 13 hondenpoep afvalbakken. Dankzij het succes krijgen we nu de mogelijkheid om nog meer bestaande ‘normale’ afvalbakken op te waarderen naar hondenpoep afvalbakken.

Sluit je aan bij het team

Alle bestaande hondenpoep afvalbakken kun je vinden op deze kaart. Op deze manier worden alle afvalbakken in de gaten gehouden, graffiti verwijderd en zakjes aangevuld indien dit nodig is. Via de speciale site laatweten.nl kan er eenvoudig melding gedaan worden wanneer een bak geleegd moet worden, of wanneer er zakjes bijgevuld moeten worden. Om de nieuwe hondenpoep afvalbakken te realiseren hebben we extra Stadsmakers nodig die graag een oogje in het zeil houden. Het makkelijkste is natuurlijk een bak die in jouw rondje is of dicht bij je huis. Wil jij een steentje bijdragen? Meld je dan hieronder aan.

Waar plaatsen?

Via deze kaart kun je de locaties vinden van de huidige hondenpoep afvalbakken. Maar op welke locatie waar nu nog een normale afvalbak staat zie jij graag hondenpoep afvalbak komen? Laat het hieronder weten!

Wat is nou een afvalbak voor hondenpoep?

De afvalbakken zijn voorzien van een dispenser waar hondenpoepzakjes in zitten. Hierdoor is het voor hondeneigenaren makkelijk om de behoefte van hun hond op te ruimen.
Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Wat is er nodig om dit initiatief te realiseren?

Stadsmakers

Jij bent toch ook tegen hondenpoep op straat? Help mee en sluit je aan als Stadsmaker. Laat je gegevens achter en Wilma neemt zo snel mogelijk contact met je op om uit te leggen hoe simpel het werkt.
Nieuwe aanmelding: Marianne Kruitwagen - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Locatie hondenpoep afvalbak

Waar zie jij graag een uitbreiding van de hondenpoep afvalbakken? Deel de locatie via Google Maps of gebruik een 'Drie woorden adres' via What3words. Een overzicht van de huidige hondenpoep afvalbakken vind je hier.
Nieuwe bijdrage: Anita Wind - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt