Ontmoeten aan tafel 2019

Hoornse thuisrestaurants openen hun deur voor buurtbewoners in december
Update: 14-09-2020

Vanwege het coronavirus dat voorlopig nog rondwaart, organiseren we dit jaar geen ‘Ontmoeten aan Tafel’. Heel jammer, maar het is niet anders. We hopen dat het coronavirus volgend jaar meer onder controle is en we de mogelijkheid hebben om dit mooie evenement weer met en voor jullie te gaan organiseren. Het team van Ontmoeten aan Tafel, Vera & Monique.

Update: 11-02-2020

Een greep uit de reacties van thuiskoks: “Ik vond het een geweldige ervaring om 4 mensen die elkaar niet kenden een gezellige, lekkere avond te bezorgen en te merken dat er al heel snel een vertrouwde, goede sfeer hing.” “Heel bijzonder om zoveel bijzondere en leuke stadgenoten te ontmoeten. Wij hebben dit als heel waardevol ervaren.”
En van de gasten: “Geweldige avond gehad met leuke mensen en een heerlijk diner.” “Gezellig, goed eten, betrokken gastheer en -vrouw, gesprekken op niveau.” “Heel geanimeerde gesprekken en lekker eten.” Met deze (en nog veel meer) positieve reacties en de 34 thuisrestaurants die samen 206 gasten ontvingen, kijken we terug op een geslaagd evenement. Mooi en waardevol om te ervaren hoe we dit als stads- en buurtgenoten met elkaar tot stand hebben gebracht. We bedanken de thuiskoks voor hun gastvrijheid en enthousiasme en alle gasten dat ze de ontmoeting met onbekenden aan wilden gaan. Het motiveert ons om er volgend jaar weer voor te gaan!

 Van ‘Glouwe’ naar ‘Ontmoeten’

Wij, Vera en Monique, zijn blij dat we dit jaar weer een culinaire ontmoeting mogen organiseren tussen stadsgenoten. Want wat is er leuker dan samen genieten van eten dat met liefde is bereid door een gastvrije stadsgenoot? Voorheen organiseerden we deze ontmoeting onder de noemer Glouwe Bai de Buren. Vanaf nu heet het Ontmoeten aan Tafel en het loopt van 16 t/m 31 december. We hopen dat we dit jaar nog meer thuiskoks enthousiast krijgen om buurt- of stadsgenoten uit te nodigen voor een gezellig diner. Doe je mee? Meld je dan snel aan als thuiskok.

Wat begon als een idee van Vera Truijens vanuit Herberg Hoorn is al twee jaar een groot succes! Stadsgenoten ontmoeten tijdens een ongedwongen kosteloos etentje in de kerstperiode. Eten verbindt, zeker als het bij mensen thuis gebeurt, in je eigen buurt of stad. Ontmoeten aan Tafel is daarom bij uitstek het initiatief dat mensen samenbrengt.

Hoe werkt het?

Vind jij het leuk om mensen uit de buurt of stad te ontmoeten tijdens een gezellig door jou bereid diner bij jou thuis? Meld je dan hieronder aan. Daarna gaat het als volgt:

  1. Je wordt uitgenodigd voor de thuiskok bijeenkomst op zondag 17 november. Tijdens deze bijeenkomst krijg je praktische informatie en tips en een korte workshop over gastheerschap door Jorien Pieters van Wijn en Spijshuis Vinck
  2. Je ontvangt een gevelbord en goodiebag; gevuld door verschillende Stadsmakers.
  3. Jouw eigen thuisrestaurant komt online. Hier kunnen mensen kosteloos een stoel reserveren. 

Herberg Hoorn

Ontmoeten aan Tafel is één van de activiteiten die georganiseerd wordt vanuit stichting Herberg Hoorn via de stadscommunity ‘Voor een mooie stad’. In december organiseert en bundelt de stichting allerlei activiteiten in de stad, die samen bijdragen aan een gevoel van verbondenheid rond het thema ‘Stad van Ontmoeting’. Meer activiteiten van Herberg Hoorn kun je hier vinden.

Lees meer
  • idee
  • verbinden
  • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond

Restaurant Bellissimo Buddingh- Kersenboogerd - Cees Buddingh'hof

Wij, Fabian, Nina en Thijmen (8 jaar) nodigen graag kind(eren) met hun ouder(s) uit om bij ons te komen eten op zondag 22 december om 18uur. we gaan pizza's maken, van Libanees platbrood waardoor je een overheerlijke krokante dunne bodem krijgt, en afbakken in de oven. Natuurlijk serveren we een lekker toetje en voor de ouder(s) hebben we vers gebrande Westfriese koffie! We hebben plek voor 1 of meer kinderen en hun ouder(s).

Nieuwe deelnemer: Vera Truijens - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant de tafel van 10 - Risdam - Schout

Nog geen plannen voor kerstavond? Kom bij ons eten, je bent van harte welkom! Op dinsdag 24 december rond 18.00 uur verwachten we je voor een glaasje vooraf om daarna in onze gezellige woonkeuken te gaan eten. Wat er op het menu staat is nu nog niet bekend, maar laat je verrassen.. Omdat wij graag in Frankrijk zijn haal ik daar vaak mijn ideeën vandaan. Maar voorop staat dat we er gezamenlijk een gezellige en ontspannen avond van maken.

Nieuwe deelnemer: Joop Peet - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant Astronaut - Grote Waal - Astronautenweg

Welkom bij restaurant Astronaut in de Grote Waal. Samen met ons zoontje willen wij jullie uitnodigen voor een gezellige, ongedwongen avond. Wat we koken is voor ons ook nog een vraag. Wilt u bepaalde producten liever niet eten, horen we dat graag. Kinderen zijn ook welkom. Wij openen onze deuren op zaterdag 21 december om 17.00 uur. Tot dan!

Nieuwe deelnemer: Alice Eenhoorn - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

PROEVERIJ uit ANDERE CULTUREN - HOORN NOORD - MAELSONSTRAAT

Wij - acht vrouwen uit andere landen - willen u graag uitnodigen voor een brunch op woensdag 18 december. Dan kunt u hapjes proeven uit China,Vietnam, Eritrea, Somalie, Irak en Nederland. We spreken al goed Nederlands en vinden het leuk om Nederlanders te ontmoeten en gezellig samen te praten. Fijn als u komt. U bent welkom vanaf 10.30 !

Nieuwe deelnemer: Vera Truijens - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant bij Peter&Dieneke - Risdam - Lijndraaier

Op dit moment wordt er nog hard nagedacht over een feestelijke drie-gangen-maaltijd op maandag 16 december om 18.00uur. Met alles kan rekening gehouden worden. Geef dus diëten (zoals zoutarm of glutenvrij en eetwensen (bv. vegetarisch of halal) aan me door, zodat het voor iedereen feestelijk is.
na de maaltijd sluiten we af met koffie/thee als vierde gang.

Nieuwe deelnemer: Peter en Ria - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

MMM VEGA LEKKER - RISDAM - SCHOENER

Laat je verrassen door een gezonde en lekkere vegetarische maaltijd. Ik kook graag met seizoensgebonden en vergeten groenten en laat me inspireren door recepten van Yotam Ottolenghi. Ik ben Ingrid en ontvang je graag op donderdag 19 december om 18.00 voor een gezellige avond, er zijn 2 katten, verder is het nog een ? wie er aanwezig zijn van mijn gezin. Muziekinstrumenten welkom.

Nieuwe deelnemer: Carla Stoffels - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant La Cucina di Mario - Blokker - Koewijzend

Wij, Mario(n) en Henny, zouden het leuk vinden als je op vrijdag 20 december bij ons aanschuift. Wij hebben plek voor 6 personen. Tussen 18.00 en 18.30 uur kan je binnenlopen en schenken wij een aperitiefje. Daarna gaan we genieten van een heerlijke (niet vegetarische) Italiaanse maaltijd. Het menu? Una sorpresa!

Nieuwe deelnemer: Tiny Kroon - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant De Weegschaal - Zwaag - Kamille

Kom gezellig eten op tweede Kerstdag. Ik kook Hollands met een twist en kan desgewenst ook koolhydraatarm koken. Ik open mijn deur op donderdag 26 december vanaf 18.00.

Nieuwe deelnemer: Annet Wever - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant Voor nou en naghes - Blokker - Koewijzend

Op zaterdag 28 december vanaf 12:30 uur serveert herberg "Voor nou en naghes" in Zwaag een overheerlijke kippensoep naar grootmoeders recept met een Oosterse tabouleh van gegrilde groenten. Kom gezellig aanschuiven in onze herberg en geniet samen met ons van deze lekkere lunch. Geef je op, dan zien we je graag 28 december. Groetjes, Yolanda en Celia

Nieuwe deelnemer: Monika Gora - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

La Dolce Vita; Meer van Meer - Zwaag - Albert van Damstraat

Normaal is La dolce Vita; Meer van Meer een afhaalrestaurant voor een lekkere, gezonde maaltijd die je thuis kan opeten. Nu staat de deur wijd open op zaterdag 28 december en is om 18.00 uur  de tafel gedekt. Hoef je niet meer door de kou! Wij proosten alvast op een geslaagde avond!

Nieuwe deelnemer: John en Laura - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant Makan Makan - Kersenboogerd - Gerrit Achterberghof

“Makan, Makan!” Dat riep mijn vader vroeger als we gingen eten. Voor zover ik weet hebben we geen druppeltje Indisch bloed, maar toch genoten we van een Indische rijsttafel, gemaakt door mijn moeder. Het lijkt me heel erg leuk om een keer ons Indisch eten te delen met mensen uit de buurt. Kom je ook eten op zondag 22 december om 17.30uur?

Nieuwe deelnemer: Vivienne Fanoy - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant Stella - Zwaag - Koriander

Hierachter verschuilen zich twee mensen ,qua leeftijd jong en oud. Het menu ziet er ook zo uit.Klassiek met een moderne touch. Jullie zijn welkom op zondag 29 december vanaf 17.30 uur.

Nieuwe deelnemer: Manuela Baede - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Gasterij Smetanahof - Kersenboogerd

Ik (Barbara) eet vaak alleen, kom gezellig aanschuiven voor een eenvoudige maar voedzame maaltijd op donderdag 19 december vanaf 18.00 uur. Ik heb 4 lege plekken aan mijn tafel. Ik hou van het leven, poëzie, muziek en eten. Als je iets voor wilt dragen of muziek of zang ten gehore wilt brengen maak je mij extra blij. Wie oh wie.. 

Nieuwe deelnemer: Ingrid & Jan Tillema - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Lunchroom JoLa - Risdam - Klipper

Wij verwelkomen op woensdag 18 december om 12.30uur graag vier gasten voor een gezellige en lekkere lunch bij ons in de Risdam. Leuk om kennis te maken met stadsgenoten en wij hopen natuurlijk op een goed gesprek. Wij kunnen rekening houden met vegetariërs. 

Nieuwe deelnemer: Trudy Bakker - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Eetcafe de Kreek - Zwaag - Meetketting

Op dinsdag 17 december om 18.00 uur wordt je door onze gastvrouw ontvangen en je gaat aan tafel in ons eet Cafe. Je krijgt eerste een heerlijke groet uit de keuken (Amuse) met zalig plukbrood en tapenade. Het voorgerecht bestaat uit een proeverij van vis en vlees. Het hoofdgerecht bestaat uit een heerlijke diamanthaas biefstuk en pepersaus met pom gratin en verse groenten met salade. Nagerecht is een heerlijke grand dessert, een proeverij met o.a ijs en kaas. *Diner is inclusief water

Nieuwe deelnemer: Ingrid & Jan Tillema - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Deelnemer_voor_een_mooie_stad

La Pastaria - binnenstad - kruisstraat

Mijn naam is Sherla, 28 jaar oud en woon in de binnenstad van het heerlijk historische Hoorn. Mijn hartje gaat sneller kloppen van Italië: de mooie mensen, de koffie, de wijnen, maar bovenal: het eten. Ik hou van de simpliciteit van de Italiaanse keuken. Less is écht more.
Ik zal dus ook een pasta maken. Welke het wordt dat weet ik nog niet. Laat je verrassen op maandag 16 december om 19.00!

Nieuwe deelnemer: Nadine van de Water - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

RESTAURANT RUE DES FERBLANTIERS - RISDAM - TINNEGIETER

Restaurant Rue des Ferblantiers is geopend op donderdag 19 december om 18.45 uur. Er is plaats aan tafel voor 5 personen. Volgens anderen kookt George lekker, maar wát? Dat is voor jou en ook ons nog een vraag. Laat je verrassen! We serveren een lekker wijntje en hopen met elkaar een genoeglijke avond te hebben. Tot dan, George en Joke.

Nieuwe deelnemer: Mirjam Scholten - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant Het Dijkhuis met de flamingo - Binnenstad - Westerdijk

Geïnspireerd door het jaar van de Gouden Eeuw viering gebruiken we de schat aan specerijen van weleer. Wij koken vegetarisch en hopen dat je gezellig aan komt schuiven op maandag 16 december om 18.30 uur. Tot dan Groetjes Nico, Pascal en Yolanda

Nieuwe deelnemer: Pauline Remners - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant de Cogge - Risdam - Akkerwinde

Welkom welkom bij ons eetfestijn. Wij zijn reuze blij als jullie erbij kunnen zijn op maandag 23 december om 17.00 uur. De Cogge nodigt jullie uit om te Ontmoeten aan tafel. Een feest dat eeuwig mag duren. Een tropisch tintje waar culturen samen komen. Zo dat u de warmte mee kan in uw dromen.

Nieuwe deelnemer: Brei en haak groep - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant Huize Boer - Zwaag - Paaldijk

Ik (Marisa, 34jaar) zal samen met mijn moeder jullie een super gezellige avond proberen te geven. Hapje, drankje en de rest komt hopelijk vanzelf! Wij hebben er zin in! Hopelijk tot zondag 22 december om 17.30 uur. 

Nieuwe deelnemer: Nadine van de Water - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Bistro La Cloche - Zwaag - Dorpsstraat

Kom gezellig aanschuiven in onze stolp, Bistro La Cloche, waar we deze avond creatief gaan koken met ingrediënten van het seizoen. We ontvangen je graag op zondag 29 december om 19.00 uur om er met elkaar een mooie avond van ontmoeting van te maken.

Nieuwe deelnemer: Marlies Ettema - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Herberg 88 - Hoorn Noord - Drieboomlaan

In de Drieboomlaan open ik vrijdag 20 december hét visrestaurant van Hoorn. Koken en dan gezamenlijk genieten van een heerlijke mediterrane vismaaltijd! Tussen half zes en zes uur ben je/zijn jullie welkom voor een drankje vooraf om daarna aan tafel te gaan. Ben je alleen of met zijn tweeën, schrijf je vooral in, van harte welkom.

Nieuwe deelnemer: Vera Truijens - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant Bij Bosshardt - Leger des Heils - Johannes Poststraat

Bij Bosshardt Hoorn is een gezellige en laagdrempelige huiskamer voor de buurt. Iedereen is welkom voor een lekker kopje koffie of thee, een praatje of een leuke activiteit. Op vrijdag 20 december kunt u om 18.30 uur gezellig bij ons aanschuiven voor een overheerlijk rijstgerecht met kip en bijgerechtjes. Dit wordt verzorgd door vrijwilligers en bezoekers van Bij Bosshardt. In totaal kunnen 10 gasten bij ons komen eten. Gezellig als u erbij bent, u bent van harte welkom!!

Nieuwe deelnemer: Barry - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant familie Neefjes - Blokker - Zuiderhout

Welkom in het restaurant van de familie Neefjes. Bram, Suzan, Mees(8)en Madelief(6) gaan voor jullie koken! Graag ontvangen we een gezin met kinderen! We zouden het leuk vinden om een gezellige avond met jullie te beleven, wie weet kunnen we zelfs leuke spelletjes spelen met z'n allen. Neem dus vooral een leuk (niet al te lang) spelletje mee als je komt op zaterdag 28 december om 18.00uur!

Nieuwe deelnemer: Ligthart - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Eetcafé 'DE SMAAKvRENE' - Kersenboogerd - Rietzanger

Wij Rene en Eta Groot verzorgen graag gastvrij voor 4 personen in ons gezellige thuisrestaurant een 4 gangen diner ,waarbij Rene diverse gerechten (vlees en vis) vanuit de Franse keuken bereidt. Wij openen onze deuren op zaterdag 28 december vanaf 18.00 uur. 

Nieuwe deelnemer: nina - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Herberg de Vang - Grote Waal - de Vang

Kerstavond, de kachel brandt, samen gezellig eten en elkaar ontmoeten in Herberg De Vang, het thuisrestaurant van Gerrie en Adri Storm. Er is plaats voor 6 gasten voor een avondvullende ontmoeting. Na een borreluurtje een smakelijke paddenstoelensoep. Vervolgens een Zwitserse kaasfondue met verse kazen, salade en groenten. Na het toetje besluiten we de avond met koffie en thee. We hopen op een mooi samenzijn op dinsdag 24 december vanaf 18.00 uur.

Nieuwe deelnemer: Trudy Bakker - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Eetcafé 'De lekkere bek' - Binnenstad - Gasfabriekstraat

In ons eetcafé 'De lekkere bek' in het centrum van Hoorn, worden onze gasten verwend met heerlijke kleine gerechtjes vergezeld met een lekkere borrel. Wij kijken uit naar een gezellige avond. Tot vrijdag 20 december om 18.00 uur! Groetjes Y&Y (Yolanda & Yvonne)

Nieuwe deelnemer: marcel groen - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant zeeman aan de haven - Binnenstad - Veermanskade

Zeeman in de haven serveert verse vis gerechten van de lokale vissers uit de haven van Hoorn. Een waar genot op de mooiste plek van Hoorn op de Veermanskade in de haven waar u uitkijkt op de vissersboten van visserij Last. Wij verwelkomen je graag op woensdag 18 december vanaf 19.00 uur. 

Nieuwe deelnemer: Sjoerd de Jong - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant Wilco - Zwaag - Dorpsstraat

Ik ben een echte hobby kok, vind het leuk om iets te maken voor anderen. En ik vind het gezellig om op zaterdag 21 december v.a. 17.00 uur samen te eten. Ik ben van plan om een vis -prei schotel en een vleesschotel te maken. Graag hoop ik je te zien op 

Nieuwe deelnemer: Riet Massee - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant Happy little Italy - Hoorn-noord - Van Beijerenstraat

Die Italianen hebben zulke lekkere gerechten, dat kunnen wij niet beter, maar we kunnen wel wat lekkers maken geïnspireerd door de Italiaanse keuken. Wie bouwt bij ons de hoogste spaghetti toren? De wijn staat klaar! Samen met onze kids openen wij onze deuren op zondag 22 december vanaf 17.30 uur

Nieuwe deelnemer: Hermien Weissenbach -Tuls - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant de Wijzend - Zwaag - Koewijzend

Buren van het thuisrestaurant De Wijzend schuif gezellig aan deze grote tafel. Ik kook graag voor grotere gezelschappen, dus voel je welkom. Samen met de andere buren gaan we er een mooie avond van maken. Het menu is veelzijdig maar blijft nog een verrassing. Op zaterdag 21 december om 18.00 uur starten we met een drankje, tot dan. Hartelijke groet Peter en Ria 

Nieuwe deelnemer: Kees Kok - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant La Torsion - Risdam - Botter

Kom zaterdag 21 december om 18.00uur gezellig aanschuiven bij "La Torsion" of te wel de twist. Ik hou ervan om gerechten te koken met een leuke twist. Denk aan een Italiaanse pasta met een oosterse twist. Wij zouden het erg gezellig vinden om met 6 mensen hier thuis te genieten in de Botter van een hapje en een drankje. Graag aangeven of je vlees en/of vis lust.

Nieuwe deelnemer: Y. Berlips - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant Uit alle streken - Hoorn Noord - Maelsonstraat

Wij zijn 7 thuiskoks uit China, Syrië, Koerdistan, Somalië en Nederland. Wij willen u graag verrassen met gerechtjes uit ons geboorteland. Omdat wij aan het leren zijn om (nog) beter Nederlands te spreken, willen we heel graag samen met u iets eten en vooral een praatje maken. We hopen dat u dat net zo leuk vindt als wij! Komt u ook? Wij openen de deur op dinsdag 17 december om 10.30 uur.

Nieuwe deelnemer: Jeannette huizen - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Restaurant Schuyt op 't GOP - Zwaag - Govert Oostwoudpad

Spannend om voor het eerst voor onbekenden te koken, maar wij houden er juist van om buiten onze comfort zone te treden. Jij ook, anders kom je niet bij ons eten, toch? We zouden het leuk vinden als je 3 vragen opschrijft waarover we kunnen kletsen, zodat we elkaar leren kennen en een gezellige avond hebben samen. We houden heel erg van hard lachen, dus het hoeft niet al te serieus. Uiteraard zorgen we er serieus wel voor dat je niet met lege maag naar huis gaat! Wat we gaan serveren, is een verrassing

Nieuwe deelnemer: Rosanne Tijmes - Bekijk alle deelnemers

afgevinkt

Gast spreker voor de thuiskok-bijeenkomst

Jorien Pieters van Wijn en spijshuis Vinck geeft tijdens de thuiskokbijeenkomst een korte workshop over gastheerschap.

Nieuwe bijdrage: Wijn- en spijshuis Vinck - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

Thuiskok

Zonder thuiskoks geen thuisrestaurants. Vind jij het leuk om te koken en om buurtgenoten (beter) te leren kennen? Meld je dan aan! Je kunt zelf het aantal beschikbare stoelen, dag en tijdstip aangeven. 

Wat krijg je ervoor terug?
Een uitnodiging voor de thuiskok-bijeenkomst, gevelbord & goodiebag en natuurlijk een mooie avond vol met ontmoetingen bij jou thuis!

Nieuwe aanmelding: Marianna de Vries - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt