Muziektent in het plantsoen van het St Pietershof

 • Eigenaar idee:
  Co van Dijk
 • Ingediend:
  9 april 2021
 • Weergaven:
  29430
 • Stemmen:
  10

“Hoe mooi zou het zijn”
Mijn naam is Co van Dijk, wonend en werkend Bij KAAR op de Gedempte Turfhaven in het centrum van Hoorn. Voor ons op het Dal, in het plantsoen van het St Pietershof, zie ik een mooie authentieke muziektent staan. Een muziektent welke past in het straatbeeld van Oud Hoorn. Bestemd voor de musici van Hoorn, het zal een muzikale verrassing zijn voor het winkelend publiek en toerist.
Het idee
De muziektent staat in het plantsoen aan de zijde van het Dal met enkele bankjes voor diegene die willen genieten van de muziek. Enkel bij een uitvoering is het plantsoen toegankelijk welke ook weer na afloop gesloten wordt. Het hek om het plantsoen blijft zoals hij is en beschermd tuin en de muziektent.
Voor iedereen
Een muziektent die beheerd moet gaan worden door een overkoepeld “bestuur” van alle muziekverenigingen, koren, orkesten die Hoorn rijk is en natuurlijk muziekschool Boedijn. Dit bestuur maakt een jaaragenda, zodat er een programma komt voor de koopzondag, feestdag en/of andere bijzondere gelegenheid waar een orkest, koor of vereniging de bezoekers van Hoorn centrum verrassen met muzikale klanken. “Een prachtige wisselwerking van muziek en publiek”
Laten we het samen realiseren
Het Dal ligt in het winkelrondje van Hoorn, welke alleen maar leuker en verrassender wordt voor het winkelend publiek en toerist. En als het s’avonds donker is wordt de muziektent prachtig in led uitgelicht. Op deze manier is het naar mijn mening op verschillende manieren een mooie
aanwinst voor Hoorn.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Deel dit initiatief