Kunstroute Kersenboogerd 2023

cultureel
De leukste kunstroute van het jaar

Zondag 14 mei van 11.00 tot 16.00 uur is de kunstroute in de Kersenboogerd. Wil je weten wie er allemaal meedoen? Bekijk hier alvast de plattegrond! 

 

Wil jij ook meedoen met de kunstroute in de Kersenboogerd?

Vanwege de vele enthousiaste reacties vanuit bezoekers en exposanten hebben wij ook dit jaar weer besloten een kunstroute in de Kersenboogerd te organiseren.

Daarom willen wij hobby/kunstenaars uitnodigen om zich aan te melden voor deze kunstroute. Wil jij je hobby/kunst laten zien aan bezoekers en buurtgenoten bij jou thuis, in je tuin, atelier, tuinhuis of garage? Het niveau hoeft niet professioneel te zijn, het is juist een kans voor iedereen om zijn of haar creativiteit te laten zien die bij de bewoners in de Kersenboogerd ongetwijfeld aanwezig is.

Bezoeken? Kom langs op zondag 14 mei

De route is te bezoeken op zondag 14 mei 2023, tussen 11.00 en 16.00 uur. Wees welkom!

Leer je eigen wijk kennen met de kunstroute

In het kader van Kansen voor de Kersenboogerd hebben wij als bewoners, Johan Entius en Marion Landheer, vorig jaar het initiatief genomen om een kunstroute te organiseren in deze wijk, met hulp van Frieda de Haas en het wijkprogramma “Kansen voor de Kersenboogerd.”

Het idee was om je eigen wijk en buurtgenoten beter te leren kennen en om zo op plekken te komen waar je nog nooit bent geweest. Dit evenement vond plaats in mei 2022 en was een groot succes. Meer dan 20 kunstenaars hadden die dag hun deuren open gezet, met beelden, schilderijen, glas, leer, keramiek, brons, computerkunst, mozaïek, iconen en bodypaint. De een doet het al jaren als hobby en de ander doet het professioneel. Iedereen die zich wilde presenteren mocht meedoen zolang dit maar in de Kersenboogerd plaatsvond.

Verspreid door de wijk

Vorig jaar waren er gemiddeld zo’n 50 bezoekers per adres. Dit was een fantastisch resultaat voor een eerste keer. Om alle adressen nog duidelijker aan te geven, willen we dit jaar aan de slag gaan met een plattegrond zodat het nog makkelijker te zien is welke kunsten je waar kunt bekijken. Deze zullen worden geprint en verspreid.

Heb jij ook zo’n goed idee? Stuur hem in!

Loop je met genoeg ideeen onder je arm, maar kun je ze nergens kwijt? Zie je verbeteringen voor de stad, of mis je bijvoorbeeld mogelijkheden om iemand te helpen?

Stuur dan net als Johan en Marion hier je idee in.

Over de Stadsmakers

Bekijk hier alle ingezonden & gerealiseerde initiatieven van Johan en Marion.

Lees meer
  • idee
  • verbinden
  • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond

Deelnemer kunstroute

Wil jij je kunst presenteren op zondag 14 mei? Meld je dan hier aan? Dit is mogelijk tot 9 april. Voor de deelname vragen wij een kleine bijdrage van €10,-. Dit zullen we gebruiken voor het maken van de plattegrond. Voor de dag zelf krijg je een vlag om je huis herkenbaar te maken als deelnemer van de kunstroute.
Nieuwe aanmelding: Ingrid Hendriks - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt