Kunstroute in de Kersenboogerd

Kunstenaars en creatievelingen zetten de deuren open om bezoekers te laten genieten van hun werk.

Ook in 2023 is er weer een kunstoute. Meer hierover lezen? Klik hier. 

Update: 20-05-2022

Lang hebben we er met zijn allen naar uit gekeken, plantjes fleurden tuinen op. Het onkruid was uit de tegelvoegen gekrabd. Partytenten waren van zolder gehaald. De Kersenboogerd vlaggen wapperden aan de gevels. Eindelijk was het dan zover. Het was stralend weer! Na koffietijd ging het publiek op stap en al snel kwamen de enthousiaste verhalen van bezoekers die het een geweldig initiatief vonden. Uitroepen als : “dit had ik nooit geweten”, “wat een ontdekkingstocht in je eigen wijk”, “volgend jaar doe ik ook mee”, “ik heb nooit geweten, dat er zoveel kunstenaars in de wijk wonen” klonken regelmatig. Over het algemeen werd dit evenement prima bezocht. Bij een volgende editie zal het publiek ongetwijfeld nog enthousiaster zijn, net als de journalist van het Noordhollands Dagblad.

Johan Entius

Waar kom jij kijken?

De locaties zijn bekend en je kunt alvast je eigen route uitstippelen. Klik op de kaart hieronder of bekijk hier alle locaties.

 

Creativiteit in de Kersenboogerd

In 2020 zijn wij, Marion Landheer en Johan Entius het initiatief van de kunstroute gestart. Helaas hebben we het 2 jaar moeten annuleren maar dit jaar gaan we er weer voor! De kunstroute zal zijn op: zondag 15 mei van 12.00 tot 17.00 uur. Voorgaande jaren hebben we al vele aanmeldingen gehad maar wie weet lees je dit voor het eerst of heb je nu meer tijd. Dan kun jij nog steeds meedoen! Wij denken dat er ongetwijfeld vele creatievelingen zijn die graag hun deuren openen om hun kunsten te laten zien. Misschien maak je als hobby foto’s, ontwerp je sieraden, houten speelgoed, kinderkleding, maak je beelden of schilder je. Door de kunstroute kun je jezelf presenteren en nieuwe contacten leggen. Op basis van de aanmeldingen willen wij hier een leuke wandel- en/of fietsroute van maken. Ook hebben we vorig jaar Frieda de Haas ontmoet, naast exposeren zal zij ook helpen met de voorbereidingen voor de Kunstroute.

Waarom in de Kersenboogerd?

Wij wonen zelf in de Kersenboogerd, dit is met zijn 22.000 inwoners de grootste wijk van Hoorn. Daarom willen wij het graag in de Kersenboogerd organiseren. Zo kun jij je eigen wijk beter leren kennen en kom je op plekken waar je nog nooit bent geweest. Het niveau hoeft niet professioneel te zijn, het is juist een kans voor iedereen om zijn of haar creativiteit te laten zien die bij de bewoners in de Kersenboogerd ongetwijfeld aanwezig is.

 

 

Lees meer
  • idee
  • verbinden
  • gerealiseerd

Deel dit initiatief