Hondenpoep: samen opgeruimd staat netjes

schoon
Laten we het opruimen van hondenpoep een stuk makkelijker maken
 • Initiatiefnemer:
 • Eigenaar idee:
  Wilma Anthonisse
 • Ingediend:
  13 september 2019
 • Weergaven:
  45606

Het probleem

Wij hoeven niemand uit te leggen hoe vervelend en smerig het is wanneer je per ongeluk in de hondenpoep stapt of er met je kinderwagen doorheen rijdt. Laat staan kinderen die tussen de hondenpoep spelen. Het is in ieders belang om straten en speeltuinen hondenpoep vrij te houden. Hondenbezitters hebben de schone taak om ervoor te zorgen dat de hondenpoep in bepaalde gebieden netjes wordt opgeruimd. Dit is niet altijd even makkelijk. Je kunt in de haast vergeten om zakjes mee te nemen. Prullenbakken zijn niet altijd dichtbij en soms is het niet duidelijk in welke gebieden een opruimplicht geldt.

In Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier heb ik, Wilma Anthonisse samen met een achttal andere buurtbewoners het initiatief genomen om iets te doen aan hondenpoep. Wij willen het opruimen van hondenpoep in de wijk Hoorn-Noord Venenlaankwartier daarom makkelijker maken. Dit willen wij als bewoners graag samen met de gemeente Hoorn doen, help je mee

Opruimen makkelijker maken

Samen met de gemeente hebben we de afgelopen maanden nagedacht over de vraag: hoe kunnen we het opruimen van hondenpoep makkelijker maken? Goed nieuws, want binnen nu en een maand worden er genoeg afvalbakken met zakjes op strategische plaatsen geplaatst. Uiteraard hufterproof 😉

De afvalbakken worden eerst in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier, als test geplaatst. Wanneer dit een succes blijkt te zijn kan het uitgebreid worden naar de andere wijken in Hoorn. Er wordt ook gepraat of er nog meer mogelijkheden zijn om voorzieningen te treffen. Bijvoorbeeld of het mogelijk is om een duidelijke aanwijzing en scheiding van voldoende uitlaatgebieden te realiseren.

Woon jij in Hoorn-Noord/Venenlaankwartier?

Wij geloven dat deze aanpak gaat werken wanneer we hier samen met de bewoners achter gaan staan. We kunnen elkaar er op attenderen wanneer de zakjes op zijn, prullenbakken vol zitten of wanneer er per ongeluk toch poep blijft liggen. Met de huidige communicatiemiddelen kan dit zeer eenvoudig met het sturen van een appje. Wij zijn daarom op zoek naar Stadsmakers die zich willen verbinden aan dit initiatief. Deze Stadsmakers zullen samen regelen dat de prullenbakken niet vol zitten en de zakjes aangevuld zijn. Vind jij het ook belangrijk dat de straten schoon blijven? Meld je dan hieronder aan. Samen houden we de wijk schoon.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond

Stadsmakers

Meld je aan en ontvang een uitnodiging met instructies hoe je kunt helpen bij dit initiatief door het doen van meldingen of bijvullen van zakjes. Uiteraard geheel vrijblijvend.
Nieuwe aanmelding: Ramona Letschert-Klene - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Ontwerp prullenbak sticker

Op de ca. 20 afvalbakken voor hondenpoep is nog plek voor een mooie sticker. Deze wordt professioneel geplakt en zal dus voor lange tijd te zien zijn. Heb jij een leuk ontwerp zodat het duidelijk is dat we blij zijn dat de de hondenpoep wordt opgeruimd? Meld je aan en stuur je ontwerp in!  

Nieuwe aanmelding: Linda Wagner - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Sticker bedrijf

Wie zou er ca. 20 prullenbakken kunnen voorzien van de ontworpen sticker? (60x40)

Wat krijg je ervoor terug?
- Zichtbaarheid op de pagina
- Zichtbaarheid op de sticker in overleg

Nieuwe bijdrage: Hommersen Dienstverlening & Onderhoud - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt