Hoevertelikmijnkind.nl

Heel Hoorn Helpt
Hoe vertel ik haar nou dat ze niet bij oma naar binnen mag?

Kleine muis blijft thuis

Hoe vertel ik haar nou dat ze niet bij oma naar binnen mag? Was de vraag die Régine oppikte op straat in het voorbijgaan. Met deze vraag startte dit hele avontuur. Het zette haar ertoe aan om een boekje te schrijven voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar om Corona bespreekbaar te kunnen maken voor deze groep kinderen. Op de Facebook Coronahulp app stelde ze de vraag of er iemand was die haar verhaal zou willen illustreren. Gee was de eerste die reageerde. Ze bleek niet alleen goed te kunnen tekenen maar had ook al ervaring met het maken van een E-book en het maken van websites. Als het de bedoeling is gaat alles zo gemakkelijk.

Gratis e-book

Corona is het gesprek van de dag. Kinderen pikken hierover van alles op uit hun omgeving. Kindercoach Régine van de Visse en creatief artiest Gee Adriaansz hebben de handen ineen geslagen en hopen hiermee ouders, verzorgers en leerkrachten handvatten te geven om de wereld in woord en beeld te vatten, zodat ieder kind leert begrijpen wat er aan de hand is en om eventueel aanwezige angsten bespreekbaar te maken. Het gratis e-book kun je hier bestellen.

Samen

Vertel zoveel mogelijk kinderen, ouders, opa’s en oma’s en leerkrachten over kleine muis, zodat zoveel mogelijk kinderen de mogelijkheid krijgen om hun eigen verhaal te kunnen vertellen. Zo helpen we elkaar door deze periode heen en zijn we door onze verhalen met elkaar verbonden. Natuurlijk zouden we het heel leuk vinden om te horen wat kleine muis voor jullie heeft betekent. Wie weet maken we van al jullie reacties en verhalen weer een nieuw boekje. Onze wens is dat er nog veel boekjes mogen volgen.

Op onze website vertellen we je graag nog meer en heeft kindercoach Régine ook enkele tips. Ook helpt zij jou graag als je nog meer hulp nodig hebt.

Lees meer
  • idee
  • verbinden
  • gerealiseerd

Deel dit initiatief