Groene proefrit oplaadbare bladblazer/onkruidtrimmer

duurzaam
 • Eigenaar idee:
  Jason Ferris
 • Ingediend:
  21 mei 2022
 • Weergaven:
  18385
 • Stemmen:
  4

Ik stel voor om het gemeentelijk onderhoudsteam voor landschapsarchitectuur te voorzien van een proefgebruik van hoogwaardige oplaadbare batterijtuingereedschappen. Te beginnen met Accu elektrische bladblazers of onkruidtrimmers.

Idealiter op de lange termijn zou het geweldig zijn als al het zware materieel in de toekomst ook zou worden vervangen door batterij-elektrische opties, aangezien er al fabrikanten zijn die elektrische schranken leveren (zoals Kovaco) en andere kleine bedrijfsvoertuigen ( zoals Alke).

Een paar jaar voordat ons gezin naar Nederland verhuisde, had ik eerder voor een commercieel en residentieel zonnebedrijf gewerkt, en een klein deel van onze tijd werd besteed aan het onderhouden van grote zonnevelden, door gras en onkruid op te ruimen. Op die dag had ik het management voorgesteld om te overwegen groener te gaan met onze tuinonderhoudstools, dus deden we een proefgebruik met de EGO Commercial Grade-productlijn en testten we de elektrische onkruidtrimmer op batterijen.

Tot onze verbazing presteerde de accutrimmer niet alleen beter dan onze gastrimmers, maar hij was ook veel stiller en minder belastend voor onze oren, hij ging langer mee bij het vullen/opladen, was lichter en gemakkelijker te hanteren, hij was betrouwbaarder dan het gebruik van een gastrimmer (primen, choke, trekken en hopen dat het start), was minder duur in onderhoud en we vonden ook een aanzienlijke besparing door het gebruik van brandstof. En omdat het een groen bedrijf is, was het gewoon logisch om elektrisch te gaan!

Als dit idee de winnende stem krijgt, stel ik voor dat het werd besteed aan de aankoop van hetzelfde of een soortgelijk oplaadbaar product, zoals de Ego Commercial-productlijn, samen met een batterij die een hele dag meegaat.

Gelukkig, afhankelijk van het product dat is gekozen voor de proefrun (onkruidtrimmer met stalen mes, grastrimmer of bladblazer), zou de € 1500 de kosten van een proefaankoop van het apparaat moeten dekken, naast de kosten van de grote (daggebruik) rugzak accu, en oplader.

Ik hoop dat het Gemeente Onderhoudsteam zal ontdekken dat elektrisch gereedschap op batterijen van hoge kwaliteit inderdaad de toekomst is, en dat de resultaten van een goede proefrun de bekendheid zullen blijven verspreiden, waardoor we mogelijk allemaal een stap dichter bij een groene hernieuwbare toekomst!

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Deel dit initiatief