Eet & Ontmoet 55-plus

communitysociaal
Een initiatief speciaal voor de alleenstaande 55-plussers
 • Eigenaar idee:
  Ria Wouters
 • Ingediend:
  16 juni 2022
 • Weergaven:
  17803
Update: 24-8-2022

In juni ging het initiatief eet & ontmoet 55-plus van Ria online. Haar hulpvraag was duidelijk: wie wil er voor zijn of haar buurtgenoten koken? Alleenstaande 55-plussers konden zich vervolgens aanmelden om te komen eten. Ria is blij verrast door de vele aanmeldingen. Ze heeft samen met Mee & de Wering contact gezocht en zijn er nu maar liefst 16 nieuwe thuiskoks in Hoorn! Zij zullen op structurele basis een heerlijke maaltijd verzorgen. Bijna alle wijken van Hoorn hebben nu minimaal 1 thuiskok. Alleen de Grote Waal is nog niet voorzien en het Centrum van Hoorn kan ook nog een aantal adressen gebruiken. Het mooie is dat er ook vele gasten zich hebben aangemeld om in hun wijk een hapje mee te eten. We zijn in ieder geval enorm blij met dit reeds behaalde succes. Wil jij meer weten over dit initiatief? Of je aanmelden als thuiskok of gast? Dan kun je altijd een mailtje sturen naar Ria: ria.wouters@outlook.com

Eet en Ontmoet

Ben je of ken je een 55-plusser en vind je het ook zo vervelend om altijd maar alleen te moeten eten? Wil je wat vaker gezellig met anderen kletsen? Schuif dan ook eens aan voor een heerlijk driegangen menu bij een gastvrouw-heer thuis! In verschillende wijken kun je aan aanschuiven en onder het genot van een drankje en een babbeltje geniet je van een lekkere maaltijd. Je ontmoet weer nieuwe mensen, waar misschien wel een nieuwe vriendschap uit ontstaat.

Initiatiefneemster?

Mijn naam is Ria Wouters en ik ben vorig jaar juni dit initiatief gestart in Zwaag. Ik heb eerder meegedaan met Ontmoeten aan Tafel en daar enorm genoten. Ik zag ook dat mijn moeder heel vaak alleen at, net zoal vele andere mensen. Dit moet anders kunnen en wilde daar wat mee. Ik zou het daarom mooi vinden als mensen in hun eigen wijk samen kunnen eten en meer met elkaar in contact komen. Ondertussen zijn er 5 thuis koks die om de zoveel tijd mensen ontvangen en de gasten genieten enorm. Dat is waar ik het voor doe en hoop nog meer mensen met elkaar te verbinden.

Kom je eten?

Dit initiatief speciaal voor de thuiswonende alleenstaande 55-plussers uit Hoorn. Tegen een kleine vergoeding van € 7,50 per keer kun je aanschuiven en genieten van een gezonde 3-gangen maaltijd. Er word altijd afgesproken van 17.30 tot 19.30 en je kunt je per keer opgeven. Het doel is om samen te eten en een gezellige avond te hebben en wie weet wat er uit voort komt.

Kom je koken?

Lijkt het jou leuk om ook voor gasten te koken? Meld je dan ook hieronder aan. Als gastvrouw- heer ontvang je uiteraard de vergoeding van de personen waarvoor je een maaltijd gaat bereiden. Tevens kun je bij het aanmelden aangeven hoeveel personen je graag wilt ontvangen, 4 tot 6. Na aanmeldingen zal initiatiefneemster Ria contact met je opnemen om alles door te spreken. Een ding is zeker, het zijn altijd zeer gezellige avonden.

Dit initiatief word tevens ondersteund door WonenPlus – Mee & de Wering

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Wat is er nodig om dit initiatief te realiseren?

Aanmelden als kok

Wil jij ook buurt bewoners een keer ontvangen om een gezellige maaltijd te nuttigen. Meld je aan en Ria komt graag met je in contact.

Nieuwe aanmelding: Ineke van der Heijden - Bekijk alle aanmeldingen

Kom je eten?

Wil je gezellig een keer bij iemand komen eten? Meld je aan en we bespreken graag de mogelijkheden. Kosten: 7,50

Nieuwe aanmelding: Carine de Molennaar - Bekijk alle aanmeldingen