Dichter bij elkaar

Is Hoorn klaar voor een nieuw geluid op geschreven woord?
 • Eigenaar idee:
  Bettina Reus
 • Ingediend:
  16 augustus 2021
 • Weergaven:
  2331

Samen schrijven

Mijn streven is om samen met muzikanten en schrijvers woorden om te zetten naar een herkenbaar verhaal waar Hoorn voor staat. In Hoorn kennen we vele evenementen die jaarlijks terug komen. De gezamenlijke activiteiten die wij organiseren zoals havenconcerten, stadsfeesten, festivals, viering 4 en 5 mei, markten e.d., geven een gevoel van saamhorigheid. Laten we samen met mensen die van schrijven en onze stad Hoorn houden op muzikale wijze een ode brengen aan stadsbewoners en bezoekers. Zo kunnen ze meegenieten met ons gevoel van verbondenheid.

Wie ben ik

Mijn naam is Bettina Reus en ik maak al mijn hele leven lang gedichten met verschillende stromingen. De natuur, liefde, verdriet, pijn en mijn moeder zijn onderwerpen waar ik over heb geschreven. Verwardheid, dementie, corona en op zoek naar de ware zijn ook onderwerpen waar ik met regelmaat mijn gedachten over heb laten dwalen. Drie bundels zijn er uitgegeven waar ik zeer trots op ben. Ik liep al langer met het idee rond om samen met andere mensen uit Hoorn iets te doen. Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die dit graag zouden willen doen. Mijn ervaring om gedichten ten gehore te brengen op klanken heb ik vorig jaar mogen ervaren tijdens de Cultuur proeverij in Hoorn. Ik werd gevraagd om mijn gedichten voor te dragen tijdens de 3x Montmartre bezichtigingen van Kunst in de kas en ik had bij toeval een muzikale vriend die samen met mij het project heeft gedaan om muziek onder mijn gedichten te zetten. Dit werd goed ontvangen door het publiek.

Samen

Het idee is om maandelijks bij elkaar te komen en samen een onderwerp aan te pakken. En dan: Graag zou ik met mensen schrijven om het wat toegankelijker te maken en om specifiek de jeugd te laten inzien dat muziek en het gesproken woord elkaar versterkt om jezelf op deze manier te uiten. Ik ben benieuwd hoeveel mensen uit Hoorn deze passie of hobby delen.

Foto Roode Steen: Benno Ellerbroek
Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Wat is er nodig om dit initiatief te realiseren?

Inwoners die van schrijven en van onze stad Hoorn houden

Hou jij ook van schrijven in een dichtende vorm? Meld je aan en ik kom graag met je in contact.
Nieuwe aanmelding: Arjen Van Reijsen - Bekijk alle aanmeldingen
nog 1 te gaan
10/11 aangemeld