De Hoornse Stadsfeesten 2021

Verplaatst naar 2021
Kunnen de Hoornse Stadsfeesten nog leuker?
 • Eigenaar idee:
  Vrijwilligersteam Hoornse Stadsfeesten
 • Ingediend:
  3 februari 2020
 • Weergaven:
  41059
Update: 26-03-2020

De regering heeft alle grote evenementen die voor 1 juni 2020 plaats zouden vinden geschrapt. Hoewel de Hoornse Stadsfeesten pas op 12, 13 en 14 juni gepland staan, hebben ook wij – de organisatie van de HSF – besloten het evenement van de kalender te halen. Wij stellen de gezondheid van het publiek, de artiesten en de vrijwilligers als prioriteit. Daarbij nemen wij geen enkel risico.

De afgelopen weken heeft de organisatie hard gewerkt aan de voorbereidingen van het festival. Natuurlijk hielden wij de ontwikkelingen en gevolgen van de virusepidemie scherp in de gaten. Er is steeds overleg geweest, we hebben steeds gekeken naar de belastbaarheid van de horeca en leveranciers én naar de veiligheid en gezondheid van alle betrokken partijen. Omdat er geen garantie is dat de gevaren tijdig geweken zijn, hebben wij met pijn in het hart besloten het evenement dit jaar te schrappen.

 De Hoornse Stadsfeesten brengen normaliter vele duizenden mensen op de been En al hopen wij natuurlijk dat half juni het grootste gevaar geweken is, de gevolgen zullen dan nog duidelijk voelbaar zijn. Wij kunnen niet wachten tot het laatste moment om het evenement te annuleren. Er zijn te veel partijen betrokken bij de organisatie. Deze partijen verdienen het om tijdig te weten waar zij aan toe zijn.

 Het is een bittere beslissing. Pijnlijk en frustrerend. Het evenement kent immers een veelheid aan betrokkenen; partners, sponsors, artiesten, vrijwilligers en leveranciers. Wij willen iedereen bedanken voor jullie begrip voor het afgelasten van de Hoornse Stadsfeesten. Het is hartverwarmend te zien hoeveel vertrouwen men heeft in de organisatie. Dat vertrouwen willen wij heel graag terugbetalen, het allerliefst door in 2021 de mooiste Stadsfeesten ever te organiseren. Het allerliefst met iedereen die zich – op welke manier dan ook – heeft ingezet voor deze editie.

 Maar we blijven positief. Deze crisis maakt ons sterker, als gemeenschap. Dat gaan we vieren. Daar zullen wij ons met hart en ziel voor inzetten. We komen terug. Wij hopen oprecht dat jouw betrokkenheid bij de Stadsfeesten blijft, en dat we in 2021 weer op jouw steun, hulp en betrokkenheid mogen rekenen.

 Het team van de Hoornse Stadsfeesten wenst je veel gezondheid. Blijf thuis, wees lief voor elkaar en anderen, maar denk ook aan jezelf.

Wie kent het niet

21 jaar geleden was het voor het eerst.. De Hoornse Stadsfeesten. Een heel weekend lang is de binnenstad van Hoorn het decor van één van de grootste gratis festivals van West-Friesland. 12, 13 en 14 juni kun je drie dagen lang genieten van live muziek, dans en theater. Het programma is breed en gevarieerd. Met gemiddeld 100 acts is de Hoornse Stadsfeesten een festival voor jong en oud. De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in de binnenstad van Hoorn zowel binnen als buiten.

Wat vind jij?

Hoe kan het nog leuker worden? We willen elk jaar leren van voorgaande jaren. Daarom vragen we je hulp! Wil jij het formulier invullen? Zo help jij mee aan de Hoornse Stadsfeesten! #sameniszoveelleuker http://vooreenmooiestad.nl/stadsfeesten-onderzoek

#SamenIsZoveelLeuker

Een van de dingen die de Hoornse Stadsfeesten zo uniek maakt is dat de gehele organisatie in handen is van tientallen vrijwilligers. De ‘vaste kern’ bestaat uit ongeveer 10 personen. Met elkaar zorgen ze voor de productie, de programmering, het werven van sponsoren, de communicatie, de coördinatie van de vrijwilligers en nog veel meer. Het zijn zeer gedreven mensen die geheel belangeloos zich inzetten om voor Hoorn en de wijde omgeving een geweldig festival neer te zetten.

Het weekend zelf draait ook op vele vrijwilligers en dat is ontzettend leuk! Een vrijwilligersdag tijdens de Stadsfeesten is sowieso super gezellig. We zijn met een heel enthousiast team waarbij het niet uitmaakt of je al jaren meedoet of voor het eerst komt. Of je al op routine draait of nog geen idee hebt waar je zal beginnen. Iedereen helpt elkaar en kijkt om zich heen of er nog iets te doen is. We worden allemaal enorm blij en enthousiast als alles goed loopt en bezoekers, bands en sponsors een mooi weekend hebben. De een zorgt dat alle stekkers goed zitten, de ander dat bands goed opgevangen worden. Weer een ander staat op een terras voor bezoekers of zorgt dat de vrijwilligerspost goed draait. Wil je ook meehelpen en bepaalde dingen doen, of juist nieuwe dingen leren? Of heb je gewoon zin in een super leuk en bijzonder weekend? Meld je hieronder aan!

Zonder elkaar lukt het niet

Met alleen vrijwilligers ben je er nog niet, hier is ook geld voor nodig. Financiële bijdrages van verschillende gemeentelijke subsidies, sponsors en partners zijn meer dan welkom. Als publiek kun je uiteraard ook bijdrage en hier krijg je dan een festivalbandje voor terug.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond

Helpende handen

We zijn blij met alle hulp. Of je nou drie volle dagen kunt of een paar uurtjes. En of je nu volleerd technicus bent of tot nu toe alleen festivalervaring hebt als publiek. Vind je het leuk om onderdeel te zijn van een team van enthousiaste mensen? Wil je bepaalde dingen doen, of juist leren? Of heb je gewoon zin in een superleuk en bijzonder weekend? Meld je aan!

Nieuwe aanmelding: Femke Schol - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Een bedankje

Zonder vrijwilligers geen Stadsfeesten. Vind jij het leuk om een bedankje te schenken aan de vrijwilligers? Meld je aan en we nemen graag contact met je op. 

Wat krijg je ervoor terug? Dit kunnen we natuurlijk bespreken. 

afgevinkt