Borduren met & voor About a Jacket

Heel Hoorn Helpt
Een borduur pakket voor thuis, leuk om te doen en zo steun je About a Jacket.

Thuis Borduren

Ook About a Jacket, hét borduuratelier voor vluchtelingenvrouwen, is zwaar getroffen door de coronacrisis. De vrouwen kunnen elkaar niet meer ontmoeten, samen borduren en de Nederlandse taal oefenen. De herkomstlanden van deze vrouwen hebben vaak een verbluffend mooie borduur cultuur. Nu zijn er borduurpakketten voor iedereen beschikbaar. De borduurmotieven die gebruikt worden zijn geïnspireerd op de culturele achtergrond van de vrouwen. De pakketten zijn zo gemaakt dat het voor alle niveaus te doen is om te maken.

Doe mee en steun.

Ga thuis aan de slag met naald en draad en verleg je grenzen. Dat jasje, die blouse of spijkerbroek, maak het je eigen door er een prachtig etnisch motief op te borduren. Of kies voor het borduren van de tas, vakkundig gemaakt in eigen atelier, waar het motief al is opgetekend.

Over About a Jacket:

About a Jacket is een bestaand initiatief dat creatie en integratie verbindt. Vier ochtenden in de week komt een groep vrouwen met een vluchtelingenachtergrond samen om te borduren in Hoorn. Dit doen ze onder leiding van Marilou Evelo, waarbij ze worden begeleid door vrijwilligers, zoals taalcoaches. De vrouwen komen uit conflictgebieden uit Oost-Afrika en (centraal) Azië en hebben allemaal hun eigen verhaal. Tijdens het borduren oefenen ze samen hun Nederlandse taal en praten ze over alledaagse dingen. In een ongedwongen setting en in een veilige omgeving. Dit is dé manier om hen uit een sociaal isolement te halen en te houden. Ze hebben een doel en werken samen aan mooie projecten. De jasjes en andere kledingstukken en accessoires die ze borduren, zijn te koop via deze website. Alle inkomsten worden gebruikt om weer nieuwe materialen te kopen voor de vrouwen zodat we dit nog een lange tijd kunnen voortzetten.

Lees meer
  • idee
  • verbinden
  • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Wat is er nodig om dit initiatief te realiseren?

Pakket 1 ' Borduur je kleding'

In dit pakket zit: Het borduurmotief, carbonpapier, waarmee je eenvoudig het motief op een lichte ondergrond kan tekenen, verschillende kleuren borduurzijde en -naald, eventueel kralen en pailletten, instructies van de te gebruiken steken en korte informatie over de culturele achtergrond. Prijs: €17,50 incl. verzendkosten (binnen Nl)
Nieuwe aanmelding: Niamh mcCullough - Bekijk alle aanmeldingen
nog 6 te gaan
4/10 aangemeld

Pakket 2 'Schoudertas'

In dit pakket zit: Zwarte canvas schoudertas waarop Afghaans borduurmotief, katoenen borduurgaren, kralen/pailletten en naald, instructie van de te gebruiken steken, korte informatie over de culturele achtergrond. Prijs: €35,00 incl. verzendkosten (binnen Nl)
Nieuwe aanmelding: Heidi Schroeyers - Bekijk alle aanmeldingen
nog 5 te gaan
5/10 aangemeld

Pakket 3 'Schoudertas Jemen'

In dit pakket zit: Gele canvas schoudertas waarop paisley borduurmotief, katoenen borduurgaren, kralen/pailletten en naald, instructie van de te gebruiken steken, korte informatie over de cultuur Iran achtergrond. Prijs: €42,50 incl. verzendkosten (binnen Nl)
nog 4 te gaan
0/4 aangemeld

Pakket 4 'Borduur motief Paisley'

In dit pakket zit: Het paisleymotief, carbonpapier, 13 kleuren borduurzijde, borduurnaald, instructies en informatie over de (borduur)cultuur van Iran. Prijs: €17,50 incl. verzendkosten (binnen Nl) De kraag van de blouse is hiermee geborduurd. Het is een voorbeeld. Het motief kan natuurlijk overal op geborduurd worden. Hier geldt ook dat het motief eenvoudig is over te trekken met behulp van bijgesloten carbonpapier op een kledingstuk met en lichte ondergrond.
nog 10 te gaan
0/10 aangemeld

Pakket 5 'schoudertas Iran'

In dit pakket zit: Een prachtige rood/roze canvas schoudertas waarop Jeminitisch borduurmotief, katoenen borduurgaren, kralen/pailletten en naald, instructie van de te gebruiken steken, korte informatie over de culturele achtergrond. Prijs: €42,50 incl. verzendkosten (binnen Nl)
Nieuwe aanmelding: Heidi Schroeyers - Bekijk alle aanmeldingen
nog 7 te gaan
1/8 aangemeld