over Voor een mooie stad

Het initiatief ‘Voor een mooie stad’ is bedoeld voor álle inwoners van Hoorn. De stad nóg aantrekkelijker maken, samenwerken aan leuke ideeën, evenementen organiseren en goede doelen steunen.

‘Voor een mooie stad’ is opgericht door twee inwoners uit Hoorn in nauwe samenwerking met de Gemeente Hoorn en een aantal belangrijke maatschappelijke organisaties. De wens is om alle mooie ideeën en initiatieven uit de stad nóg beter tot hun recht te laten komen, “Een open stadscommunity, waar iedereen verbonden is en kan bijdragen.’’

Hoe werkt dit?
Iedereen met een idee voor een mooie stad kan dit presenteren in de etalage op: vooreenmooiestad.nl of op locatie in het Stadslab. Anderen kunnen hierop stemmen. Zijn er genoeg voorstanders? Dan komt er een afvinklijst in beeld: wat is er nu echt nodig aan vrijwilligers, materialen en diensten om het daadwerkelijk mogelijk te maken? Iedereen kan zich nu aanmelden om bij te dragen, van inwoner tot ondernemer en bestuurder. Het gaat dus niet alleen over crowdfunding voor financiële middelen, maar juist in natura. Dat maakt het verschil. Is de afvinklijst compleet, dan staat niets meer in de weg om het idee tot uitvoering te brengen. Door ook het resultaat mooi in beeld te brengen moedigen we nog meer initiatiefnemers aan om de stad mooier te maken.

Het Stadslab aan de Wisselstraat 8 in Hoorn
Om elke inwoner met een idee voor een mooie stad goed op weg te helpen, is er het stadslab ingericht in de Bibliotheek van Hoorn. Hier vinden gesprekken plaats waarbij belangrijke kennis wordt gedeeld en de aansluiting bij de Gemeente Hoorn en maatschappelijke organisaties makkelijker gevonden wordt.

Wie zijn wij?
Paul van Kuik en Rob Bennis zijn de initiatiefnemers achter ‘Voor een mooie stad’. In de rol als ondernemer en inwoner zagen zij in 2016 een kans om in te spelen op de behoefte vanuit de stad, namelijk meer zichtbaarheid geven aan alle mooie initiatieven en samenwerkingen die al plaatsvinden in de stad. Het creëren van één centrale plek waar alle ideeën en initiatieven uit de stad samen komen, waar één groot netwerk ontstaat door de bestaande te verbinden, om zo initiatieven de best mogelijke kans van slagen te bieden.
Met hulp van de Gemeente Hoorn zijn we gaan pionieren en experimenteren om te onderzoeken hoe we in deze behoefte nog beter kunnen voorzien. Het resultaat is deze stads community ‘Voor een mooie stad’. Deels via een online platform en deels op locatie in het oude leescafé van de Bilbiotheek in Hoorn. We zijn nog maar net begonnen, dus nog lang niet klaar. Door gesprekken te voeren, feedback te vragen en goed te luisteren waar nu echt behoefte aan is proberen we deze stadscommunity steeds verder door te ontwikkelen met als doel een nog mooiere stad!

Onze missie
Dé open stads community voor Hoorn, die het starten van initiatieven makkelijk, toegankelijk en snel realiseerbaar maakt met als doel de stad nog mooier en prettiger maken om te verblijven.

Voor een mooie stad

2018
21 december

NHD – Stadsmakers

NHD – Stadsmakers
20 oktober

VEMS op DDW

VEMS op DDW
Afgelopen jaar is hard gewerkt aan de opbouw van VEMS in Hoorn. Dit is buiten Hoorn ook opgevallen want VEMS wordt zelfs als ‘bewezen platform’ gepresenteerd op de Dutch Design Week in Eindhoven.
5 september

Opening prullenbakkenkunst

Opening prullenbakkenkunst
Deze dag hebben Ryan en Danique samen met wethouder Bashara hun eerste prullenbakkenkunst onthuld! Ryan (9) en Danique (7) werden er gek van dat er zo veel rondzwervend afval op straat lag. Dus bedachten ze het idee om prullenbakken te versieren met tekeningen, zodat ze meer opvallen en mensen hun..Read More
12 juli

VEMS 1 jaar LIVE

VEMS 1 jaar LIVE
Hoera VEMS bestaat 1 jaar! We kijken met een lach op ons gezicht terug naar het eerste jaar. Vele mensen mogen ontmoeten en vele initiatieven mogen helpen, in totaal wel 27! Dit doen we o.a. met het creëren van zichtbaarheid, het peilen van draagvlak en het bij elkaar brengen van..Read More
8 mei

Artikel NHD – Eerste potje schaken

Artikel NHD – Eerste potje schaken
5 mei

Lancering van onze eerste Partner, Benno Ellerbroek

Lancering van onze eerste Partner, Benno Ellerbroek
Wij hebben vandaag de eerste partner pagina gelanceerd. Deze is van Benno Ellerbroek, Benno’s fotografie. Door deze samenwerking kunnen wij Hoorn nog meer laten genieten van zijn foto’s Dit om Hoorn nog meer te laten genieten van zijn mooie foto’s. Klik hier om zijn pagina te zien
18 april

Artikel in het NHD – Opzoek naar een locatie voor een skatepark

Artikel in het NHD – Opzoek naar een locatie voor een skatepark
6 april

Artikel in het NHD over het schaakspel

Artikel in het NHD over het schaakspel
28 maart

VEMS staat op expo VNG

VEMS staat op expo VNG
VEMS was uitgenodigd op het congres ‘Back to the Future’ georganiseerd door de vereniging van Nederlandse Gemeenten in Utrecht. VEMS was te vinden op de expo waar verschillende organisaties nieuwe ontwikkelingen in de informatiesamenleving met elkaar delen.
21 februari

Het grote wijkgesprek, Grote Waal

Het grote wijkgesprek, Grote Waal
Dit was niet zomaar een wijkbijeenkomst. Dit was er een met een andere invulling van de avond. Alle inwoners van de Grote Waal waren uitgenodigd om hun ideeën over de Grote Waal op een bord te prikken. Verschillende organisaties waren aanwezig en natuurlijk wij ook.
8 januari

Nieuwjaarsborrel voor een mooie stad

Nieuwjaarsborrel voor een mooie stad
Dit jaar stond de nieuwjaarsborrel van Gemeente Hoorn in het teken van voor een mooie stad. Met de vraag van de avond, wat doe jij voor een mooie stad? Op deze gezellige avond hebben wij vele ideeën mogen ontvangen en vele mensen mogen ontmoeten.
2017
18 december

Glouwe bai de buren 2017

Glouwe bai de buren 2017
Het idee van Vera Truijens was om mensen in de week voor kerst elkaar te ontmoeten. En dat is gelukt! met 25 thuisrestaurants ontvingen zij 150 gasten. Iedereen heeft enorm genoten, wat was dit een succes! Meer informatie over dit initiatief en de samenwerkingen vind je op: www.vooreenmooiestad.nl/glouwe
1 december

Uitbreiding team

Uitbreiding team
Met de komst van Danielle Ellerbroek in het team van VEMS, kunnen we nu nog meer initiatiefnemers helpen. Welkom Danielle!
21 september

Mooi artikel in het NHD over Glouwe bai de buren

Mooi artikel in het NHD over Glouwe bai de buren
8 september

Fiets ‘m de over

Fiets ‘m de over
Honderden mensen langs de kant op het Baatland genoten van een hapje en een drankje en keken naar vermakelijke taferelen, onder de bezielende leiding van ‘Mr Te land, ter zee en in de lucht’ Johan Vlemmix, op het speciaal voor deze dag opgebouwde Fiets ‘m d’r over parcours. Circa 25..Read More
14 juli

Artikel NHD

Artikel NHD
Het bericht op Facebook wordt snel door een journalist van het Noord-Hollands dagblad opgemerkt en er verschijnt een mooie artikel in de krant.
12 juli

Live & VIRAL

Live & VIRAL
Op de zomeravond van 12 juli 2017 wordt het volgende eerste Facebook bericht geplaatst namens Voor een mooie stad. Het initiatief van Bob om iets van ter land, te zee en in de lucht de organiseren gaat viraal voor Hoornse begrippen en wordt  massaal gedeeld.
1 januari

Team VEMS

Team VEMS
Rob Bennis zegt zijn baan in de online marketing op en begint aan het avontuur met het bouwen van de stadscommunity. Samen met stagiair Anouk Maarse is team VEMS een feit. Er wordt begonnen met een grondig onderzoek, hoe moet de stadscommunity er straks uit gaan zien?
2016
1 oktober

De eerste schets

De eerste schets
Paul van Kuik, eigenaar van reclamebureau Devani creative helpt veel initiatiefnemers in de stad Hoorn met het bouwen van een website en het creeren van zichtbaarheid. Dit brengt hem op een idee, waarom komen alle mooi ideeen uit de stad niet samen op één platform? Het idee voor Voor een..Read More