Hoornse Initiatievenmarkt 2019

De eerste Hoornse initiatievenmarkt positief ontvangen

Op woensdag 4 december 2019 vond de eerste Hoornse initiatievenmarkt plaats. In samenwerking met Voor een mooie stad heeft de gemeenteraad van Hoorn deze markt georganiseerd. Naast de stadscommunity wil de gemeenteraad ook meer ideeën en initiatieven uit de samenleving halen. Aansluiting zoeken bij de raad is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Tot 4 november 2019 kon iedereen zijn of haar idee voor onze stad insturen. De vraag was hoe we onze stad nog mooier kunnen maken? Wat Hoorn mist? En hoe we problemen rondom leegstand, woningnood, jeugdzorg, vergrijzing, eenzaamheid en het klimaat kunnen oplossen? Er waren maar liefst 61! ideeën voor een mooie stad ingestuurd. Daarvan zijn 11 ideeën uitgekozen die concreet genoeg zijn en waar een duidelijke rol voor de raad is weggelegd.

De bedenkers van deze 11 ideeën hebben hun plannen gepresenteerd voor de gemeenteraad op woensdag 4 december in MFA de Kraak. Diezelfde avond heeft de raad laten weten welke ideeën zij kozen om met steun van de raad te realiseren. Voor de overige ideeën is bekeken via welke route ze evengoed kans kunnen maken om te realiseren. Hier volgt een overzicht van de 11 ideeën:

Deelnemers initiatievenmarkt:

Ieder idee is uitvoerig bekeken. Op de ideeënpagina staat per idee een reactie met eventuele alternatieve mogelijkheden. Op deze manier kunnen er zo veel mogelijk ideeën verder worden opgepakt.

Bekijk hier de terugblik van de initiatievenmarkt in de Kreek: