Wandel en beweeg in Hoorn

Welke wandel- en beweegroutes ontbreken er nog in Hoorn?

Uitbreiding van routes

Hoorn is bij uitstek de ideale stad om lekker in te wandelen en te bewegen. Zo kun je genieten van de rust en de natuur, leer je meer over de historie in de oude binnenstad of ga je lekker bewegen met een beweegroute in jouw wijk.

Niet in elk deel van Hoorn is een route gerealiseerd. De gemeente Hoorn moedigt daarom de komst van meer routes graag aan en roept de stad op om te komen met initiatieven. Het upgraden van een bestaande route is ook mogelijk.

Op deze pagina kunnen initiatieven voor routes worden ingediend tot 29 april 2022. Er is budget beschikbaar voor een bijdrage in de kosten van informatieborden, bewegwijzering en informatievoorziening om bijvoorbeeld beweegoefeningen op de route te kunnen doen.


Heb jij een idee voor een nieuwe route? Of wil je een bestaande route upgraden?

Zo doe je mee:

  1. Bekijk hier welke routes er al bestaan of reeds gepland zijn om te realiseren.

  2. Bedenk hoe de nieuwe route eruit gaat ziet of hoe je een bestaande route wilt upgraden. Leg deze route digitaal vast. Dit kun je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door de route te lopen en als activiteit te registreren met een sportapp zoals Strava of Komoot.  Je kunt ook eenvoudig de route uitzetten via je browser, met bijvoorbeeld deze handige gratis tool: https://onthegomap.com

  3. Meld deze route voor 29 april 2022 aan.

  4. Jouw route wordt automatisch zichtbaar op deze pagina. Verzamel voorstanders en steunbetuigingen om te laten zien dat meer mensen dit een leuke route vinden.

  5. Uiterlijk 1 juni 2022 besluit de projectgroep van de gemeente Hoorn welke routes gerealiseerd kunnen worden en krijg je sowieso bericht waarom jouw route wel of niet gekozen is.