Sneeuwpret Hoorn

Deel jouw foto's van de mooiste sneeuwpoppen en winterbeelden van Hoorn

Update: 18-02-2021
De sneeuw is inmiddels gesmolten en jullie hebben gestemd. De winnaars zijn: Sarah en Jason! Gefeliciteerd!

Winnen doe je zo!

Yes, eindelijk een dik pak sneeuw. Wat een feest! Voor een goede wandeling, of nog leuker: een sneeuwpop maken! Wij roepen heel Hoorn op om sneeuwpoppen te maken en deze in te sturen. Als jij je foto upload zal hij hieronder tevoorschijn komen. Stadsgenoten kunnen vervolgens stemmen op jouw sneeuwpop. De foto met de meeste stemmen wint een giftcard van 25euro te besteden bij Warenhuis Hoorn.

Wat een plaatje

Ook zullen er vast en zeker prachtige plaatjes geschoten worden van een wonderschoon wit Hoorn. Ook hier kun je een giftcard t.w.v. €25 mee winnen, te besteden bij Warenhuis Hoorn. Upload jouw mooiste winterfoto. Stadsgenoten kunnen vervolgens stemmen op jouw foto. De foto met de meeste stemmen wint!

Waarom we dit doen?

De coronaperiode duurt al erg lang. Nu het winter is misschien nog lastiger dan tijdens de eerste lockdown in de lente. Wij hopen met deze actie bij vele mensen een lach op het gezicht te kunnen toveren. Sommige mensen kunnen niet naar buiten en kunnen zo online toch genieten van al het moois wat buiten te zien is.

Beter een goede buur dan een verre vriend

Na hevige sneeuwval zorgt de gemeente ervoor dat de belangrijkste verkeerswegen en fietsroutes altijd als eerst worden gestrooid. De strooiroutes vind je op de speciale kaart van de stad. Hiernaast zijn er altijd vele bewoners die hun eigen straatje schoonvegen, zo zijn er ook diverse burgerinitiatieven zoals de ‘Sneeuwruimploeg’ in de Grote Waal die hele wijken sneeuwvrij maken. Dit is super want zo kan iedereen een fijne wandeling maken en wordt de kans op uitglijden beperkt. Voor sommige mensen is het fysiek niet mogelijk om zelf hun stoepje sneeuwvrij houden. Vergeet daarom je buren niet en help waar nodig een handje mee. Mocht je ook weten dat er een brandkraan is, maak deze dan ook sneeuwvrij. Zo kan de brandweer snel schakelen bij een calamiteit.

 

Voorwaarde foto wedstrijd februari 2021:
  • De foto moet in Hoorn gemaakt zijn met de sneeuw die vanaf dit weekend is gevallen.
  • Je moet de foto zelf gemaakt hebben.
  • Uiteraard mag je gebruik maken van attributen om je sneeuwpop zo uniek en leuk mogelijk te maken. 
  • Enkel de stemmen via deze pagina zullen meetellen bij de uitslag. 
  • De winnaars worden 3 dagen na het smelten van de sneeuw bekend gemaakt via onze social media. 
  • Stemmen is mogelijk tot 2 dagen na het smelten van de sneeuw.