Zwaaisteen

Een simpele zwaai kan mensen een grote lach op het gezicht toveren.
 • Initiatiefnemer:
 • Ingediend:
  26 augustus 2021
 • Weergaven:
  29612
 • Voorstanders:
  2
Update: 8-10-2021
Het initiatief van de Zwaaisteen is gesloten. Bedankt voor jullie input! We hebben een hoop mooie locaties mogen ontvangen. De zwaaistenen worden besteld en zo snel mogelijk geplaatst. Dit zal bij veel mensen een lach op het gezicht toveren. En niet vergeten: zie je een steen? Even zwaaien! 👋🏻

In Hoorn zijn tal van zorghuizen of woningen waarin mensen wonen die niet meer makkelijk buiten komen. Mensen die bijvoorbeeld uit het raam kijken en wachten op de dingen die misschien nog komen. En mensen die ook zeer blij worden van een zwaaiende passant.

Geluk zit in de kleine dingen

Astrid is inwoonster van Hoorn en loopt dagelijks langs Martha Flora, een huis voor mensen met dementie. Zij zwaait altijd even naar de bewoners. Er wordt blij terug gezwaaid. Een klein momentje van geluk. Zij hoorde van een zogenaamde Zwaaisteen. Met de steen, een tegel, wordt de aandacht van meer mensen getrokken om even naar de bewoner te zwaaien. Hierop nam zij contact op met de gemeente om er een te doneren. Astrid vertelt: “Ik word zelf ook blij als er iemand naar mij zwaait. Het is zo simpel om een ander op die manier te laten lachen, een goed gevoel te geven”.

Waar mogen nog meer zwaaistenen komen?

In Hoorn zijn nog meer locaties waar een zwaaisteen goed tot zijn recht zou komen. Maar waar? Wijkcoördinator T. Schuitenmaker roept daarom de inwoners van Hoorn op om locaties in te dienen. Denk aan zorghuizen maar ook aan de mensen die veel aan huis vast zitten en hier een geluksmomentje uit kunnen halen. Meld hieronder jouw idee voor de locatie aan.

Op de foto: v.l.n.r: Wethouder Kloloud Al Mobayed en Astrid en enkele enthousiaste bewoners.
De bedenkster van de zwaaisteen is Corinne Tijsseling (https://zwaaisteen.nl).
Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond

Locatie voor een zwaaisteen

Wat is volgens jou een goede locatie? meld het hier aan.
Nieuwe bijdrage: Karin Tuinstra - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt