Wijkkijk festival

Zomers wijkfestival in Hoorn-Noord en Venenlaankwartier
Update: 02-07-2018

De zon scheen, de locaties waren gereed en iedereen stond klaar om de mensen te verwelkomen. Dit wijkfestival was tot in de puntjes verzorgd en je kon overal rondkijken en genieten van ruim 65 optredens. Tijdens de picknick werd er nog gezellig nagepraat en heerlijk gegeten. Dit alles door de inzet van ruim 200 mensen

Bewoners in de hoofdrol

Op zondag 1 juli zijn Hoorn-Noord en Venenlaankwartier het toneel van een vrolijk festival. Bewoners vertellen verhalen, met zang, dans, muziek, toneel, film, fotografie en beeldende kunst. Een greep uit de ideeën: Een zangeres gaat een voorstelling maken over de achtergrond van het afbranden van het belastingkantoor waar nu Praethuys t Slot staat. De eigenares van de wasserette aan de Johannes Poststraat ziet die ruimte als een mooie plek voor haar zangkunst. Een journalist wil de geschiedenis van de zogenaamde Maumaubuurt in het Venenlaankwartier tot leven brengen. Een Oeigoerse uit China gaat een traditionele dans uitvoeren. Zij werkt samen met een Palestijnse, die een danstheatervoorstelling voorbereidt. Een Syrische acteur maakt van zijn vluchtverhaal een pantomimevoorstelling. Niet alleen bewoners, ook organisaties en instellingen doen mee. De Blauwe Schuit, inloophuis Pisa, de Praktijkschool, OBS Het Fluitschip, Lindendael, Leger des Heils, het Westfries Gasthuis, en ga zo maar door. Een beeldend kunstenaar ziet mogelijkheden in de tuin van particulier verpleeghuis Martha Flora aan de Koepoortsweg. Always Forward biedt zijn kantine en voetbalvelden aan. Organiserend theatermaker Ingrid Docter: ‘Het belooft een prachtig festival te worden voor en door bewoners van Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier. Ik hoop dat alle bewoners zondag 1juli alvast in de agenda zetten. De Wijkkijk is een leuke manier om je wijkgenoten beter te leren kennen en je hoort verrassende verhalen over je wijk.’  Bewoners van Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier ontvangen in de week van 18 juni de programmakrant voor het festival.

 

De picknick

Het wijkkijk festival wordt afgesloten met een gezamenlijke picknick in het Engelse park. Daar zullen bewoners, kunstenaars, organisaties en bezoekers van het festival elkaar ontmoeten om de belevenissen van de dag met elkaar te delen. Het idee is om deze picknick samen met elkaar te organiseren. Wij zoeken daarom hulp in verschillende vormen, denk aan het uitlenen van materiaal, het verzorgen van een picknick tafel, vrijwilligers die helpen met de opbouw en schoonmaken van het park na afloop. Samen maken we er een hele mooie dag van!

 

 

Lees meer
  • idee
  • verbinden
  • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond

Organisaties die een ruimte beschikbaar stellen

Welke instellingen/organisaties vinden het leuk om deel te nemen aan het festival door hun ruimte open te stellen? 

Nieuwe bijdrage: Zabri Wassalon - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

Vrijwilligers

Wie helpt graag mee met organiseren van de picknick? Verschillende rollen mogelijk:
·  Hulp bij de opbouw van de picknick
·  Hulp met het schenken van koffie, thee of limonade
·  Hulp bij het netjes achterlaten van het park 

Nieuwe aanmelding: vanuit vrijwilligerspunt - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Statafels

Wie helpt ons aan het leveren/lenen van 10 statafels zodat de bezoekers onder het genot van een hapje / drankje met elkaar de dag kunnen bespreken?

Nieuwe bijdrage: diverse - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

(Picknick) tafels

Wie helpt ons aan het leveren/lenen van 20 'picknicktafels', 'biertafels' of andere type tafels waar de hapjes op kunnen staan?

Nieuwe bijdrage: diverse - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

Wijkkijk Picknicktafel verzorgen

Welke organisatie, vereniging of buurtclub vindt het leuk om een bijdrage te leveren in de vorm van het verzorgen van een  'eigen' picknick? Op een paar kleine voorwaarden na ben je helemaal vrij om hier zelf een creatieve invulling aan te geven. 

Nieuwe aanmelding: diverse - Bekijk alle aanmeldingen

afgevinkt

Klapstoelen

Wij willen graag iedereen een plekje geven deze dag. Heb jij een x aantal klapstoelen te leen? Laat het ons weten! 

Nieuwe bijdrage: De Zaagtand - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt