#gekniptvooronzehelden

Heel Hoorn Helpt
Omdat jij niet haar het Westfries Museum kunt, komt het museum naar jou

 Westfries Museum ‘Geknipt voor onze helden’

In deze uitzonderlijke tijd waarin we allemaal noodgedwongen thuis zitten, is knippen enorm leuk om te doen, alleen of bijvoorbeeld samen met de kinderen. En het is kunstiger dan je denkt. Kijk op zaterdag 28 maart maar eens naar de online workshop van het Westfries Museum via de Facebookpagina en de website. Ga zelf met papier en schaar aan de slag onder leiding van beeldend kunstenaar Eline Janssens. Zij is gastconservator van de tentoonstelling ‘Janssens en Koerten | Geknipt voor de kunst’ die momenteel in het museum staat, maar door de coronamaatregelen niet te zien is. Zo kun je je toch door haar laten inspireren. Knip vooral mee, want knippen in quarantaine biedt een wereld aan mogelijkheden.

Hoe kun je meedoen?

Ga naar de website van het Westfries Museum: www.wfm.nl. Hier vind je knipvoorbeelden met instructie van knipkunstenaar Eline Janssens. Ook liggen er knipbladen met duiven bij zestien vestigingen van supermarktketen DEEN in zeven West-Friese gemeenten. Uiteraard mag je ook zelf een duif ontwerpen, laat je vooral inspireren. Knip hem uit, versier hem als je wilt of schrijf erop voor wie deze duif bestemd is. Hang hem duidelijk zichtbaar voor het raam en plaats hiervan een foto op zondag 29 maart op social media. Gebruik daarbij #gekniptvooronzehelden. Vertel er vooral bij voor welke held je deze duif geknipt hebt en waarvoor je hem of haar persoonlijk wilt bedanken.

Een vederlicht gebaar van hoop

Een witte duif staat voor de adem, de levensgeest en van zorg hebben voor elkaar. Maar de witte duif staat ook voor liefde en hoop. En dat is wat we hard nodig hebben in deze onzekere tijd. Daarom roept het Westfries Museum op om een witte duif uit te knippen en deze duidelijk zichtbaar voor het raam te hangen. Een vederlichte gebaar waarmee je iedereen die voor een ander in touw is een hart onder de riem steekt. Maar het kan ook een bedankje voor iemand in het bijzonder zijn. Komende zondag 29 maart is het de dag van de goede daad. Zet die dag je duif op social media en bedank je held op wereldse wijze!

En zo kun je thuis heel persoonlijk je eigen held bedanken en dat aan de wereld laten weten.

Lees meer
  • idee
  • verbinden
  • gerealiseerd

Deel dit initiatief