Super idee voor parkeren bewoners

Inzending initiatievenmarkt 2019
 • Eigenaar idee:
  Kees Vlijm
 • Ingediend:
  22 oktober 2019
 • Weergaven:
  36805
 • Stemmen:
  6
Update: 11-11-2019

Dit initatief wordt niet uitgenodigd voor de initiatievenmarkt. Op dit moment wordt gewerkt aan een integraal parkeerkader. Het ligt niet voor de hand om als raad ideeen over parkeren nu los daarvan op te pakken. De initiatiefnemer heeft de mogelijkheid om dit idee te bepleiten bij de verschillende politieke fracties. Het is ook mogelijk om in te spreken bij de commissie of om een brief naar de raad te sturen. De griffie kan u hier nader over informeren (griffie@hoorn.nl).

Idee voor een mooie leefbare stad.

Bij deze mijn bijdrage voor de eventuele oplossing voor het parkeren in het centrum. Een echte oplossing is een “utopie”, want het centrum is ooit gebouwd voor paard en wagen. Maar dit is naar mijn mening de grootst mogelijke benadering van een ideale situatie.

Alles hetzelfde

Haal alle ontheffing houders plaatsen weg, maak op die plaatsen betaald parkeren. Laat vervolgens alle ontheffing houders parkeren bij betaald parkeren. In deze tijd van electronica zeer simpel op te lossen, parkeerwachters zien de ontheffing achter het raam, of scannen het kenteken en laten die auto met rust, alle problemen opgelost op een zééééér simpele manier, ennnnnn iedereen tevreden. Dus óók geen buitenlanders die op ontheffing houders plaatsen gaan staan (er wordt al tientallen jaren beloofd dat de borden in de 3 talen zullen komen), omdat ze het niet begrijpen, en de parkeer wachters maar bekeuringen uitschrijven aan die groepering die hun geld in hoorn willen besteden, en dus nóóit meer terugkomen na een bekeuring, dus antie reclame voor de stad (kost dus geld op lange termijn).

Er komen nu twee parkeerplaatsen voor elektrisch laden op de Westerdijk, en we weten allemaal dat er meer bij gaan komen, dus wéér meer plaatsen voor de gewone auto verdwijnen. Als wij zaterdags avond naar huis willen, (meestal is er dan een uitvoering in het parkschouwburg), dan kan je het helemaal schudden, dus weer rondjes tollen. Alle nieuwe huizen aan de Westerdijk krijgen kraskaarten voor bezoekers, die weer op de ontheffing houders plaatsen gaan staan en ik en mijn mede binnenstad bewoners wéér langer moeten rondtollen (goed voor het milieu/luchtverontreiniging), om een plek te vinden, of bij mij op de stoep (hup bekeuring) of in de Grote Waal en een fikse wandeling soms zijknat van de regen met een tas vol boodschappen.

We weten allemaal dat het onoplosbaar is, maar we moeten het meest ideale zien te benaderen. Er worden door de diverse instanties toeristen naar Hoorn gelokt, dus de situatie wordt alleen maar erger.

Met vriendelijke groeten,
Kees Vlijm
Inwoner van deze mooie stad.

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel jouw mening

*

Deel dit initiatief