Rozentuin Dwaalpark

groennatuursociaal
Maak het Dwaalpark compleet met een prachtig stuk natuur!
 • Eigenaar idee:
  Werkgroep Rozentuin
 • Ingediend:
  2 mei 2023
 • Weergaven:
  13403

Update: 13-06-2023

Sinds de opening van het Dwaalpark 2.0 zijn er 128 rozen en 80 lavendelstruiken ingezameld & gepland! 
Daarnaast hebben vijf stadsmakers zich aangemeld om te helpen in de rozentuin, en krijgt de tuin voldoende water dankzij tennisvereniging de Hulk.
Een mooi geslaagd initiatief & de buurt is weer een stukje mooier!

Maak samen de Grote Waal een stukje mooier

Woon je in de Grote Waal? Dan heb je wellicht al gezien dat Het Dwaalpark een flinke metamorfose krijgt. Sportkoepel Grote Waal diende hiervoor eerder een initiatief bij ons in voor een hernieuwd, sociaal en recreatief Dwaalpark 2.0. Een hernieuwd park waar vanaf deze zomer plek is voor sporten, spelen, recreëren, en een heus openluchttheater. Maar… om het plaatje compleet te maken, zou een stukje natuur het helemaal afmaken.

Om dit mooie park af te maken, is er een wens van Willem en Henny voor een rozentuin naast de tennisvereniging De Hulk. Een mooie toevoeging voor de natuur, en bedoelt als fijne ontmoetingsplek in het park. De weg hiervoor is al vrijgemaakt; de grond is al omgespit en voorbereid, het enige wat zij nog nodig hebben zijn de rozenstruiken en een paar handjes hulp. Zij hopen de rozentuin te realiseren met hulp van vrijwilligers, rozenstruik donaties en sponsors.

Wil jij helpen de rozentuin werkelijkheid te maken?

Wat kun jij doen?

Dit voorjaar wordt de tuin ingericht, en uiteindelijk onderhouden worden door vrijwilligers. Daarvoor zoeken zij mensen die graag af en toe willen helpen. Vind je tuinieren leuk, dan is dat mooi meegenomen. Maar Willem en Henny helpen je graag om uit te leggen hoe alles werkt. Eenmalig een uurtje komen helpen, of vaker de handen uit de mouwen steken, mag allemaal. Je kunt op de volgende manieren dit initiatief helpen;

– Planten, snoeien en verwijderen van verlepte rozen en wieden
– Doneer een rozenstruik
– Geef een kleine bijdrage, zodat zij rozenstruiken kunnen aanschaffen

Kom een praatje maken

Willem & Henny hebben je nog veel meer te vertellen over dit mooie initiatief. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei staan Willem en Henny bij de ingang van de DekaMarkt in de Grote Beer om een praatje te maken. Deze dag kun je hier ook een biologisch gekweekte roos uitkiezen en doneren aan de rozentuin. Met deze donatie wordt een deel van de rozentuin gerealiseerd op zaterdag 27 mei.

Woon je in de buurt? Kom dan ook eens langs in het Dwaalpark om een praatje te maken met ze.
Je mag ze ook altijd even mailen.

Meer over het Dwaalpark

In het Dwaalpark in de Grote Waal wordt hard gewerkt om het park nieuw leven in te blazen, en tot een gezellig park te maken voor de hele familie. Stichting Dwaalpark en Grijs Kleurt Groen zijn bezig met dit bijzondere project, waar straks een heuze speeltuin, amfitheater, bootcamp parcours en nog veel meer gerealiseerd zal worden. Willem & Henny zijn vaste bezoekers van het Dwaalpark, en hopen voor deze zomer een mooie rozentuin te kunnen toevoegen aan deze plannen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn als de rozentuin gerealiseerd wordt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Heb jij ook zo’n goed idee? Stuur hem in!

Loop je met genoeg ideeën onder je arm, maar kun je ze nergens kwijt? Zie je verbeteringen voor de stad, of mis je bijvoorbeeld mogelijkheden om iemand te helpen? Stuur dan net als stadsmakers Willem & Henny hier je idee in

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond

Hulp met tuinieren

De rozentuin moet worden geplant, en uiteindelijk af en toe onderhouden worden door vrijwilligers. Daarvoor zoeken zij mensen in de omgeving die graag af en toe willen helpen. Vind je tuinieren leuk, dan is dat mooi meegenomen!

afgevinkt

Rozenstruik doneren

Heb je een rozenstruik om te doneren? Doneer deze dan in het Dwaalpark bij Willem & Henny, of meld je donatie hier aan.

afgevinkt

Eenmalige donatie

Elke kleine bijdrage is welkom voor Willem & Henny. Doneer bijvoorbeeld een euro, of kies zelf een ander bedrag.

afgevinkt