Update: 22-11-2021
Voor de zomervakantie hebben verschillende scholen in de Kersenboogerd hun uiterste best gedaan om afval op te ruimen in hun omgeving. Zij hebben de gekste of mooiste dingen bewaard voor een plaatsje in de Rommel2Hommel bloembak. Deze bak is volledig van gerecycled plastic gemaakt door Clean2Anywhere in Hoorn. Rondom zijn honingraatvormige raampjes geplaatst die de kinderen mochten volstoppen met gevonden rommel. Daarnaast schreven zij hun boodschap voor de buurt op een kaartje dat ook een plaats kreeg achter het raampje. De hele zomer stond de bak te pronken op het Aagje Dekenplein, maar op 20 september begon hij aan zijn tour langs de deelnemende scholen: Tijdens deze tour verfraait ‘R2H’ gedurende enkele weken het schoolplein en kunnen de kinderen aan iedereen laten zien waar hun gevonden rommel met hun mooie boodschap terecht zijn gekomen. Zo hebben de kinderen van Al Amana en Het Spectrum in september en oktober al bezoek gehad van de bijzondere bloemendrager. Overwinteren doet onze trots bij zijn maker Clean2Anywhere. Als de natuur weer ontwaakt gaat hij verder met zijn reis door de Kersenboogerd. Wat zijn definitieve plek wordt is nog niet bekend, waar zou jij hem graag tegenkomen? Je kunt dit idee achter laten onderaan de pagina.
Binnenkort kun je in het winkelcentrum van de wijk Kersenboogerd in Hoorn een unieke duurzame bloembak tegenkomen die gemaakt is van plastic afval. Inwoonster Kirstin Buis bedacht dit idee na de oproep voor een duurzaam idee voor de Kersenboogerd van Puur Hoorn. Verschillende organisaties en basisscholen werken mee aan de realisatie van deze bloembak met een uniek ontwerp genaamd ‘Rommel 2 Hommel’.
Met het idee om een bloembak van plastic afval te maken geeft Kirstin van Operatie Klimaat Westfriesland aandacht aan het probleem van plastic afval. De bloembak wordt rijk gevuld met bloemen die goed zijn voor bijen. Zo is de titel ‘Rommel 2 Hommel’ bedacht. Binnenkort kan iedereen genieten van deze duurzame bloembak met een uniek eigen ontwerp in de Kersenboogerd.
Dit idee is ontstaan om meer bijen en vlinders de ruimte te geven. Het is een feit dat vele tuinen verstenen. Sommige mensen willen graag voor meer groen zorgen maar hebben hier de ruimte niet voor. Wist je dat je ook bloembakken in Hoorn kunt adopteren? Deze adopteer je dan van de Gemeente Hoorn, jij verzorgt en onderhoud ze. Ook kun je in overleg met de Gemeente een geveltuin starten voor je deur. Genoeg mogelijkheden dus. Wil jij dit? Klik hier voor meer informatie.
Het duurzame idee wordt vanuit Voor een mooie stad en Puur Hoorn ondersteund. Kirstin zorgde daarnaast voor hulp bij Edwin ter Velde van Clean2Anywhere. Hij bouwt met een zeer bevlogen groep vrijwilligers een levensgroot plastic fluitschip aan de schelphoek in Hoorn. Kirstin ging bij Edwin langs en vroeg om hulp. Hij begon direct enthousiast te schetsen en kwam met een uniek ontwerp. Hij bedacht speciale honingraatvormige kijkraampjes waarachter plastic afval zichtbaar is dat door de schoolkinderen in de Kersenboogerd is opgeruimd. Op deze manier wordt het nog duidelijker uit welk materiaal de bloembak gemaakt is. Bovendien ziet het er nog eens heel leuk uit.
Ook MAK Blokweer werkt mee en vraagt basisscholen in de Kersenboogerd om één van de zes kijkraampjes te vullen met afval plastic en te voorzien van een duurzame boodschap. Inmiddels zijn diverse klassen volop bezig met het rapen en sorteren van plastic afval en mogen de kinderen straks hun eigen raampje vullen. Het is de bedoeling dat de bak begin juli klaar is en geplaatst wordt op een prominente locatie op het Aagje dekenplein in de Kersenboogerd. Hier kan de bloembak de hele zomervakantie bekeken worden. Na de zomervakantie is het idee dat de bak op tour gaat langs de schoolpleinen van de basisscholen die meegewerkt hebben. Zo kunnen de kinderen deze bak met trots laten zien aan hun ouders.
afgevinkt
afgevinkt
afgevinkt
De bak wordt net zoals het plastic fluitschip van Clean2A gemaakt van planken gerecycled plastic. We gaan hierbij extra duidelijk zichtbaar maken dat de bak gemaakt is van afval door plaatsing van honingraat-vormige raampjes waar afval achter geplaatst wordt. Het ontwerp is bedacht door Edwin ter Velde van Clean2A.
afgevinkt
Laat een reactie achter