REGENBOOG 50+

Een plek voor alle LHBTI-ouderen van Hoorn e.o.
 • Initiatiefnemer:
 • Eigenaar idee:
  Regenboog 50+
 • Ingediend:
  25 juni 2019
 • Weergaven:
  32802
Update: 08-07-2019

We gaan van start met de seniorengroep Regenboog 50+. We hebben een levendige startbijeenkomst gehad. Van de 40 aanwezigen heeft een flink aantal mensen zich aangemeld voor de Regenboog 50+ groep. De volgende bijeenkomst wordt een seniorenbrunch in de Regenboogweek te  Hoorn op dinsdag 8 oktober.  De opzet is een gezellige gezamenlijke brunch opgevrolijkt met een muzikaal optreden van Francis van Broekhuizen (komische opera zangeres). De doelstelling is een verbindende activiteit te organiseren voor alle LHBTI-ouderen maar staat open voor alle senioren. De datum is dinsdag 8 oktober om ca 11.30 uur tot 14.00 uur, maar de locatie is nog niet bekend. Een bescheiden eigen bijdrage wordt gevraagd. Meer informatie volgt op de website www.lhbtiwestfriesland.nl . Wilt u op de hoogte blijven van dit initiatief meld u aan bij Frans (regenboog50plus@ziggo.nl) en geef uw mobiele nummer door. 

REGENBOOG 50+

Wij zijn Ruben, Pieter, Frans en Rita en we wonen in West-Friesland. Wij hebben het initiatief genomen om een sociaal netwerk voor LHBTI-ouderen te starten in Hoorn. Frans vanuit LHBTI-Westfriesland, Rita vanuit Vita+, Ruben en Pieter vanuit de initiatiefgroep Roze Senioren West-Friesland. We trekken nu samen op om de krachten te bundelen voor alle LHBTI-ouderen (lesbisch, homo, biseksueel, transgender en interseksueel).

Zo kunnen we onze doelstelling om een brede groep LHBTI-ouderen te bereiken beter waarmaken. Bij het ouder worden wordt je familie- en vriendenkring kleiner en dat geldt zeker ook voor oudere LHBTI-ers. Geen vereenzaming, maar vriendschap, af en toe een helpend handje en een goed gesprek. Daar staan we voor. Om ons sociaal netwerk te vergroten starten we op 7 juli van uit Hoorn een groep voor Roze ouderen die we de naam Regenboog 50+ hebben gegeven. De contacten worden via de WhatsApp groep Regenboog50+ onderhouden.

Een feestelijke ontmoeting in de startblokken

Dat doen we officieel met de ambassadeur Roze 50+ Noord-Holland Joop Schermer, als spreker en met vrolijke gitaarmuziek en zang van het duo Voor nou en nag es met speciaal voor LHBTI-ers herkenbare en grappige nummers. De feestelijke openingsmiddag is gepland in Café Charlies op zondagmiddag 7 juli en om 15.00 uur zullen de deuren openen. Door de bijdrage van Gemeente Hoorn kunnen wij de bezoekers een drankje en snack aanbieden. Een mooi begin van vele gezellige bijeenkomsten voor de Roze/Regenboogsenioren in Hoorn en omstreken.

Na de ontmoeting in Charlies willen wij een Whatsapp groep aanmaken onder de naam Regenboog 50+. Op deze manier moet het nog makkelijker worden om met elkaar in contact te komen. Al onze activiteiten in West-Friesland en daarbuiten staan ook vermeld  op de website www.lhbtiwestfriesland.nl

Zondag 7 juli 15:00
gratis toegang
Adres Café Charlies: Dubbele Buurt 4 te Hoorn.
Parkeren op parkeerterrein Dubbele Buurt of bij het NS station.
Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Dit initiatief is afgerond