Pedal for Power

Verslaat Hoorn de grote stad Dubai met het wereld record energie opwekken op de fiets?
 • Initiatiefnemer:
 • Eigenaar idee:
  Rob Bennis
 • Ingediend:
  20 oktober 2017
 • Weergaven:
  39219
 • Voorstanders:
  318

 

update: 21-06-2018

Na lang zoeken hebben we eindelijk een partij gevonden die mogelijk de fietsen kan leveren. Er blijkt een zeer complexe rekenmethode nodig te zijn die rekening houdt met netto rendement van de opgewekte energie en eventuele afwijkingen in metingen van de trainers. Deze methode moet voorgelegd en goedgekeurd worden door Guinness. Het is helaas te kort dag om dit voor deze zomer nog te realiseren. Daarom is besloten om de recordpoging uit te stellen naar 2019.

In 60 minuten tijd zoveel mogelijk energie (gemeten in watt uur) bij elkaar trappen op de fiets, dat is de uitdaging! Vorig jaar hebben 300 inwoners van Dubai met 100 fietsen 8.999 watt bij elkaar getrapt wat goed is voor het Guinness book of world records. Dat kunnen wij als Hoorn toch beter?

Het idee

 • We hebben 100 static bikes nodig en die plaatsen we op de Roode Steen op vrijdag 27 juli.
 • We laten sportscholen, verenigingen en bedrijven teams samenstellen met hun ’toppers’ zodat we het record makkelijk gaan verbreken.
 • Met behulp van data en techniek gaan we live op een groot scherm visualiseren wat de opbrengst is. Totaal en per team (denk aan kamelenrace 😉 )
 • Voorafgaand aan het record kunnen bijvoorbeeld teams met leerlingen van scholen alvast proef draaien en energie opwekken voor een goed doel
 • Extra aandacht voor het doel: ‘de klimaatneutrale stad’ door het evenement klimaatneutraal te organiseren
 • Na het record? Natuurlijk een ‘klein’ feestje op de Roode steen!

Eerste stap: steun dit idee!

Voordat we hier tijd en energie in gaan stoppen is fijn om een beetje te weten of hier meer mensen enthousiast van worden, gaan we dit record samen als stad verbreken?

Bij 300 stemmen gaan we er werk van maken!

 

Lees meer
 • idee
 • verbinden
 • gerealiseerd

Deel dit initiatief

Wat is er nodig om dit initiatief te realiseren?

Fiets teams

Zonder deelnemers geen record, we hebben natuurlijk de echte toppers nodig! Met 100 fietsen willen we 10 teams vormen. Elk team heeft 10 fietsen tot zijn beschikking, maar mag wel meerdere deelnemers inzetten en deze gedurende de recordpoging laten wisselen.  Het records breken we samen, maar natuurlijk altijd leuk om de onderlinge competitie te volgen, welk team wekt dus de meeste stroom op binnen 1 uur? Meld je als team aan!

Nieuwe aanmelding: Arno - Bekijk alle aanmeldingen
nog 6 te gaan
4/10 aangemeld

100 Speciale trainers

We hebben 100 speciale trainers nodig die de opgewekte energie (Watt/uur)  in de vorm van data live kan doorsturen. Er zijn verschillende modellen in de markt die dit kunnen. De eis die Guinness stelt is dat de fiets breed commercieel verkrijgbaar is.

 

 

nog 100 te gaan
0/100 aangemeld

Zwaarlast vloerdelen

De Roode Steen is natuurlijk een prachtige locatie maar niet bepaald vlak. Zwaarlast vloerdelen zijn daarom nodig. Andere oplossingen voor een vlakke ondergrond zijn natuurlijk zeer welkom! 

Entertainment met podium, DJ, licht en geluid

Om de juiste sportieve sfeer erin te houden en ter ondersteuning van het 'feestje' na het record. 

Nieuwe bijdrage: Stichting De Roode Steen - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

Techniek en infrastructuur meten energie

Zeer belangrijk om bij Guinness aan te kunnen tonen dat we het record breken. Daarnaast kunnen we hiermee op het evenement live de voortgang laten zien. 

Nieuwe bijdrage: Van der Laan - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

Opgewekte energie 'tastbaar' maken

Tijdens de recordpoging wordt er behoorlijk wat energie opgewekt, wat kunnen we hier mee doen? We zoeken een club die ons helpt om iets creatiefs te doen met deze energie, hoe kunnen we dit tastbaar maken? Bijvoorbeeld wasmachines laten draaien? Bitcoin minen? etc.

Nieuwe bijdrage: Technasium OSG West-Friesland - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt

Tentdelen

Als het deze dag echt Hollands weer word (waar we natuurlijk niet op hopen),  moeten de  speciale trainers beschermd worden. 

Nieuwe bijdrage: Karsten Tenten - Bekijk alle bijdragen

afgevinkt